Egypten – Danmark

Hvad skete der? Danmark slog Egypten med 30-25 og er dermed klar til kvartfinalen, hvor Ungarn venter onsdag aften.

Slut

Tak for i dag

Danmark slår Egypten med 30-25 og er klar til kvartfinalen, hvor Ungarn venter.

Med det lukker vi livebloggen ned for i aften. Tak, fordi I fulgte med – på gensyn til mere håndbold.

/ Rasmus, TV 2 SPORT

Slut

Afventer stadig svar

Vi afventer fortsat svar på de danske coronatests.

Der kommer en melding herfra, når vi ved mere :-).

Slut

Ironisk landstræner om coronatests

De danske spillere og ledere er ved at blive testet. Nikolaj Jacobsen har inden sin test været forbi TV 2, og her indikerer han, at forløbet kunne planlægges bedre af forbundet.

- Det er skide godt. Vi skal testes nu, og så sætter vi os op i et rutefly i morgen. Det er helt perfekt planlægning, siger Nikolaj Jacobsen ironisk.

Tirsdag flyver landsholdet mod Stockholm, hvor kvartfinalen mod Ungarn spilles onsdag.

Slut

Coronatest venter

Mellemrunden er slut, og det betyder, at de danske spillere skal testes for corona. Det kommer til at ske i Malmø Arena her efter sejren over Egypten. Svarene forventes at komme i løbet af aftenen.

Vi krydser fingre!

Slut

Blik på kampen af håndboldekspert Rasmus Boysen

- En fantastisk dansk håndboldaften. Det blev slet ikke så spændende, som rigtig mange havde regnet med, skriver Boysen.

- Dertil var Niklas Landin, det danske forsvarsspil og de vigtigste danske individualister offensivt simpelthen for stærke. Særligt i første halvleg, hvor sejren blev grundlagt, var der til tider præstationer helt på top i begge ender af banen.

- Det ser pludselig rigtig godt ud inden kvartfinalen mod Ungarn.

Slut

Pytlick bliver kampens spiller

Fantastisk kamp af Simon Pytlick, og han bliver fortjent kåret til kampens spiller.

Slut

Dansk sejr

Danmark vinder 30-25 efter en egyptisk reducering i de døende sekunder.

Gennemført arbejde af de danske håndboldherrer.

60'

Gidsel med to kasser

Mathias Gidsel vil ikke se på, at egypterne kom bedst ud af kampen.

Han hamrer lige bolden i kassen to gange.

58'

Intensiteten er ude

Der er ikke noget at rafle om. Danmark vinder sikkert over Egypten.

Alligevel får egypterne lige skudt brystet frem med tre scoringer i træk. 28-23 til Danmark lige nu.

54'

Danmark på vej til ungarsk møde

Der resterer seks minutter, og Saugstrup bringer Danmark foran 28-20.

De danske håndboldherrer er på vej mod en flot sejr, der vil betyde, at Ungarn venter i kvartfinalen.

53'

Endnu en kasse af VM-debutanten

To flotte kasser af Simon Pytlick. Han gør lidt, hvad der passer ham. Otte mål på ti skud af VM-debutanten. 27-19 til Danmark.

51'

Dansk rytme er tilbage

Så kom der lidt gang i scoringer igen. Først er det Gidsel, og efterfølgende hamrer Saugstrup så bolden i kassen.

Fantastisk periode for Danmark, og nu står det 25-18.

49'

Scoring i begge ender

Først scorer Pytlick, men i næste angreb reducerer egypterne.

Dermed er den danske føring igen på seks mål.

Desværre må Henrik Møllgaard humpe ud på bænken og modtage behandling.

47'

Danmark i kontrol

Egypterne spiller tiden af klokken, og nu er deres udvisning forbi.

Det danske forsvar leverer stadig på øverste niveau – 22-16 i dansk favør.

