Milliardær chattede med seerne: Se hans svar her

Mandag aften deltog milliardær og serieinvestor Lars Seier Christensen i en live-chat med TV 2s seere.

Se næste afsnit af 'Vejen til Seier' lige nu på TV 2 PLAY

Du kan se alle svarene her nedenfor.

Så er chatten slut for i aften. Tusind tak for de mange gode spørgsmål. Jeg håber, I vil følge med i 'Vejen til Seier' helt til finalen, og hvis I har konkrete investeringsforslag, så send dem til mig via www.seiercapital.com. Husk også at se vores opfølgningsprogrammer på www.efterspil.nu.

Spørgsmål

Jamila:

Kære Lars Hvor dejligt at få den mulighed for at chatte med dig. Jeg har en café som er blevet kåret til Københavns bedste café af politikken. Vi er vellidt af mange og rigtig rigtig mange ønsker vores form for café både her i DK og i udlandet. Jeg kunne godt tænke mig at udvide, men har behov for en investor. Hvordan kommer man i kontakt med en investor? Med venlig hilsen Jamila

Svar

Svar: I lige måde. Der findes en række sammenslutninger af f.eks. Business Angels, som måske kunne have interesse for den type virksomhed. Så det kunne være et sted at starte. 

Spørgsmål

Sander Kobes:

Hej Lars, Jeg driver en online virksomhed på andet år. Jeg elsker at se programmer som Vejen til Sejer. Hvordan er forventningen til afkast hos investorer. Mange virksomheder har vel brug for at beholde overskuddet i en del år med øje på at vækste. Eller er satsen mest rettet på et godt exit efter nogle år?

Svar

Svar: Overskud er ikke nødvendigvis lig med selskabets værdi i en moderne verden. Mange selskaber når aldrig frem til overskud, før de bliver solgt eller børsnoteret. Personligt er jeg ret tålmodig, fordi jeg kun investerer mine egne penge, men det er klart, at kapitalfonde også har et ansvar for at returnere penge til deres investorer inden for de aftalte perioder, hvilket gør, at de nogle gange er nødt til at sælge tidligere, end de egentlig har lyst til.

Spørgsmål

Frederik Nørgaard:

Hvilken branche intereserer du dig mest for i forbindelse med en investering?

Svar

Svar: Jeg interesserer mig for en del forskellige ting. Især teknologi og life style. 

Spørgsmål

Niels Mark :

Du har boet i Schweiz. Muligvis stadigvæk. Hvorfor?

Svar

Svar: Min familie er international. Min kone er englænder, og mine tre ældste børn er født i London. Så det har også været vigtigt for mig, at de så mere af verden. Schweiz er et dejligt, velfungerende land, som jeg er glad for at bo i i en periode.

Spørgsmål

Rene Jensen:

Hej Lars Har selv spist på Brace og da var de super opmærksomme og maden fantastisk. Synes I var hårde ved dem men de gik alligevel videre? Hvorfor? Var der noget som ikke blev vist på tv?

Svar

Svar: Samlet set synes jeg, at Brace har et godt potentiale. Der var helt klart nogle mangler, men det var også et tough anmelder-team, jeg havde med, så min vurdering er, at de måske godt kunne nå deres mål.

Spørgsmål

Daniel:

Hej Lars, Hvor aktivt går du ind i de investeringer, som du laver? Her tænker jeg frekvens ift. møder med management teamet, sparring etc. Er med på at det nok varierer, men kan du måske sætte nogle ord på? Bh. Daniel

Svar

Svar: Jeg har et mindre team, der hjælper til løbende, og jeg mødes også selv med selskaberne af og til. Men man skal ikke forvente at se mig hver uge. For det har jeg simpelthen ikke tid til.

Spørgsmål

Andreas:

Hej Lars. Hvordan kan det være at du købte de 22,5 % af FCK. Det kan gå galt på et sekund

Svar

Svar: Det håber jeg sandelig ikke. Parken består jo også af en ejendomsportefølje og Lalandia, der begge er solide forretninger. Selve FCK er naturligvis afhængig af de sportslige resultater, men de har nu gjort det rigtig godt i de sidste mange år.

Spørgsmål

Thomas:

Hej Lars, et hurtigt spørgsmål.. hvad tænker du der gik "galt" for Apacta ? produktet eller ..?

