Dagens nyheder 11. august 2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan altid tippe TV 2s journalist her.

Polens regering er kollapset

Polens konservative koalitionsregering er onsdag kollapset. Det sker i kølvandet på premierminister Mateusz Morawieckis fyring af sin vicepremierminister, Jaroslaw Gowin, tirsdag. Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau.

Taliban indtager by nummer ni

Den militante bevægelse Taliban har erobret den niende afghanske provinshovedstad på under en uge. Det bekræfter lokale myndigheder onsdag, skriver nyhedsbureauet dpa.

Polen vedtager omstridt medielov

Den polske nationalforsamling har vedtaget en ny medielov kort efter, at landets højreorienterede regeringskoalition mistede flertallet på grund af uenigheder om loven. Kritikerne af loven mener, at den er lavet for at kvæle tv-stationen TVN24, der er kritisk over for regeringen.

Aftale om afghanske tolke er pĂĄ plads

Et bredt flertal i Folketinget har onsdag aften aftalt, at afghanske ansatte på den danske ambassade i Kabul samt afghanere, der har haft ansættelse i løbet af de foregående to år, skal tilbydes evakuering til Danmark.

Solbrændt svindler solgte falsk Armani-tøj i Nordsjælland

En solbrændt mand med to guldure lokkede en 21-årig mand til at betale 6000 kroner for et sæt falsk Armani-tøj, skriver TV 2 Lorry. Svindelnummeret fandt sted i Nærumvænge Torv i Nærum, og politiet fortæller, at metoden er velkendt og opfordrer folk til at være kritiske over for tilbud, der er for gode til at være sande.

Jordskælv rammer Filippinerne

Et jordskælv i Filippinerne har udløst varsel om en mulig tsunami, oplyser Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse, USGS, onsdag aften dansk tid. Skælvet indtraf i Mindanao-regionen og har en styrke på 7,2 på Richter-skalaen.

Venstre vil sænke dagpengesats

Venstre ønsker at sænke dagpengesatsen for nyuddannede, siger formand Jakob Ellemann-Jensen til Berlingske. Det vil årligt give en besparelse på 1,7 milliarder kroner, som i stedet skal øremærkes til klimaet gennem et "permanent grønt råderum".
 

30-40 passagerer evakueret efter røgudvikling i tog ved Ringe

Mellem 30 og 40 passagerer blev onsdag eftermiddag evakueret ved Ringe Station på grund af røgudvikling i toget. Det oplyser Fyns Politi. Politiet undersøger nu, hvor røgen kommer fra. Togstrækningen er spærret.

Kagestykke fra royalt bryllup solgt for 16.244 kroner

Et 40 år gammelt kagestykke fra brylluppet, hvor den britiske prins Charles og lady Diana blev gift, er blevet solgt ved en auktion for 1.850 pund (16.244 kroner), skriver blandt andet NRK. Kagestykket er dækket af et marcipanlag og pyntet med Windsor-slægtens våbenskjold i guld, sølv, rødt og blåt. Det royale bryllup stod 29. juli 1981.

Iransk regering falder pĂĄ plads

Irans nye præsident, Ebrahim Raisi, har onsdag præsenteret sine kommende ministre for landets parlament. Det rapporterer statslige iranske medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Politiet søger lastbilschauffør: Muligvis vidne til dødsulykke

En ung mand blev mandag 2. august dræbt ved et færdselsuheld på Tøndervej ved Haderslev, og nu søger politiet føreren af en lastbil, som muligvis er et vidne. Han eller andre, der ved, hvem han kan være, opfordres til at kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi.

TV 2s vicedirektør stopper

​Som følge af uenighed i TV 2s direktion om, hvad stillingen som viceadministrerende direktør rummer af ansvar og medansvar, har bestyrelsesformand Jimmy Maymann set sig nødsaget til at afskedige viceadministrerende direktør Flemming Rasmussen.

Norsk politi har fået over 100 nye tips om forsvunden milliardær

Siden maj har norsk politi modtaget mere end 100 tips i forbindelse med efterlysningen af Anne Elisabeth Hagen, skriver NRK. De mange tips har ledt til afhøringer af nye personer. Anne Elisabeth Hagen har været forsvundet i tre år, og hendes mand er sigtet i sagen. Han nægter sig skyldig.

28-ĂĄrig sigtet for at smugle 300 kilo kokain

En 28-årig mand er onsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør i forbindelse med en sag om indsmugling af mere end 300 kilo kokain, skriver Ritzau. Han bliver fremstillet for lukkede døre, og der er navneforbud i sagen. 

Yderligere fire coronasmittet i Brøndby – træning aflyst

Yderligere fire spillere i superligaklubben Brøndby IF er smittet med coronavirus, og træningen er aflyst. Det skriver klubben på dens hjemmeside. Syv spillere er smittet i klubben de seneste to uger.

Tyskland trækker sig også fra appel med Danmark – vil stoppe hjemsendelse af afghanere

Tyskland standser nu også hjemsendelse af afghanske asylansøgere, fordi situationen i Afghanistan er forværret. Det skriver DW. Tidligere onsdag meldte Holland det samme ud. Fredag sendte Holland og Tyskland ellers en appel til EU-Kommissionen sammen med Danmark og tre andre EU-lande om at opretholde hjemsendelserne. 

Sudan vil udlevere tidligere præsident

Sudan vil overlevere den tidligere præsident Omar al-Bashir til Den Internationale Straffedomstol (ICC). Det siger landets udenrigsminister, Mariam al-Mahdi, ifølge nyhedsbureauet AFP. Al-Bashir herskede med hård hånd i tre årtier, inden han i april 2019 blev afsat efter måneder med demonstrationer mod ham. ICC anklager ham for at have ansvar for folkedrab, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden begået i Darfur-provinsen.

Peter Hyballa færdig i Esbjerg

Peter Hyballa er færdig som træner i Esbjerg FB, hvor han har været involveret i en række kontroversielle sager de seneste uger. Det skriver klubben på dens hjemmeside. Peter Hyballa har selv sagt op, skriver klubben.

Platform for kryptovaluta hacket – mister værdier for over 600 millioner dollars

En platform for kryptovaluta anslås at have mistet værdier for over 600 millioner dollars i et cyberangreb. Flere medier – heriblandt Reuters og BBC – beskriver onsdag angrebet som et af de største kryptotyverier nogensinde. Platformen Poly Network bekræftede tirsdag på Twitter hackerangrebet.

Holland trækker sig fra appel med Danmark: Vil ikke hjemsende afghanere

Den hollandske regering har besluttet, at man ikke vil hjemsende asylansøgere til Afghanistan i mindst seks måneder, fordi situationen i Afghanistan er forværret. Det skriver det hollandske medie NOS. Fredag sendte Holland ellers en appel til EU-Kommissionen sammen med Danmark og fire andre EU-lande om at opretholde hjemsendelserne. 

Politi: Ikke tale om voldtægt i meget omtalt sag om voldtægt

Der skete ikke en voldtægt, da en mand i begyndelsen af juni blev overfaldet ved Sankt Hans Torv i København. Det har politiets efterforskning klarlagt, oplyser vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard. I første omgang blev en 29-årig mand sigtet for voldtægt, men videoovervågning viste sidenhen, at der ikke fandt en voldtægt sted. Derfor blev den 29-årige kun tiltalt for vold og i slutningen af juni idømt 30 dages fængsel.