46'

Status på kampen af håndboldekspert Rasmus Boysen

- Det ligner efterhånden en dansk toppræstation. Egypten, der har set så stærke ud i hele turneringen, er reelt chanceløse.

- Timingen i defensiven gør, at de egyptiske angrebsspillere aldrig får ro. Der er en hidtil uset intensitet i denne turnering. Taktisk virker det som om, at danskerne er klar på alt, hvad Egypten kommer med.

43'

Landin er bare for god

Så er han der igen, den danske landsholdsanfører.

Landin er iskold på den egyptiske fløjafslutning, og så præsterer han endnu en redning. Fortsat 22-14.

42'

Kirkeløkke på tavlen

Niclas Kirkeløkke med en flot scoring, og så fører Danmark nu med otte mål.

Danskerne har virkelig åbnet anden halvleg med flot spil.

40'

Timeout af Egypten

Egypterne er gået i stå rent offensivt, og så tager de en timeout.

Dansk føring på 21-14.

38'

Danmark står imod

Saugstrup får en udvisning, men i undertallet knokler det danske forsvar løs og holder Egypten fra at score. Nikolaj Jacobsen raser mod dommerne over den tynde udvisning.

I modsatte ende scorer Gidsel. Han er fem på fem indtil videre.

37'

Egypterne reducerer, men hurtigt sprinter Gidsel mod det egyptiske mål.

Han får et straffekast, som Mikkel Hansen sikkert tager sig af. 20-14 til Danmark.

36'

Flot dansk spil

Danmark udnytter overtallet med en kombination, vi efterhånden har set mange gange – Mikkel Hansen til Magnus Saugstrup. 19-13 til Danmark.

33'

Egypten reducerer

Først reducerer Egypten, inden både Danmark og egypterne smider bolden væk.

Nu er bolden på danske hænder. 18-13 i dansk favør.

31'

Kampen i gang igen

Danmark starter med bolden i anden halvleg, og Mikkel Hansen åbner med en hammer. Puha, den sidder helt oppe i krogen.

Hej Ulrik

Hold da op, det er langt væk. Det er fedt, at du følger med alligevel!

Hej Jannie

Aftenens dommere er fra Slovenien. De hedder Bojan Lah og David Sok.

Pause

- Første halvleg har været fremragende for Danmark. Niklas Landin har stået stort – og det danske forsvarsspil ser langt bedre ud. Det passer danskerne langt bedre med de tunge og fysisk stærke egyptere end hurtige og gennembrudsstærke spillere, skriver Boysen.

- Til tider har det danske angrebsspil været på et verdensklasseniveau. Når der spilles med kreativitet og fart.

- Afslutningen på første halvleg har dog været lidt ærgerlig. Egypten har fået troen på tingene, mens den danske offensiv for ofte er blevet lukket ned.

Pause

Danmark foran ved pausen

Danmark er foran 17-12 ved pausen.

Her er en reaktion fra Henrik Møllgaard efter de første 30 minutter:

- Rigtig fin første halvleg. Det har været en stor fight mod et godt hold, men vi har fået meget af det, vi gerne ville.

30'

Hansen scorer inden pausen

Mikkel Hansen kommer igennem og scorer til 17-12.

Egypterne med et sidste angreb i første halvleg.

29'

Pytlick scorer – men bliver sendt i gulvet

Simon Pytlick kommer Danmark til undsætning og ender måltørken. Han scorer til 16-11, men i skudafviklingen bliver han mødt af en grim tackling og går i gulvet.

Den unge dansker får behandling, mens dommerne ser kendelsen igennem på video. De ender med en to minutters udvisning.

28'

Endnu en dansk udvisning

Niclas Kirkeløkke får en udvisning for at rive i trøjen. Endnu en dansk undertalsperiode.

Kort efter scorer Egypten igen, og så står det 15-11.

26'

Tre egyptiske scoringer i træk

Nu står det 15-10. Egypten har virkelig fået hul på bylden og står samtidig bedre i defensiven.

Danmark i angreb.

