Krimi

Politiet formoder at have fundet ligdele fra forsvundne Mia - få seneste nyt her

Hvad sker der? Nordjyllands Politi har fundet ligdele, som de formoder er fra den savnede Mia Skadhauge Stevn. Få seneste nyt herunder.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Politiet forventer at arbejde mindst et par dage mere i skoven

Eftersøgningen af den 22-årige Mia Skadhauge Stevn i Dronninglund Storskov nordøst for Aalborg er langt fra afsluttet.

- Vi forventer at arbejde i hvert fald resten af fredag og formentlig også noget af weekenden, siger efterforskningsleder Frank Olsen til TV 2.

TV 2s reporter Ulrik Thomas Lyager er på stedet.

- Politiet arbejder med hunde i eftersøgningen af ligdele for at kunne fastslå dødsårsag og endelig identifikation på den 22-årige kvinde. Man arbejder på at fastlægge de to mistænkte og Mias færd for at finde ud af, hvad der er foregået i forbindelse med hendes forsvinden.

- Det var hunde, der i går ved 17.30-tiden markerede. Man gennemgår skovbunden for at finde spor, så det er her, man koncentrerer indsatsen.

Frank Olsen kan ikke sige, om der er fundet spor efter Mia på de mistænktes bopæle, men han oplyser, at der er sikret en del spor.

Drabssigtet tidligere dømt for blufærdighedskrænkelse

Den 36-årige mand, som er varetægtsfængslet i Mia-sagen, er tidligere dømt for både blufærdighedskrænkelse og for at klippe bremserørene over på en tidligere kærestes bil.

Det skriver TV2Nord.

Den drabssigtede mand blev tilbage i 2010 i Vestre Landsret idømt 60 dages ubetinget fængsel.

Desuden blev han dømt for blufærdighedskrænkelse i en sag helt tilbage fra 2005.

Ifølge presseomtalen af sagen fra 2010, blev den dengang 25-årige mand dømt for at have overtrådt blandt andet Straffelovens paragraf 252 ved at forvolde fare for andres liv eller førlighed.

Lokale i Aalborg tilbyder hjælp i nattelivet

Flere lokale i Aalborg har iværksat initiativer, der skal få de unge til at føle sig mere sikre i nattelivet.

Hotel Jomfru Ane, der ligger på den kendte festgade Jomfru Ane Gade, gør på deres Facebook-profil opmærksom på, at de og andre hoteller holder døgnåbent. De anbefaler derfor unge, der for eksempel måtte have brug for hjælp til at bestille taxa eller låne en telefon, at henvende sig på hotellet.

- De ved ikke, det er en mulighed, siger hotelmanager Mavdalena Oravikova til TV 2.

Hun fortæller, at de før har hjulpet unge mennesker, men at de gerne vil have flere til at komme ind, så de kan komme sikkert hjem.

Natteravnene i Aalborg oplever stor søgning

Natteravnene i Aalborg har aldrig før oplevet så stor interesse for foreningen som nu, fortæller bestyrelsesformand i lokalafdelingen Marianne Holmsgaard til TV 2.

- I morges tikkede der 15 beskeder ind fra folk, der gerne vil have en prøvetur. Det er meget overvældende, siger hun.

Den store interesse skyldes de seneste dages tragiske forsvindingssager i Aalborgs natteliv. Først forsvandt en 21-årig mand, som Nordjyllands Politi betragter som omkommet i en drukneulykke i Limfjorden, og cirka to døgn senere forsvandt 22-årige Mia Skadhauge Stevn efter en bytur.

Det har fået flere forældre i Aalborg til at melde sig til de sort- og gulklædt natteravne, fordi de vil være sikre på, at deres børn kommer sikkert hjem.

- Hvis bare nogle af de interesserede fortsætter hos os, vil det betyde, at vi kan gå noget mere, være flere på gaden og være til stede på forskellige tidspunkter, fortæller Marianne Holmsgaard.

Minister vil lave handleplan for mord og partnerdrab på kvinder

Den nyslåede ligestillingsminister Trine Bramsen (S) siger i kølvandet på sagen om Mia Skadhauge Stevn til TV 2, at det er "bedrøveligt", at der i 2022 er kvinder, der bliver dræbt, fordi de er kvinder.

- Det skal vi gøre noget ved, siger Trine Bramsen.

Derfor vil regeringen komme med en handleplan, der skal gøre op med umotiverede mord på kvinder og partnerdrab på kvinder. Der er ifølge hende tale om den fjerde kvinde i 2022, der bliver dræbt i Danmark.

Derfor arbejder hun tæt sammen med interesseorganisationer og Justitsministeriet, når en handleplan skal udformes.

- Vi bliver nødt til at tale om det her som noget, der sker for kvinder, fordi de er kvinder. Ikke på grund af alt muligt andet, siger Trine Bramsen.

Løsladelse af sigtet mand i Mia-sag stadfæstet

Vestre Landsret fastholder byrettens afgørelse om at løslade den ene af de 36-årige mænd, der er sigtet for drab i sagen om den savnede Mia Skadhauge Stevn.