Svar

Svar: I vores opfølgningsprogrammer på social media går vi lidt i dybden med netop Apacta. Så prøv at tjekke det ud på www.efterspil.nu.

Spørgsmål

Torben:

Hej Lars, Jeg følger dig på sidelinjen i mange af dine projekter og interesser. Du har åbenlyst en interesse for vin. Du har sikkert besøgt mange områder? Hvilke vinoplevelser må man ikke snyde sig selv for?

Svar

Svar: Mine egne favoritter er Napa Valley, Ribera Del Duero i Spanien og Bordeaux.

Spørgsmål

Morten Hansen:

Var det ikke noget at få Bjarne Riis til at stille op på dame holdet?

Svar

Svar: Jeg skal spørge ham ad.

Spørgsmål

Per andesen:

Hvornår har du sidst spist junk food som MC Donalds eller burger king

Svar

Svar: Jeg kan godt lide junkfood engang imellem og foretrækker Burger King, når jeg skal have det.

Spørgsmål

Steen Jensen:

Hej Lars Hvordan er dit forhold til F1 stjernen Romain Grosjean er i venner pga. hans passion for madlavning eller er der ikke noget om at han er bankudannet og kender i hinanden via den vej?

Svar

Svar: Mit forhold til både Kevin og Romain er godt. Jeg har mange fælles interesser med Romain, og det er rigtigt, at han oprindeligt var bankmand. Som han plejer at sige: "Jeg var ikke god nok som bankmand, så jeg blev nødt til at blive Formel 1-kører i stedet".

Spørgsmål

Michael:

Hej Lars, hvor mange kampe tror du Rungsted overlever mod Vojens i finaleserien :)

Svar

Svar: Jeg tror, vi vinder en snæver sejr på 4-2 eller 4-3. Men vi har stor respekt for Sønderjyske, som har gjort det svært for os flere gange i sæsonen allerede.

Spørgsmål

Jesper :

Hårdt at se fravælgelsen af nogle personligheder der virkelig troede på deres egne projekter. Vejleder I i hvordan de kan komme videre?

Svar

Svar: Ja, men det er desværre vilkårene, når man er investor. Antallet af projekter er meget stort, og derfor er man nødt til at træffe hårde beslutninger. Jeg er ikke specielt vild med at skuffe folk, men det kommer man ikke udenom. Vi giver nogle gange, hvis folk beder om det, lidt feedback, men da jeg  i den virkelige verden får 50-100 forslag om måneden, er det naturligvis begrænset, hvor dybdegående det kan blive.

Spørgsmål

Henrik:

Hej Lars Kommer du til folkemøde på bornholm og holder foredrag i år

Svar

Svar: Ja, jeg kommer også i år og har allerede en fem-seks arrangementer i kalenderen.

Spørgsmål

Fredeik:

Hvad synes du om Las Vegas

Svar

Svar: Jeg holder meget af Las Vegas, men orker ikke at være der mere end tre-fire dage ad gangen.

Spørgsmål

Albert Frederiksen:

Hej Lars. Hvad betød din tid som børsmægler for dig i London - fagligt og personligt - udover stiftelsen af Saxo Bank selvfølgelig?

Svar

Svar: Det var meget vigtigt at få en god forståelse for, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede ved først at arbejde på den store scene i London, og jeg tror, det var afgørende for vores efterfølgende succes. Så tag dig altid tid til at sætte dig grundigt ind i det område, du vil være iværksætter indenfor.

Spørgsmål

Andreas:

Hvad er din yndlings bil og hvorfor?

Svar

Svar: Bentley.

Spørgsmål

Mikkel:

Hej Lars, hvad synes du en pakke cigaretter skal koste? Mvh Mikkel

Svar

Svar: Jeg ryger ikke selv - og har ikke røget i de sidste seks år. Men jeg synes ikke, det er rimeligt, at folk skal betale så høje priser for at ryge, så efter min mening burde den koste det, som den koster uden afgifter.

Spørgsmål

Dorthe Rasmussen:

Hej Lars Hvad er dine stærke sider..!? Succe har vel også lidt med held at gøre!.. udover hårdt arbejde.. .. Elsker vejen til seier..

Svar

Svar: Der er ingen tvivl om, at held og timing også spiller ind. Men derudover så er det vedholdenhed og passion, der driver værket.