Nyhedsoverblik

Opdateres ikke længere.

Trumps ekskones dødsfald var en ulykke

Donald Trumps første hustru, Ivana Trump, døde torsdag i sin lejlighed i New York. Nu har retslægen afgjort, at hendes død var en ulykke. Hun døde af skader på overkroppen, som hun pådrog sig ved et fald i lejligheden. Det skriver Aaron Katersky, der er journalist hos ABC News, på Twitter. Politiet rykkede først ud til melding om hjertestop.

Chromebooks forbydes i folkeskolen

Googles bærbare computere af typen Chomebook vil efter sommerferien ikke kunne bruges af elever i folkeskolen. En afgørelse fra Datatilsynet indeholder et generelt forbud mod brugen af Google Workspace, som er en programpakke, der ligger på en Chromebook. Cirka halvdelen af landets kommuner bruger Googles læringsplatform, som altså ikke længere vil kunne bruges i folkeskolen. Det skriver Politiken.

Efterlyst 23-årig fundet død uden tegn på forbrydelse

Midt- og Vestjyllands Politi har afblæst en eftersøgning af en 23-årig mand ved Struer, hvor en helikopter fra forsvaret deltog. Han forlod tidligere på dagen sine forældres hjem i nedtrykt tilstand. Den unge mand er fundet død uden tegn på, at der skulle være sket en forbrydelse. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Biden talte med saudisk kronprins om hans rolle i drab pĂĄ journalist

Efter at have mødtes med Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, fortæller USA’s præsident, at de under deres lukkede møde kom ind på drabet på journalisten Jamal Khashoggi. Det skete på præsident Bidens initiativ, hvorefter kronprinsen afviste at have et personligt ansvar. Til det svarede præsidenten, at det mente han, at kronprinsen havde. Det skriver New York Times.

Talstærk politiudrykning til skyderi i København

Der er blevet anmeldt et skyderi i området omkring Tagensvej og Jacob Lindbergs Vej i Københavns Nordvestkvarter. Politiet er talstærkt til stede og har fundet patronhylstre, men kender ikke til, at nogen skulle være ramt. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Kvinde død efter fald fra klippe i Norge

En udenlandsk statsborger er død efter fald i Vang kommune i Norge. Ulykken skete på et fjeld i et svært tilgængeligt område. Der er tale om en udenlandsk statsborger. Trods redningshelikopter stod hendes liv ikke til at redde. Politiet blev alarmeret klokken 18.29 og de nærmeste pårørende er blevet kontaktet. Det skriver VG.no.

SAS-forhandlingerne slutter for i dag

Det oplyser lederen for den danske pilotforening, Henrik Thyregod, til VG.no.

Dagens forløb uden kontakt mellem SAS og piloterne. Ifølge SAS fordi havde brugt dagen på at regne på det forslag, der lige nu er på forhandlingsbordet.

Grækenland ramt af mere end 100 skovbrande på et døgn

I løbet af det seneste døgn er der registreret mere end 100 skovbrande i Grækenland. Blandt andet på Kreta og sydøst for Athen. En større brand syd for havnebyen Rethymnon på Kreta er ikke under kontrol. Det skriver landets brandmyndighed fredag ifølge nyhedsbureauet NTB.

Dansk firma skal levere 2,5 millioner abekoppevacciner til USA

USA har bestilt yderligere 2,5 millioner doser af Bavarian Nordics vaccine mod kopper og abekopper. Selskabet opjusterer som følge af bestillingen forventningerne til det økonomiske resultat for 2022 med omkring 400 millioner kroner. Omsætningen ventes at blive på mellem 2,3 og 2,5 milliarder. Det oplyser Bavarian Nordic i en pressemeddelelse.

Dronning Margrethe udstiller sin kunst i Frankrig

En udstilling med mere end 60 malerier, akvareller og découpager lavet af dronning Margrethe åbner fredag aften i Cahors i Frankrig. Den nye udstilling, der hedder "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine", markerer dronningens 50-års regentjubilæum og vises på det nyrenoverede Musée Henri-Martin i byen. Udstillingen indvies af prinsesse Marie.

