VM i fodbold – dag 4

Stil spørgsmål

Wales med stærk markering

Wales har hængt regnbuefarvede hjørneflag op på deres træningsanlæg i Qatar. Det sker, efter at flere af de walisiske fans ikke må bære bøllehatte med regnbuens farver i forbindelse med landets kamp mod USA tidligere på ugen. 

-  Fans skal have lov til at bære akkurat, hvad de har lyst til, lyder det fra en af profilerne Harry Wilson på et pressemøde onsdag. 

Vilde scener i Japan

Japans overraskende sejr over Tyskland har - selvsagt - skabt jubel i land:

Hjulmand og spillere ønskede, at DBU holdt et pressemøde

Kasper Hjulmand fortæller til TV 2 SPORT, at dagens pressemøde, der blev afholdt klokken 12, var søsat efter ord fra Hjulmand og spillerne. 

Har det (pressemødet, red.) været en ønske fra den sportslige side af DBU?

- Ja, det er noget, der helt klart er aftalt på forhånd. Jeg sagde det også, inden vi tog af sted. Rolle- og arbejdsfordeling ser sådan her ud. I dag var et klart signal om, at det er sådan, det er.

Er det kommet fra jer?

- Det er noget, vi har snakket om; at det er vigtigt for os, DBU og for fodbold-Danmark, at det er sådan, rollefordelingen er. Vi er her af en årsag. Jeg er her som landstræner. Mens VM kører, er jeg fodboldtræner, og jeg bruger al min tid på at forberede drengene og eksekvere kampene, og det er dét, jeg gør. Det er derfor, jeg er her, og I kan stole på, det er det, jeg gør.

Tysk minister sender presbold

Tyskland har i den grad markeret sig her til eftemiddag. Nu kommer der også billeder frem af den tyske minister Nancy Faeser, der er mødt op på tilskuerepladserne. Her sidder hun ved siden af FIFA-præsident Gianni Infantino iført et One Love-armbind under kampen mellem Tyskland og Japan. Endnu et stærkt statement fra Tyskland. 

Dommer måtte tjekke Neuers armbind

Et billede fra kampen mellem Tyskland og Japan viser, at kampens dommer har været nede for at tjekke, hvilket armbind Manuel Neuer bærer. 

Det lader til at være "No Discrimination"-armbindet, som den tyske keeper har om armen. Han er i hvert fald sluppet for en advarsel.

Tysk statement

De tyske spillere holdt alle en hånd foran munden på holdfotoet før kampen mod Japan.

Det tyske fodboldforbund oplyser på Twitter, at de meget gerne ville have båret det omdiskuterede OneLove-armbind.

- Med vores anførerbind ville vi vise de værdier, som vi har på vores landshold: Mangfoldighed og gensidig respekt. Det handler ikke om et politisk budskab: Menneskerettigheder er ikke til forhandling, skriver de.

- Det burde være en selvfølge. Det er det desværre stadig ikke. Derfor er dette budskab så vigtigt for os. At forbyde os at spille med bindet er som at forbyde vores ytringsfrihed.

Kjær til TV 2 SPORT

- Vi har knoklet hårdt, og vi har været gennem meget for at stå her. Det er vigtigt, at der bliver råbt op om de her ting. Det er derfor, at vi er så godt et samfund. Og så vil det være godt med noget arbejdsro, tilføjer den danske landsholdsanfører med et blink i øjet. 

Det var alt fra den danske lejr i denne omgang. Vi fortsætter gennem hele dagen med at opdatere fra VM.

Kjær til TV 2 SPORT

Om Frankrig:

- De har så meget kvalitet, og de har haft så mange gode spillere. Det er utrolig trist, at en spiller som Benzema ikke kan komme med. Men jeg er også klar over, at reserven bag ham er en top, top angriber. Jeg spiller sammen med Giroud i AC Milan. 

- Giroud er en af de sværeste angribere, jeg har spillet mod i nyere tid. Ham skal vi have styr på, for han er en rigtig, rigtig dygtig angriber.

Kjær til TV 2 SPORT

Om at blive skiftet ud:

- Jeg har det godt rent fysisk, og det var et valg, som Kasper Hjulmand tog i går. Jeg har det godt.

- Jeg vidste godt, at det valg kunne komme i spil. Jeg ved godt, at der kører mange scenarier, så han har hele tiden min fulde opbakning. 

- Jeg er hundrede procent klar mod Frankrig.

Hjulmand til TV 2 SPORT

Om pressemødet i går:

- Jeg troede, at jeg kunne lægge det til side. Vi havde en plan, og så er det klart, at det får tingene til at blusse op.

