Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Hvad skete der? Verden har rundet 22 millioner smittede. Her får du seneste nyt om coronavirus herhjemme og ude i verden.

Hvad var status i Danmark? 15.940 er konstateret smittet, mens 621 er døde med coronavirus. Få hele overblikket her.

Kommuner kritiseres for utilstrækkelig indsats

Selvom sundhedsmyndighederne allerede i maj påpegede vigtigheden af at sætte ind med ekstra forbyggende indsats mod coronasmitte i indvandrermiljøer, har flere kommuner ikke gjort nok for at forhindre smitteudbrud blandt indvandrere.

Det skriver dr.dk, der har talt med en række fagfolk, politikere og en beboerforeningsformand.

Vaccine bliver ikke obligatorisk i USA

USA's øverste sundhedsrådgiver, Anthony Fauci, siger onsdag, at den amerikanske regering ikke vil gøre en fremtidig vaccine mod covid–19 obligatorisk for den generelle befolkning.

Det siger han i et videointerview ifølge nyhedsbureauet AFP.

Hårdt ramte Libanon melder om rekordsmitte

Libanon har registreret 589 nye smittetilfælde det seneste døgn.

Det er det højeste daglige antal hidtil, melder landets sundhedsministerium ifølge The Guardian.

Det høje antal kommer, mens landets regering frygter for et økonomisk kollaps efter eksplosionen 4. august, der kostede mindst 180 mennesker livet.

Styrelsen for Patientsikkerhed forlænger coronatiltag i Aarhus

De tiltag, der blev iværksat den 7. august med henblik på at stoppe smittespredningen i Aarhus Kommune, bliver forlænget frem til den 4. september.

Det melder Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag aften i en pressemeddelelse.

De tiltag, der blev iværksat for Silkeborg Kommune den 10. august, bliver ophævet 24. august, såfremt smitten holdes nede.

Tour de France stopper med podiepiger

Tour de France, verdens største cykelløb, har i år valgt at droppe de traditionelle podiepiger, som dagligt kindkysser etapevindere og trøjeindehavere efter de respektive etaper. Tiltaget skyldes sikkerhedsforanstaltninger på grund af coronakrise, men Tour-arrangørerne har samtidig besluttet sig for at modernisere hyldest og sejrsceremoni, så den fremover udfolder sig i andre rammer med både mandlige og kvindelige "værter".

Tour de France starter i år 29. august i Nice efter at være blevet udsat to måneder grundet nedlukningen af Frankrig. Løbet kan selvfølgelig ses i sin fulde udstrækning på TV 2.

NFL bliver uden cheerleadere i 2020

Verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL, indleder den nye sæson i september midt i en coronapandemi.

Onsdag meddeler NFL og Spillerforeningen ifølge NFL Network, at en af de nyeste restriktioner er, at cheerleadere ikke må komme på banen. Det må tv–journalister eller maskotter heller ikke.

Frankrig over 3000 smittede for tredje gang på fem dage

Det franske Sundhedsministerium har onsdag registreret 3776 nysmittede, hvilket bringer totalen op på 225.000. Det er tredje gang på fem dage, Frankrig runder 3000 smittede. Gennemsnittet for de seneste syv dage er på 2621 smittede, hvilket er højere end i april, hvor Frankrig var under restriktiv nedlukning.

1172 registrerede coronadødsfald i USA det seneste døgn

USA har over det seneste døgn registreret 1172 coronarelaterede dødsfald. Det oplyser USA's Center for Sygdomskontrol– og Forebyggelse (CDC) onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I alt er 171.012 døde i landet. Derudover er smittetallet steget med 39.318 over det seneste døgn til i alt 5.460.429 tilfælde, oplyser CDC.

Fængsel melder om smittet medarbejder

En medarbejder fra Nyborg Fængsel er konstateret smittet, skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.Man er nu i gang med at teste de relevante og spore smitten.

Norge fraråder unødvendige rejser til København

Norge gør natten til lørdag Region Hovedstaden til rød zone og fraråder dermed alle ikke-nødvendige rejser dertil. Det oplyser den norske regering. Alle der rejser derfra og ind i Norge skal i karantæne i ti dage.

Det sker på grund af coronasituationen, oplyser det norske udenrigsministerium.