25'

Fejl i kontrafasen

To danske kontraer bliver desværre ikke omsat, og modsat får Rasmus Lauge nu en to minutters udvisning.

En lille periode med danske fejl.

24'

Egypterne kommer tættere på

Den egyptiske offensiv er kommet bedre ind i kampen, og Egypten får reduceret to gange.

Det står nu 15-9.

20'

Hansen kommer – op sejrer

Igen står Mikkel Hansen klar til at tage et straffekast, og han scorer sikkert.

Danmark holder samtidig Egypten fra at score, og så bringer Gidsel den danske føring op på otte mål. 15-7.

19'

Landin i gang med en stor kamp

Landin præsterer endnu en redning. Nummer syv i kampen – fabelagtigt.

Ved stillingen 13-7 tager Nikolaj Jacobsen timeout.

18'

Egyptisk udvisning

Kort finder egypterne glæde i en reducering, men i næste nu får Saeed en udvisning for at ramme Pytlick i ansigtet.

Rasmus Lauge kommer på banen i det danske overtal. Lydniveauet stiger i Malmø Arena. Fortjent hyldest.

17'

Det går hurtigt lige nu

Både Gidsel og Hansen kommer på tavlen for Danmark. Den danske offensiv afvikler så hurtigt, og det egyptiske forsvar bliver udspillet. 13-6 til Danmark.

16'

- Det ligner én af de aftener. De aftener, hvor Niklas Landin lukker fuldstændig ned. Den danske defensiv har ikke toppræsteret, men har set klart mere stabil ud end tidligere. Egypterne har spillet sig frem til flere fine muligheder, men den danske målvogter har virkelig fundet storspillet frem, skriver Boysen.

- Offensivt spiller det danske hold fremragende håndbold. Der spilles med fart, timing i afleveringer og stor kreativitet. Og de personlige fejl er barberet væk.

14'

Først reducerer egypterne, inden Gidsel bringer den danske føring tilbage på seks mål.

El Masry trækker så et straffekast til Egypten, og denne gang omsætter Al Zein. 10-5 til Danmark.

12'

Danmark trækker fra

Gidsel og Pytlick kombinerer foran det egyptiske forsvar. Bolden ender hos Pytlick, der brager den i kassen. 9-3 til Danmark.

11'

Hansen på tavlen

Mikkel Hansen stiger til vejrs, og som så mange gange før ender bolden bag modstanderens målmand.

8-3 til Danmark.

10'

Landin redder straffe

Ganske enkelt forrygende start af Danmark. Det kroner Landin lige med en redning på straffe.

Danmark har bolden ved stillingen 7-3.

9'

Udvisning til Egypten – og dansk scoring

Gidsel er for hurtig på fødderne, og det koster en udvisning til El Masry, der tackler for hårdt.

Danmark udnytter overtallet, og Emil Jakobsen scorer til 7-3.

8'

Pytlick på pletten igen

Egypten brænder, og så scorer Pytlick for anden gang i opgøret. 6-2 til Danmark og egyptisk timeout.

Den danske offensiv kører egypterne rundt lige nu.

6'

Sjældent set

Egypten reducerer til 2-4, men Magnus Saugstrup er hurtig til at bringe den danske føring tilbage på tre.

Kort inden det danske mål mister Mikkel Hansen pandebåndet. Det ser man sjældent, men nu er det tilbage på hovedet igen.

5'

Timing på højniveau

Der er tempo i det danske angrebsspil. Mikkel Hansen spiller Emil Jakobsen fri, og fløjen scorer sikkert.

4'

Så for den, Danmark

Simon Pytlick brager bolden i kassen, og Landin redder igen. Tredje redning af landsholdsanføreren.

Sikke en start af de danske håndboldherrer.

3'

Fantastisk scoring

Vanvittig scoring af Gidsel, der bringer Danmark foran 2-0.

Kort forinden havde Landin præsteret endnu en redning i det danske mål. Sådan!