Forhandlinger fortsætter efter SAS har brugt dagen på at regne

Piloterne har ikke hørt noget fra deres arbejdsgiver hele dagen. Det skyldes, at SAS har brugt tiden at på regne. SAS skal nemlig ud og hente milliarder fra investorer, der skal være sikre på, at forhandlingsresultatet hænger økonomisk sammen. Det siger TV 2s reporter Jens Ehlers, der fredag aften talte med SAS’ forhandlingsleder, Marianne Hærnes.

Præsident Biden hilser på saudisk kronprins med “fist bump”

I stedet for det traditionelle håndtryk hilste USA’s præsident, Joe Biden, på sin saudiske vært knytnæve mod knytnæve. Biden ankom fredag til Saudi-Arabien under stor kritik for at løbe fra sit valgløfte om at holde kongedømmet ud i strakt arm. Besøget kommer, fire år efter at Biden kaldte Saudi-Arabien for en ”paria i det internationale samfund” efter drabet på journalisten Jamal Khashoggi, som Mohammed bin Salman blev beskyldt for at have beordret. Officielt er håndtrykket aflyst for at mindske risikoen for coronasmitte.

Fem anholdt efter voldeligt hjemmerøveri i Hirtshals

Tidligt fredag morgen modtog politiet en anmeldelse om hjemmerøveri hos et par på en adresse i Hirtshals. Her skal flere personer have truet den mandlige beboer til at overføre et beløb. Der blev også begået vold. Politiets efterforskning førte til en adresse i Frederikshavn, hvor fem personer blev anholdt. Endnu står det ikke klart, hvor mange der medvirkede til røveriet.

Tre mænd skal løslades: Fængslet i årtier for at brænde billetsælger levende i New York

Billetsælgeren Harry Kaufman blev brændt ihjel i et billetkontor i New Yorks undergrundsbane tilbage i 1995, hvor byen var plaget af voldsom voldskriminalitet. Men her næsten 30 år efter trækker anklagemyndigheden anklagerne tilbage. Tilståelsen er sandsynligvis sket under tvang. Samtidig stemmer vidneudsagnene ikke overens. ​Det skriver AP.

Afhøring af Trump og to af hans børn udskudt efter dødsfald

Det var meningen, at afhøringerne af den tidligere præsident Donald Trump og to af hans børn kunne begynde allerede i dag, fredag. Men de bliver nu udskudt, efter Ivana Trumps dødsfald torsdag. Hun var Donald Trumps første kone og mor til Ivanka og Donald Jr. De tre er indkaldt i en civil retssag i New York. Trump-organisationen er under anklage for kunstigt at have pustet værdien af sine ejendomme op for at kunne sikre sig lån, forsikringer og andre fordele. Det skriver AP.

Christian Eriksen skifter til Manchester United

Fredag har den engelske storklub Manchester United offentliggjort, at den danske landsholdsspiller har skrevet under på en treårig kontrakt. Det skriver klubben på sin hjemmeside. Det skete på en fri transfer.

Russisk domstol giver Putin-kritiker fire års fængsel

En russisk domstol har fredag idømt Putin-kritiker Andrej Pivovarov fire års fængsel for at lede den ulovlige politiske bevægelse "Det åbne Rusland". Det meddeler domstolen ifølge Reuters. Pivovarov blev anholdt for lidt over et år siden. Han blev hevet ud af et fly, der skulle til Polen, få minutter inden at flyet skulle lette fra den russiske by Sankt Petersborg.

Myndighed ser tydelige tegn pĂĄ klimaforandringer i vandet omkring Norge

Miljødirektoratet, der overvåger havmiljøet i søer, floder og havet omkring Norge, fortæller, at de har registreret tydelige klimaforandringer. Det varmere klima og kraftigere nedbør har især gjort vandet mørkere og mere grumset. Det skaber problemer for de planter og dyr, der er afhængige af lys, skriver VG.no.

Danfoss sælger sine russiske og hviderussiske forretninger

Den meget store danske virksomhed Danfoss har indgået en aftale om salg af sine russiske og hviderussiske forretninger. Forretningerne er blevet solgt til den lokale ledelse i et såkaldt ledelsesopkøb, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Tidligere ministre forbydes at forlade Sri Lanka

Sri Lankas øversterste domstol har forbudt tidligere premierminister, Mahinda Rajapaksa, og tidligere finansminister, Basil Rajapaksa, at forlade landet uden rettens tilladelse, skriver Reuters. Torsdag meddelte præsident Gotabaya Rajapaksa sin afgang efter at være flygtet fra det uroplagede land.