Flest døde i 150 år i Sverige

Sverige har i årets seks første måneder registreret flere dødsfald end i noget år siden 1869. Det viser tal fra Statistikbureauet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fra januar til juni har landet registreret 51.405 dødsfald, hvilket er det højeste siden 1869, hvor 55.431 døde i løbet af hele året – herunder mange af sult.

Coronakrisen kostede omkring 4500 livet i Sverige fra januar til juni. Tallet er sidenhen nået 5800.

Indiske vacciner testes i Bangladesh

Bangladesh er klar til at teste potentielle vacciner mod covid-19 udviklet af Indien, til gengæld vil Bangladesh tidligt få forsyninger, hvis en af dem viser sig at være succesfuld, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Indiens premierminister Narendra Modi har sendt den indiske udenrigsminister til Dhaka, hovedstaden i Banlgadesh på et to-dages besøg for at holde møder med Sheikh Hasina, premierminister i Bangladesh.

Spanien melder om rekordsmitte efter genåbning

Spanien har registreret yderligere 3715 smittede over det seneste døgn.

Det er det højeste antal på et døgn, siden landet genåbnede efter nedlukningen i slutningen af juni, oplyser det spanske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det samlede smitteantal er på 370.867, hvilket er det højeste i Vesteuropa.

To skoler i Gentofte ramt af coronasmitte

To skoler i Gentofte Kommune er ramt af smitte med coronavirus.

Det bekræfter Marianne Grundsøe, kommunikationschef i Gentofte Kommune. Begge har valgt at hjemsende alle elever på de berørte årgange.

Der er tale om i alt tre elever på de to skoler.

Syv ud af ti coronadødsfald i Spanien sker på plejehjem

I Spanien har 29.000 personer smittet med covid-19 mistet livet. Af dem har tæt på 20.000 boet på offentlige eller private plejehjem.

Det svarer til, at 69 procent - eller omkring syv ud af ti - af coronadødsfaldene i Spanien er sket på plejehjem. Det oplyser Læger uden Grænser.
 

Flere danskere smittes – mens tallet falder i indvandrermiljøerne

Tallet af nye smittede med coronavirus med anden etnisk herkomst end dansk er i den forløbne uge 547 personer - forrige uge var det 632.

Ud af de 880 smittede med coronavirus, der blev konstateret i den periode, havde 62 procent af dem en anden herkomst end dansk, selv om denne befolkningsgruppe kun udgør 14 procent af den totale befolkning.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Turistbesøgt Kroatien slår smitterekord

Kroatien har registreret det hidtil højeste antal smittede på et døgn med yderligere 219 tilfælde, skriver nyhedsbureauet dpa torsdag eftermiddag.

Det høje antal kommer, efter at landet genåbnede for turister 1. juli, da Kroatien før det registrerede få daglige tilfælde.

Otte medarbejdere på Aalborg Universitetshospital er smittet

Otte medarbejdere på Aalborg Universitetshospital er smittet med coronavirus, oplyser Region Nordjylland til DR ifølge Ritzau.

Fem af dem arbejder på samme afdeling; klinisk biokemisk afdeling, hvor man blandt andet håndterer blodprøver.

Samkørselsvirksomheden GoMore indfører krav om mundbind

Hvis du benytter samkørselsordningen GoMore, skal du fra 22. august også bære mundbind. 

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse og henviser til regeringens krav om brug af mundbind i kollektiv transport. Desuden er det maksimale antal passagerer i en bil reduceret til tre.

GoMore er en ordning, hvor privatpersoner kan oprette lifts på en planlagt tur, og passagerer mod betaling kan kører med.

Yderligere 12 døde i Sverige

I Sverige er yderligere 12 personer, som var bekræftet smittet med covid-19, døde i det seneste døgn, oplyser Folkhälsomyndigheten onsdag.

Dermed er mindst 5802 smittede personer døde i Sverige.

I alt er 85.411 personer blevet bekræftet smittet med Covid-19 i landet.

Spillestedet Vega åbner for koncerter med siddende publikum

Efter et halvt års nedlukning åbner det københavnske spillested Vega for koncerter med siddende publikum.

Der er plads til cirka 450 siddende personer i Store Vega, skriver spillestedet i en pressemeddelelse.