Samfund

Dagens nyheder 25. juni

Rekordhøje coronatal i Irak

På et døgn har Irak registreret næsten 2500 nye smittede og over 100 coronadødsfald. Det er en ny rekord i landet, hvor sugehusene er overvældet af patienter, skriver NTB. 

Pakistans statsminister i modvind efter at have kaldt Osama bin Laden for martyr

Pakistans statsminister, Imran Khan, får hård kritik af oppositionen, efter han i parlamentet har omtalt den afdøde al-Qaeda-leder Osama bin Laden som martyr. Det skriver Reuters. Flere pakistanske politikere har reageret kraftigt på udsagnet, som kom efter en amerikansk rapport anklagede Pakistan for at være en sikker havn for regionale terroristgrupper. 

Texas sætter genåbning på pause

 Texas sætter midlertidigt genåbning på pause som følge af stor stigning i antallet af coronasmittede.
 Det meddeler guvernøren for den amerikanske delstat, Greg Abbott, ifølge CBS News.
 

Over 100 personer dræbt af lyn i Indien

Mere end 100 personer er blevet dræbt af lyn i det nordlige Indien i løbet af de seneste dage. I staten Bihar er 83 personer blevet dræbt og mindst 20 er rapporteret døde i nabostaten Uttar Pradesh. Som følge af de mange dødsfald har myndighederne opfordret indbyggerne til at blive inde under dårligt vejr, skriver BBC

Populært kvinde-band skifter navn

Countrymusik-trioen Dixie Chicks har torsdag skiftet navn til The Chicks. Det oplyser gruppen på sin hjemmeside. Navneskiftet bunder ikke blot i en lyst til fornyelse. Det er det seneste træk i den amerikanske popkultur, hvor der fra flere sider bliver taget afstand til USA's racistiske fortid. Det skriver Reuters.
 

Motorvej genåbnet efter uheld

Der er atter ryddet op efter et færdselsuheld på Fynske Motorveje ved Langeskov. Motorvejen var kortvarigt spærret i vestgående retning under oprydningsarbejdet. Det skriver Fyns Politi på Twitter. 

Motorvej spærret efter uheld

Et færdselsuheld på Fynske Motorveje ved Langeskov i vestgående retning spærrer motorvejen i vestgående retning. Fyns Politi opfordrer på Twitter trafikkanter til at finde alternative ruter. 

CDC: Op mod otte procent af befolkningen i USA smittet med corona

Mellem fem og otte procent af befolkningen i USA er smittet med coronavirus, anslår den amerikanske sundhedsmyndighed CDC. Antallet er baseret på repræsentative undersøgelser af antistoftests, oplyser CDC-direktør Robert Redfield. Hvis prognosen er rigtig, er antallet af påviste smittetilfælde i USA bere en tiendedel af det reelle antal smittede. 

Eiffeltårnet er genåbnet - dog kører elevatorerne ikke

Eiffeltårnet i Paris er torsdag genåbnet efter at have været lukket i tre måneder under coronakrisen. Men den besøgende må berede sig på hundredvis af trappetrin for at komme op i tårnet, for elevatorerne kører foreløbigt ikke, skriver dpa.
 

Har sendt over ni milliarder kroner i coronastøtte til døde i USA

Finansministeriet i USA har sendt checks med coronastøtte til en værdi af ni milliarder kroner til over én million døde mennesker, viser en uafhængig efterforskning fra Kongressens efterforskningsenhed GAO. Finansministeriet begyndte at sende corona-checks ud til skattebetalere i april som et led i en krisepakke for at hjælpe de, der er blevet arbejdsløse som følge af coronavirussen. Rapporten viser, at myndighederne ikke har tjekket dødsregisteret, hver gang de har sendt støtte af sted. 

Fifa lancerer corona-redningsplan for fodbolden

Fifa lancerer coronaredningsplan for fodbolden på ti milliarder kroner. Verdensforbundet annoncerer torsdag, at man vil pumpe ti milliarder kroner ud i fodbolden for at hjælpe den på fode igen efter coronapandemiens økonomiske tab. Det meddeler Fifa på sin hjemmeside.
 