2'

Flot dansk start

Forsvaret står imod, Niklas Landin redder, og Johan Hansen scorer til 1-0 på kontra.

Flot start af Danmark.

1'

Vi er undervejs

Egypterne giver bolden op, og så er gruppefinalen undervejs.

Optakt

Sekunder fra kampstart

Vi nærmer os at få sat opgøret i gang.

Kom så, Danmark!

Optakt

Der er et yndigt land ...

Kuldegysninger. Igen er der fænomenal stemning i Malmø Arena, og under nationalmelodierne står det bare soleklart, at danskerne er i kæmpe overtal.

Optakt

Spillerne på banen

Så er de to mandskaber løbet på banen, og vi gør nu klar til nationalmelodier.

Egyptens kommer først.

Optakt

Fantastisk kulisse

Lige nu bliver det danske landshold klappet frem i en udsolgt Malmø Arena, hvor de sidste minutter af opvarmningen er i gang.

Optakt

Begge hold vil spille for at vinde

- Hverken Danmark eller Egypten vil møde Sverige på hjemmebane i en kvartfinale. Så de vil begge vinde, siger den tidligere landsholdsspiller Lasse Svan, der i aften gæster TV 2-studiet.

Han var en rigtig vigtig mand, da Danmark senest mødte Egypten ved et VM.

Optakt

Spørgsmål

Amalie:

Hvordan ser start opstillingen ud?

Svar

Hej Amalie

Danmark starter med Johan Hansen, Mathias Gidsel, Mikkel Hansen, Simon Pytlick, Emil Jakobsen, Magnus Saugstrup og Niklas Landin. I forsvaret kommer Henrik Møllgaard ind og bytter med Mikkel Hansen.

Hej Benny

Hans Lindberg og Michael Damgaard sidder over i aften.

Optakt

Flere dages forberedelse

- Forberedelsen er foregået både i går og i dag, men man prøver sådan lidt mentalt at finde spændingsniveauet for sådan en kamp, siger Hans Lindberg, der i dag sidder over.

Lindberg har også snakket om aftenens opgave med fløjkollegaen Johan Hansen.

- Det handler om, hvordan målmændenes udfald er, og hvordan man som fløj skal agere i forsvaret, tilføjer den 41-årige veteran.

Optakt

Egypterne er sikkert videre

Egypten har allerede sikret sig en billet til kvartfinalen. Det gjorde egypterne med en sejr på fire mål over Bahrain lørdag.

Optakt

Meget at spille for

Vinderen af Danmarks mellemrunde møder Ungarn, mens andenpladsen møder Sverige. Derfor er der meget på spil i dag, mener Mads Hoxer.

- Vi vil sindssyg gerne have førstepladsen. Det er klart, at der er virkelig meget at spille for, siger danskeren, der er blevet skiftet ud af VM-truppen.

Optakt

Den danske opstilling

Her er de syv spillere, der starter inde for Danmark:

Johan Hansen, Mathias Gidsel, Mikkel Hansen, Simon Pytlick, Emil Jakobsen, Magnus Saugstrup og Niklas Landin.

I forsvaret kommer Henrik Møllgaard ind på bekostning af Mikkel Hansen.

Optakt

De danske spillere kommer ind på banen

De danske spillere går nu på banen til opvarmningen, og der er en fantastisk stemning.

Igen i aften er Malmø Arena klædt i rødt og hvidt.

Optakt

Nu retter vi fokus mod Danmark

Efter kampen mellem Kroatien og Bahrain går vi nu videre til Danmark mod Egypten.

Opgøret starter 20.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Slut

Kroatisk målfest i anden halvleg

Med danske briller er det heldigt, at Kroatien kun førte med et enkelt mål ved pausen.

Kroaterne vandt nemlig anden halvleg med hele 26-16. Målene væltede simpelthen ind.

Slut

Kroatien vinder – men ikke den største sejr

Det SKAL være nok for Danmark, det her. Egypten vinder, men kun med 11 mål.