Mette Frederiksen: - Det føles så uendeligt meningsløst

Statsminister Mette Frederiksen skriver nu på Instagram, at hun tænker på Mia Skadhauge Stevns familie og pårørende.

- Det knuser mit hjerte. En festlig aften, der ender som det værst tænkelige mareridt, skriver Mette Frederiksen og fortsætter:

- Det føles så uendeligt meningsløst.

Forskellen på mord og drab

Spørgsmål

Elisabeth Andersen :

Hvad er egentlig forskellen på drab og mord? Eller er der ingen forskel?

Svar:

Kære Elisabeth,

Tak for spørgsmålet.

Svaret er ganske enkelt, at "mord" ikke findes i retssystemets ordbog, siger Jens Møller. Her kan man kun straffe for drab, som dog findes i forskellige grader, eksempelvis manddrab og uagtsomt manddrab.

Her har bilen opholdt sig

På kortet kan du se, præcis hvor bilen har opholdt sig i tidsrummet fra cirka kl. 06.30-07.30 søndag 6. februar. Der er tale om en sort Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader. Nordjyllands Politi hører gerne fra alle, der har set bilen omkring Hammer Bakker eller Dronninglund Storskov.

Sådan ser bilen ud

Der er tale om en sort Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader. Nordjyllands Politi hører gerne fra alle, der har set bilen omkring Dronninglund Storskov eller Hammer Bakker.

Sådan ser bilen ud

Der er tale om en sort Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader. Nordjyllands Politi hører gerne fra alle, der har set bilen omkring Dronninglund Storskov eller Hammer Bakker.

Derfor siger politiet, at de sandsynligvis har fundet Mia Skadhauge, før de ved det med sikkerhed

Spørgsmål

Kathrine:

Hej Jens, Hvornår vil politiet bekræfte, om de fundne ligdele er identiske med Mia Skadhauge Stevn?

Svar:

Tak for dit spørgsmål.

Når politiet vælger at sige, at man har fundet dele af et menneske, der formodentligt er Mia Skadhauge Stevn, før man endegyldigt kan bekræfte, at der er tale om hende, handler det om, at medierne allerede er på historien, siger Jens Møller.

- Man ved, at medierne ville finde ud af det, fordi der pludselig ville blive sendt massevis af politibetjente til stedet. Da politiet meldte det ud, stod Ekstra Bladet allerede på stedet i Dronninglund Storskov.

Havde medierne ikke allerede været så tæt på historien, havde politiet givetvis ikke meldt det ud, siger Jens Møller.

- Grunden, til at man ikke endegyldigt siger, at der er tale om Mia Skadhauge, er med al sandsynlighed, at man fortsat venter på svaret fra en DNA-analyse, siger Jens Møller.

Alt efter hvilken type DNA-test politiets teknikere får foretaget, kan svaret komme i løbet af i dag, eller der kan gå længere tid, siger han.

- Når svaret så kommer, vil politiet melde det endegyldigt ud, siger han.

Clairvoyante bruges ikke til efterforskningen

Spørgsmål

Lone Stenberg jensen:

Jeg vil gerne vide om man bruger en clairvoyant til at finde eftersøgte? Og har man brugt en til at finde Mia Skadhauge?

Svar:

Kære Lone,

Tidligere drabschef Jens Møller svarer, at han endnu har til gode at se en clairvoyant bidrage med brugbar viden til en efterforskning.

Den løsladte er fuldstændigt fri – indtil han eventuelt bliver anholdt igen

Spørgsmål

Charlotte:

Den ene af de sigtede er nu løsladt. Men kan han tage hjem til sin bopæl, hvis politiet forsat er i gang med at efterforske eller ransage? Hvad gør man i sådanne tilfælde?

Svar:

Kære Charlotte,

Tak for dit spørgsmål.

Tidligere drabschef Jens Møller siger, at den løsladte har alle de ejendele, som politiet ikke har taget i forbindelse med sagen.

- Hvis man har taget hans telefon, får han den tilbage, når politiet har undersøgt den. Ud over det er han fuldstændigt fri.

Den løsladte kan altså tage hjem, han kan tage ud og rejse og alt, hvad han ellers har lyst til.

- Jeg tænker ikke, han er under konstant overvågning, selvom man nok følger lidt med i, hvad han laver.

Løsladelsen er blevet kæret til landsretten, som enten i dag, fredag eller en af de kommende dage skal tage stilling til, om den løsladte alligevel skal varetægtsfængsles.

- Hvis han skal fængsles, skal politiet ud at finde ham og anholde ham.

Politiet har fået få henvendelser og søger flere

Ifølge politiets oplysninger har Mia Skadhauge Stevn befundet sig i Dronninglund Storskov nordøst for Aalborg mellem klokken 21.45 mandag aften og hen til 05.15 tirsdag morgen, og politiet hører meget gerne fra vidner, der kan have set noget interessant i det tidsrum.