- Jeg er stadig hundrede procent fokuseret på fodbolden. Jeg lukker i for sådan noget her i fremtiden. Jeg er hundrede procent landstræner. Der var engang, hvor jeg var aktiv, men fra nu af, og indtil vi er færdige i Qatar, taler jeg kun om fodbold. 

- Jeg er her for at være landstræner, og jeg vil snakke om fodbold. Det kan I stole på, at jeg gør. 

Hjulmand til TV 2 SPORT

Om Frankrig mod Australien:

- De var gode. Det er første gang i lang tid, at jeg har set et hold gå op, sådan som de spillede. Det så vi ikke i Nations League-kampene. De var gode i positionerne, de var farlige, og der var balance i deres angrebsspil. 

- De kan også kombinere centralt, så deres udtryk er klart stærkere end i september. 

Hjulmand til TV 2 SPORT

Hjulmand om Delaney:

- Vi ved stadig intet. Jeg ved ikke, om han er med mod Frankrig. 

Hjulmand om opstillingen mod Tunesien

- Jeg fortryder ikke, hvordan jeg satte opstillingen, men der er altid nogle ting, man kan kigge på efter. Jeg starter altid med at se kampen igennem, og så bliver nogle ting klippet ned. 

Eriksens rolle:

- Når vi er på bolden, så skal Christian have en fri rolle, hvor han kan styre spillet. Nogle gange skal han ned, og samtidig skal han frem til vores angribere. Han har i hovedet altid den samme rolle, når vi spiller. 

Tendens med, at der bliver lagt flere minutter tid. Hvordan forholder I jer til, at man jagter mere effektiv spilletid?

Hjulmand:

- Det ændrer intet i forhold til at disponere kræfter, men vi har set en tendens i de første kampe til, at der bliver lagt meget til. Jeg sagde det også til spillerne inden i går, så de var forberedte på, at der ville blive lagt noget til. 

Kjær:

- Jeg tænker ikke over det i kampen. Jeg synes egentlig, at det er fint nok. Den eneste, der kan bruge det til sine overvejelser, er Kasper.

Kjær snakker

Hvordan undgår I som spiller og træner, at alt det her uden om ikke påvirker jer?

- Vi har haft en dialog i lang tid, men i sidste ende ved du ikke, hvor meget det her fylder hos den enkelte. Når vi træner, og når vi er sammen, så er det her ikke et fokuspunkt. Men selvfølgelig snakker vi om det, og der bliver brugt noget energi på det. Når vi går ind over kridtstregen, så har vi nemt ved at skille tingene ad. 

Hjulmand snakker

Hvordan undgår I som spiller og træner, at alt det her uden om ikke påvirker jer?

- Vi prøvede at starte diskussionen tidligt. Vi prøvede at lægge en strategi, og på den første dag hernede sagde jeg, at vi er her for at træne og spille fodbold. Man kan ikke have følelsen af, at hele det store slid, fokus og fravalg, man har haft gennem karrieren, ikke bliver forløst, siger landstræneren.

Kjær om holdkammeraten Olivier Giroud

Bliver han topscorer ved VM?

- Det håber jeg ikke. Jeg ønsker Giroud det bedste, og han er én af verdens bedste spillere i feltet. Han er undervurderet som en angriber, og han kan score på alle måder. Det ser jeg hver dag. Det bliver en svær kamp. 

Kjær om kampen mod Frankrig

- Vi må stå sammen som et hold mod Frankrig. Som Kasper sagde, så starter forberedelserne i dag. Vi har gode erfaringer med dem fra de seneste to dage. 

Hjulmand

Hvad bliver Frankrig for en kamp?

- Det bliver en helt anden kamp, og vi er nødt til at speede op mod Frankrig.

- Vi kunne have gjort det bedre mod Tunesien, men vi gjorde det bedre gennem kampen. 

Spørgsmål til Hjulmand

I går på banen havde du nogle faverige sko på. Er det din måde at protestere på?

- Dem havde jeg også på i Baku, men der spurgte ingen ind til det. Jeg elsker farver, men tolker du det på den måde, så er det fint.

Delaney?

Delaney er til scanning nu her til eftermiddag, men jeg har ikke fået diagnosen endnu.

Hjulmand og Kjær

Kasper Hjulmand og Simon Kjær er ankommet.

Landstræneren starter:

- Som jeg sagde, så var der noget uro i mig. Jeg var ikke grådkvalt. Der var en klar arbejdsfordeling, inden vi kom herned. Spillerne og jeg er blevet forholdt til utrolig mange ting, og jeg har været meget åben. Det har jeg ikke fortrudt, og det er vigtigt at sige, at det ikke har påvirket mit fokus.

- Jeg er her som landstræner, og det er min opgave at hjælpe spillerne, holdet og Danmark med at vinde. Jeg glæder mig helt vildt til at arbejde videre med gruppen. Resultatmæssigt kom vi ikke så godt afsted.