Nu skal de danske håndboldherrer bare undgå at falde helt igennem mod egypterne.

60'

Bahrainsk scoring til sidst

Bahrainerne formår at lukke lidt i til sidst, og de får reduceret til 32-43 i de døende sekunder.

Nu kan Danmark tabe til Egypten med ti mål.

59'

Hjælp til Danmark i sidste ende

Heldigvis får Bahrain reduceret et par gange, mens Kroatien mister bolden. 41-30.

58'

Dårlige sekunder for Bahrain

Bahrainerne brænder et straffekast, og hurtigt går det den anden vej. Kroatisk straffekast og en udvisning til Bahrain.

Martinović omsætter.

57'

Bahrain reducerer

Heldigvis for Danmark scorer Bahrain også i ny og næ. Kroatiens føring er nede på ti mål igen – men kun for en stund.

Cindrić stiger til vejrs og scorer til 39-28.

56'

Øjner muligheder

Kroatien lugter blod. Nu hedder føringen 38-27.

De spiller hurtige angreb og kommer igennem til gode chancer.

53'

Kroatien igen

Denne gang scorer Martinović. Den kroatiske bagspiller har virkelig leveret.

Kroatien har scoret 20 mål i anden halvleg – på 23 minutter.

52'

Nedsmeltningen fortsætter

Det begynder at lugte af lammetæv. Bahrains forsvar er ikke-eksisterende.

Kroatien spiller bare bolden op ad banen. Glavas igen. Han scorer for tredje gang på få minutter.

36-26.

51'

Mål i begge ender

Først reducerer Qambar for Bahrain, men igen går der ikke mange sekunder, før bolden ligger i modsatte mål.

Kroatien har turboen på lige nu. 34-25.

50'

Endelig en redning

Så kom der en redning fra Bahrain. Det har vi ventet længe på.

Desværre er der også for mange fejl i angrebet lige nu, og så kan Kroatien stikke afsted i en kontra. 33-24.

Timeout af Bahrain.

48'

Det går stærkt

Det er fortsat helt håbløst i Bahrains forsvar. Stillingen lige nu er 32-24 til Kroatien.

Hvis ikke bahrainerne fortsætter med også at score engang imellem, kan den kroatiske føring hurtigt vokse.

48'

Kroatisk timeout

Bahrain reducerer på et straffekast, og så tager Kroatien timeout.

30-23 til kroaterne.

47'

Målene vælter fortsat ind

Der er intet forsvar i Bahrain lige nu. Og ingen redninger.

Heldigvis får bahrainerne også puttet bolden i kassen et par gange, men nu er Kroatien foran 30-22.

44'

Begge mandskaber scorer, inden en storspillende Martinović igen dukker op og hamrer bolden i kassen.

Bahrain laver mange fejl lige nu. En kontra bliver udnyttet af Kroatien, og nu er det pludselig 28-20.

42'

Spørgsmål

Michael Skjødt Pedersen :

Hvor meget må Kroatien vinde med. Uden at det er noget skidt for Danmark

Svar

Hej Michael

Jeg er ret tryg ved situationen, som den er nu. Skulle Kroatien gå hen og vinde med eksempelvis 15 mål, hvilket de skal skynde sig for at nå, så skal Danmark helt op og tabe med otte mål til Egypten.

Så en kroatisk sejr på 15 mål eller derunder kan vi forhåbentlig leve med.

/ Rasmus Lomholt Leth, TV 2 SPORT

42'

Timeout af Bahrain

Kroatien scorer for fjerde gang i træk, og så hedder føringen nu 25-19.

Det resulterer i en bahrainsk timeout.

40'

Kroatisk momentum

Abdulredha kommer op og møder Martinović med en hård tackling. To minutters udvisning til Bahrain.

Efterfølgende scorer netop Martinović, og så er Kroatien foran med 24-19.