Nordjyllands Politi oplyser til TV 2, at de har fået nogle henvendelser, men at det stadig drejer sig om relativt få. Derfor hører man gerne fra flere, der har opholdt sig i området i tidsrummet.

Særligt hører man gerne henvendelser, der drejer sig om den sorte Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader ved Hammer Bakker og Dronninglund Storskov.

Politiet kan have fundet Mia Skadhauge Stevns ejendele i skov, siger tidligere drabschef

Nordjyllands Politi har meldt ud, at Mia Skadhauge Stevn i omkring en time søndag morgen fra 6.30 til 7.30 har været i skovområdet Hammer Bakker nord for Aalborg. Herefter antager politiet, at hun har befundet sig i Dronninglund Storskov mellem klokken 21.45 mandag aften og hen til 05.15 tirsdag morgen.

Politiet oplyser, at man på sidstnævnte lokation har fundet dele af et menneske, som frygtes at være Mia Skadhauge Stevn.

Jens Møller siger, at han ikke forventer, at det vil være tilfældet på første lokation.

- Det kan være hendes mobiltelefon, en pung, et tørklæde eller en anden af hendes genstande, siger Jens Møller.

Politiet har tidligere oplyst, at Mia Skadhauges telefon har været slukket eller løbet tør for strøm i løbet af aftenen.

Stil dine spørgsmål til tidligere drabschef her

Fortsat flere detaljer falder på plads i sagen om den forsvundne 22-årige kvinde Mia Skadhauge Stevn. TV 2 har den tidligere vicepolitiinspektør og drabschef i Københavns Politi Jens Møller siddende klar til at besvare læseres spørgsmål om politiets arbejde i sager som denne.

Stil dine spørgsmål her i bloggen, og så udvælger vi nogle til besvarelse.

Følg med i sagen igen fredag

Vores livedækning slutter for i dag.

Følg med igen fredag, hvor vi forsøger at få svar på de mange uopklarede spørgsmål i sagen om 22-årige Mia Skadhauge Stevn. 

Tydeligt berørte borgere lægger blomster i Aalborg

Camilla Styrbæk er en af de borgere, der er mødt op på Vesterbro 99 foran Netto i Aalborg for at mindes 22-årige Mia Skadhauge Stevn og den 21-årige mand, som Nordjyllands Politi betragter som omkommet i en drukneulykke i Limfjorden. 

- Jeg er i chok over det, der er sket. Jeg kendte dem ikke, men jeg havde brug for at komme forbi med blomster for at vise respekt til de pårørende. Jeg kan bare ikke komme videre nu. Jeg bliver siddende og kigger på de lys. Det er simpelthen så forfærdeligt, og jeg føler så meget med de pårørende, siger en tydeligt berørt Camilla Styrbæk til TV 2. 

Hun har lagt tre buketter af lyserøde og lilla roser og hyacinter. Det er hendes egne yndlingsfarver, fordi hun ønsker, at de skulle være en personlig hilsen til de formodede, døde unge mennesker samt deres familie og venner:

- Jeg vil gerne sende min dybeste kondolence. Jeg føler virkelig med dem, og jeg håber, at de får alt den hjælp, de har brug for til at komme igennem det her.

- Et rigtig stort gennembrud

Jens Møller, som er tidligere vicepolitiinspektør og drabschef i Københavns Politi, kalder fundet af dele af et menneske i Dronninglund Storskov i Nordjylland, som formodes at være fra den savnede kvinde Mia Skadhauge Stevn, "et rigtig stort gennembrud".

- Det er vigtigt at finde de resterende ligdele. For den videre efterforskning betyder det, at man skal have lavet en sikring af ligdelene på bedst mulig vis, så man bevarer flest mulige spor, siger han til TV 2.

Ligdelene bliver løbende kørt til retsmedicinsk institut, fortæller den tidligere drabschef. Her vil der blive påbegyndt en obduktion.

Nordjyllands Politi arbejder fortsat ved Dronninglund Storskov, og det er ifølge Jens Møller fornuftigt at sætte stærkt ind for at finde så mange ligdele som muligt.

- Samtidig arbejder man videre på at kortlægge den eller de mistænktes færden i de centrale dage, siger han.

Det er det, der i sidste ende skal danne baggrunden for den endelige sag, lyder det. Det er dog svært at spå om, hvorvidt det vi føre til en fuld opklaring.

- Jeg tror, at sagen vil blive rigtig godt belyst, og at man vil vide, hvad der er sket med Mia. Men om det i sidste ende fører til en domskendelse af en eller flere gerningsmænd er alt for tidligt at sige noget om, siger Jens Møller.

Nyt om bilen, Mia Skadhauge blev samlet op af

I en pressemeddelelse sent torsdag aften kommer Nordjyllands Politi nærmere ind på, hvilken bil de forbinder med Mia Skadhauge Stevns forsvinden. 

Der er tale om en "sort Golf 2.0 TDI fra 2015 på papegøjeplader", oplyser politiet.