47.000 rejsepas til sommerdanmark solgt

DSB har solgt 47.000 rejsepas. Det oplyser DSB's pressevagt torsdag aften. I alt er 50.000 rejsepas sat til salg, og dermed er der tæt på udsolgt. Rejsepassene giver mulighed for at rejse i sommerlandet i otte dage med tog, metro, bus og letbane. Prisen er 299 kroner. Ifølge DSB's pressevagt regner man med, at de resterende rejsepas bliver solgt i morgen.
 

Dobbelt værtsskab ved VM i fodbold for kvinder i 2023

Australien og New Zealand skal være værtslande for VM i fodbold for kvinder i 2023. Dermed slog de Colombia af pinden som værtsland. De to lande skal dermed nu være vært for 32 deltagerlande, skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Philip Manshaus anker ikke dom på 21 år

Drabs- og terrordømte Philip Manshaus anker ikke den dom på 21 års fængsel, som han blev idømt den 11. juni. Norske Manshaus blev dømt for drabet på sin stedsøster og terrorangrebet på Al-Noor Islamic Centre i den norske by Bærum den 10. august sidste år. 

Aktionærer i Lufthanse tilslutter sig statslig redningsplan

Aktionærerne i Lufthansa tilslutter sig, at den tyske stat overtager 20 procent af selskabet. Det åbner for en hjælpepakke til ni milliarder euro (67 milliarder kroner). Lufthansa har ellers under coronakrisen balanceret på kanten af et kollaps, efter en af storaktionærerne truede med at blokere for en aftale med den tyske regering. Beslutningen om at lukke staten ind i ejerkredsen er truffet på et aktionærmøde, der blev holdt som en videokonference. 98 procent af aktionærerne støttede planen.

Nyt udbrud af coronavirus i Costa del Sol

Mere end 80 personer - overvejende yngre migranter, som er blevet reddet til havs - er testet positiv for coronavirus i Costa del Sol i Spanien. De 83 personer, der er blevet testet positive, har relationer til det Røde Kors-center, hvor 100 personer blev isoleret i tirsdags, efter en ansat på stedet blev testet positiv for coronavirus. Det skriver Euro Weekly News

Paludan anker dom til landsretten

Partileder Rasmus Paludan, der er dømt for 14 lovovertrædelser ved Retten i Næstved, har anket dommen til landsretten. Paludan har gennem sin forsvarsadvokat oplyst til TV 2, at han anker sagen til landsretten. Lederen af Stram Kurs var ikke til stede under domsafsigelsen.

Mand død i drukneulykke

Den 74-årige mand, der tidligere i eftermiddag blev reddet op fra vandet ud for Hou i Nordjylland, er afgået ved døden. Den 74-årig mand sprang i vandet fra en båd - formentlig for at tage en svømmetur - men blev taget af strømmen. Manden var i kritisk tilstand og blev fløjet til Aalborg Universitetshospital. Klokken 17.20 oplyste vagtchef ved Nordjyllands Politi, Jesper Sørensen, til Nordjyske, at manden er afgået ved døden.

Barn testet positiv for coronavirus - fire medarbejdere sendt hjem

I forbindelse med en undersøgelse på Aalborg Universitetshospital er et barn testet positiv for COVID-19. Fire medarbejdere er efterfølgende sendt hjem. Det skriver TV 2 Nord. 

Norge åbner for rejser i EU - undtagen til Sverige

Norge åbner for rejser til EU-lande, men samtidig frarådes alle rejser til Sverige, også øen Gotland, som tidligere var undtaget. Det siger statsminister Erna Solberg på et pressemøde. De nordiske statsministre har tidligere torsdag holdt et videomøde for at orientere hinanden, oplyser SVT.

Mulig drukneulykke i Nordjylland

Der har været en mulig drukneulykke på Grønhøj Strand i Nordjylland, hvor en person muligvis har set en person i problemer i vandet. Redning og helikopter er på stedet. Politiet ønsker henvendelse på 114 hvis man mangler person på stedet, skriver Nordjyllands Politi på Twitter.