38'

Šipić træder i karakter

Han gjorde virkelig ondt på Danmark – den kroatiske stregspiller Marin Šipić. Her scorer han, og så er Kroatien på ny foran med tre.

Efterfølgende får Kroatien så lidt fat i forsvaret, og en kontra bliver udnyttet. 23-19 til kroaterne.

37'

Kroatien får ikke lov at slippe væk

Først scorer Martinović og bringer Kroatien foran med tre, men hurtigt reducerer bahrainerne igen.

21-19 til Kroatien. Fortsat rigtig godt for Danmark.

35'

Bahrain udnytter overtallet

Reducering til 18-20. Qambar scorer sikkert fra fløjen efter en flot frispilning af Mohamed Mohamed. Sidstnævnte har virkelig storspillet her til aften.

35'

Mere drama

Der bliver gået til stålet. Lidt ond stemning mellem de to hold lige nu.

20-17 til Kroatien, men Bahrain får et frikast. To minutters udvisning til Gojun.

33'

Bahrainerne svarer igen

En frustreret Musa tager fra i det kroatiske forsvar, men forinden har bahrainerne reduceret. 19-17 til Kroatien.

Bahrain får et straffekast, men her fortsætter målmand Kuzmanović med at levere. Han piller forsøget.

31'

God kroatisk åbning

Cindrić åbner den kroatiske målkonto i anden halvleg.

Efterfølgende scorer Marin Jelinić, og så er Kroatien foran 19-16.

31'

Anden halvleg i gang

Så. Nu venter der 30 vigtige minutter. Kroatien giver bolden op, og så er anden halvleg sat i gang.

Pause

Spørgsmål

Karina:

Skal Kroatien både vinde og indhente de 22+ Danmark har?

Svar

Hej Karina

Ja, det er helt rigtigt. Kroaterne skal vinde og hente en storsejr, hvis de vil have forhåbninger om at gå videre.

De to point SKAL de have, og så afhænger det ellers af Danmarks kamp. Hvis Kroatien eksempelvis vinder med 15, mens Danmark taber med otte, så går kroaterne videre på andenpladsen :-).

Pause

Gode danske nyheder

Kroatien er kun foran 17-16 ved pausen. Det er rigtig godt for de danske håndboldherrer.

30'

Bahrain med flot afslutning på første halvleg

Først reducerer Al-Sayyad, og så er det Mohamed Mohamed, der scorer.

Bahrain henter to mål ind til sidst, og så er Kroatien kun foran med en enkelt.

29'

Største føring i kampen

Igen udnytter kroaterne en bahrainsk fejl. Karačić på pletten igen, og så er føringen nu oppe på 17-14.

Bahrain i angreb.

27'

Målmand kommet i gang

Kuzmanović her med sin femte redning i kampen, og så har han en redningsprocent på over 40.

I modsatte ende sender Karačić bolden i kassen til en kroatisk føring på 16-14.

26'

Føringen bliver øget

Glavas, der var flyvende i kampen mod Danmark, bringer her Kroatien foran med to efter en bahrainsk angrebsfejl.

15-13 med mindre end fem minutter tilbage af første halvleg.

24'

Kroatien foran igen

Cindrić scorer til 14-13 for Kroatien, og så bliver der skiftet ud i Bahrains mål.

Heldigvis for bahrainerne ligger offensiven stadig og holder dem inde i kampen.

23'

Spørgsmål

Susanne Petersen :

Hvem er dommer i kampen

Svar

Hej Susanne

Det norske dommerpar med Lars Jørum og Havard Kleven styrer kampen :-).

21'

Bahrainsk modsvar

Bahrain svarer igen med to scoringer. Nu står det 13-13, og flere af de kroatiske spillere sidder og græmmer sig på bænken.

20'

En redning fra Kuzmanović

Bahrain kommer igen forbi forsvaret, men denne gang står Dominik Kuzmanović i vejen.

Modsat drøner kroaterne afsted i en kontra, og så er de foran med to.