Nyhedsoverblik

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Scavenius: Jeg bliver ikke ekskluderet af Alternativet

Theresa Scavenius (AL) har fået at vide af hovedbestyrelsen i Alternativet, at hun ikke bliver ekskluderet. Det skriver hun i en sms til Ritzau lørdag aften.

Drabsdømt kvinde anholdt i Roskilde

En drabsdømt kvinde, som har været på flugt fra en psykiatrisk afdeling i Roskilde, er fundet i god behold på en adresse i Roskilde og anholdt uden dramatik. Hun er nu kørt tilbage til psykiatrisk afdeling. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Ung tyv tilbageholdt af vidne i Silkeborg

Et vidne gjorde dagens gode gerning, da to mænd, begge 20, natten til lørdag var ved at stjæle værktøj fra en varebil i Silkeborg, skriver TV Midtvest. Vidnet stoppede tyvene og tog fat i den ene, mens den anden flygtede. Den 20-årige, der var flygtet med tyvekosterne, vendte dog tilbage, og så kunne politiet, som var kommet til stedet, anholde dem begge.  

Orkanen Lee rammer land i Nova Scotia

Orkanen Lee er gået i land i Nova Scotia i Canada, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ny el-færge til 600 millioner kroner klar til Rødby-Puttgarden

En ny el-færge, som efter planen skal begynde i rutefart mellem Rødbyhavn og Puttgarden, er klar, skriver TV 2 Øst. Scandlines skriver i en pressemeddelelse, at færgen vil blive søsat i Cemre i Tyrkiet i slutningen af 2023. Den nye færge koster omkring 600 millioner kroner, det beløb omfatter også ombygning af havneanlægget i Rødbyhavn. 

Person ramt af skud i Stockholm

Politiet er blevet alarmeret om mulig affyring af skud i Vällingby i det vestlige Stockholm, skriver Aftonbladet.se. Beboere i området fortæller mediet, at politipatruljer og en politihelikopter er på plads i området. Ifølge vidner er der affyret op til ti skud. Én person er kørt på sygehuset.

Mette Frederiksen: Fire faggrupper skal have mere i løn

I et interview med TV 2 løfter statsminister Mette Frederiksen (S) nu sløret for, hvilke fire faggrupper regeringen vil give mere i løn. Du kan læse mere her

To i kritisk tilstand efter ulykke i Nordjylland

To personer, 24 og 19, er i kritisk tilstand efter en trafikulykke tidligere lørdag mellem Hjørring og Sindal. Det oplyser Ole Buus, vagtchef ved Nordjyllands Politi, til Nordjyske.dk. I alt blev fem personer kørt til Aalborg Universitetshospital efter et sammenstød mellem de to biler. De tre øvrige implicerde, der også er i alderen 19 til 24, er i stabil tilstand.

Iransk revolutionsgarde tilbageholder mistænkt med to statsborgerskaber

Irans revolutionsgarde tilbageholder lørdag en mistænkt med to statsborgerskaber, som man mener "organiserer uro og sabotage", skriver det iranske nyhedsbureau Tasneem ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det sker på en dag, hvor der har været demonstrationer flere steder på årsdagen for 22-årige Mahsa Aminas død, og kvindelige dødsdømte indsatte har sat ild i en afdeling i et fængsel i Teheran.

Kvinde død efter at være kørt i bæk ved Thisted på el-kørestol

En 73-årig kvinde er afgået ved døden efter hun tidligere lørdag kørte i en bæk uden for Thisted på en el-kørestol. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. 

Politiet jagter flugtbilist i Aarhus

Østjyllands Politi leder efter en kvindelig bilist, der fredag var involveret i påkørslen af en 23-årig kvindelig cyklist i Aarhus. Det fremgår ifølge TV 2 Østjylland af politiets døgnrapport. Den 23-årige kvinde kom dog ikke til skade.

Dansker i spidsen for 77 millioner kristne

For første gang skal en dansker, stå i spidsen for 77 millioner lutherske kristne fra hele verden. Det står klart, efter Henrik Stubkjær er blevet valgt som præsident for Det Lutherske Verdensforbund. Det skriver Folkekirkens mellemkirkelige Råd i en pressemeddelelse.

Juntaer i tre lande laver forsvarsalliance

Lederne af militærjuntaerne i Mali, Niger og Burkina Faso er blevet enige om at danne en forsvarsalliance sammen. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT, der citerer oplysninger fra Malis leder Assimi Goita på X.

Tidligere socialdemokrat nu kandidat til EU-parlament for Moderaterne

Abdinoot Adam Hassan bliver Moderaternes kandidat på Fyn til det kommende valg til EU-parlamentet. Det oplyser Moderaterne ifølge TV 2 Fyn. Hassan sidder i byrådet i Odense som løsgænger efter at have forladt Socialdemokratiet.

Republikansk rigsadvokat i Texas frifundet for korruption

I en rigssretssag er Ken Paxton, republikansk rigsadvokat i den amerikanske delstat Texas, lørdag blevet frifundet for 16 tilfælde af korruption, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP). Paxton er kendt som en magtfuld støtte for den tidligere amerikanske præsident Donald Trump.

Kvindelige indsatte sætter ild til fængsel i Iran

Kvidelige indsatte har sat ild til en afdeling i et fængsel i Teheran i Iran. Det oplyser Irans officielle nyhedsbureau IRNA ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det sker på årsdagen for 22-årige Mahsa Aminas død mens hun var i politiets varetægt i Iran.

Fem på hospitalet efter ulykke i Nordjylland

Fem personer er lørdag blevet bragt til hospitalet efter en alvorlig færdselsulykke mellem Hjørring og Sindal. Det oplyser Nordjyllands Politi til Ritzau.Der er tale om et frontalt sammenstød mellem to biler. I den ene sad der fire personer, mens der i den anden kun var føreren.

Ti politifolk såret under optøjer i Stuttgart

Op mod 200 personer kastede sten og flasker mod politi og deltagere ved et Eritrea-arrangement i Stuttgart i Tyskland, oplyser politiet ifølge Süddeutsche Zeitung. Ti politifolk kom til skade mens fire personer er anholdt indtil nu.

19-årig vinder EM-finale i forskning

19-årige Martin Stengaard Sørensen har lørdag fået førstepladsen ved EM-finalen for unge forskere i alderen 14 til 20 år. Det oplyser Unge Forskere, som er en dansk talentkonkurrence, i en pressemeddelelse.

73-årig kvinde i kritisk tilstand, efter hun faldt ned i en bæk

En 73-årig kvinde er i kritisk tilstand, efter at hun lørdag eftermiddag faldt ned i en bæk uden for Thisted. Det skriver TV Midtvest. Kvinden, som var i selskab med en 74-årig mand, kørte i el-kørestol på vejen Over Engen i nærheden af Thisted. Af uvisse årsager kørte kvinden ned i en bæk, der løber under vejen. Her lå hun i en halv time, mens manden forsøgte at få hende op. En forbipasserende fik tilkaldt hjælp.

Femårig pige i bil dræbt, da militærfly styrtede ned i Torino

Et jetfly fra det italienske militær er styrtet ned under en øvelse i Torino. Flyet ramte en bil, hvor en femårig pige mistede livet, men piloten overlevede. Det skriver italienske medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.