Seneste nyt dagen før VM-kvartfinalerne

Hvad sker der? Tirsdag forløb den første VM-dag uden kampe. Dagen var dog ikke uden begivenheder, for Danmark skulle flytte fra Malmø til Stockholm.

Herunder kan du læse, hvordan dagen forløb.

Tak for nu

Danmark spiller VM-kvartfinale onsdag klokken 18. 

Vi varmer op til kampen både her på tv2.dk, i fjernsyne og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen her. 

Tak fordi I fulgte med på den første VM-dag uden kampe. Vi glæder os til, der kommer lidt mere action i morgen. 

Ungarn vil udnytte klar fordel

NĂĄr Danmark og Ungarn spiller kvartfinale onsdag aften, er der stor forskel pĂĄ, hvor lang tid de to hold har haft siden deres sidste mellemrundekamp.

- Efter halvanden uge med seks kampe kan det være en fordel, og den vil vi gerne udnytte, siger vicepræsidenten i det ungarske håndboldforbund, Laszlo Nagy, til M4 Sport.

Timer mellem sidste gruppekamp og kvartfinale

Danmark: 44 Ungarn: 73 = 29 timers forskel, når kvartfinalen sættes i gang. 

Ungarns træner er ikke tilfreds endnu

Med en plads i kvartfinalen har Ungarns herrelandshold indfriet deres officielle målsætning ved VM. Men landstræner Chema Rodriguez er ikke tilfreds endnu, fortæller han til M4 Sport. Han tror og håber nemlig, at Ungarn spiller sig videre til semifinalen.

- Jeg tror, alle forventer, at danskerne slår os. Men det gør vi ikke selv. Vi tror på, at en masse hårdt arbejde vil lønne sig, og at vi er i stand til at komme videre, siger Chema Rodriquez.

Tysk sportsdirektør bidrager til kritik

Det er ikke kun de danske håndboldherrer, der ikke ved, hvor de skal spille en eventuel VM-semifinale. Frankrig, Tyskland, Norge, Ungarn og Spanien aner det heller ikke. Svaret får nationerne først efter Sveriges kvartfinale mod Egypten, og det er et problem for fansene og turneringen som helhed, mener Axel Kromer, der er sportsdirektør i det tyske håndboldforbund:

- Det er et stort problem for vores fans. I Tyskland er der tradition for at følge holdet og komme til de store begivenheder. Nu ved vores fans ikke, hvor de skal rejse hen. Det er virkelig et problem for dem og i mine øjne for denne begivenhed. Men for os er det ikke så stort et problem, selvom det selvfølgelig havde været dejligt at kunne blive samme sted, siger Kromer til TV 2 SPORT.

Spørgsmål

jan:

Er der noget nyt om Møllgaards fod?

Svar

I er flere, der spørger til Henrik Møllgaard, efter at han gik rundt med is i går. Allerede i går talte han situationen ned, og meldingen er egentlig den samme i dag.

- Kroppen har det okay, men heller ikke meget mere. Jeg har et blåt mærke i dag, og foden hæver, men det er ikke sådan, at jeg er slidt i bund overhovedet. Jeg kan da godt mærke, at kroppen er tung efter en lang og fysisk kamp mod egypterne og så for lidt søvn og lidt rejsedag, siger Møllgaard.

Spørgsmål

Nicklas :

Hej, ved man på nuværende tidspunkt, hvornår Danmark skal spille semifinale, forudsat at vi slår Ungarn i morgen?

Svar

Begge semifinalerne spilles fredag aften. Tid og sted afhænger af, om Sverige skal spille semifinale eller ej. Men det bliver enten klokken 18 eller 20.30. 

Så snart vi ved det, vil det selvfølgelig fremgå af vores sendeplan. 

Mvh. Mikkel 

Taler rejsedagene ned

Om de mulige rejsedage frem og tilbage mellem Stockholm og Gdansk udtaler Nikolaj Jacobsen: 

- Vi er nødt til at gøre det ligegyldigt. Vi får intet ud af at hænge os i det, men det er da klart, at det gør, at man lige skal bruge hviledagen på noget andet end at slappe af og hente noget søvn. Det kan vi også, men så ryger træningerne og forberedelserne på den måde op til kampen.

Danmarks eventuelle semifinaleprogram afhænger af, om Sverige vinder sin kvartfinale eller ej. Svensk kvartfinalenederlag = dansk semi i Stockholm. Svensk kvartfinalesejr = dansk semi i Gdansk. 

Jacobsen: Vi kommer næppe til at træne mere under VM

I den afgørende VM-uge skal Danmark formentlig kun spille kampe. Landstræner Nikolaj Jacobsen forventer i hvert fald ikke, at der er tid til at træne. 

- Når jeg kigger fremad nu, så kan jeg ikke se, at det kan lade sig gøre, siger Jacobsen og tilføjer: 

- Spillerne er dygtige, og vi er generelt dygtige til at omstille os. Taktisk er rigtigt mange af de her spillere på et meget højt niveau, og det gør, at vi får kommunikeret og rettet til.

Danmarks program, hvis det går som håbet: Mandag: Mellemrundekamp mod Egypten. Tirsdag: Rejse fra Malmø til Stockholm. Onsdag: Kvartfinale mod Ungarn. Torsdag: Rejse fra Stockholm til Gdansk. Fredag: Semifinale. Lørdag: Rejse fra Gdansk til Stockholm. Søndag: Finale. 

Gidsel: Jeg kan stadig blive bedre

Mathias Gidsel har tidligere sagt, at han var på sit bedste, da han blev langtidsskadet for et år siden. Sådan har han det stadig, siger han i dagens interview: Samtidig understreger han, at han er fint tilfreds med sin indsats ved VM. 

- Jeg synes stadig, at der er et lag mere. Der er stadig nogle fejl i løbet kampene, som irriterer mig lidt. Det kan godt være, at der skal være det – men jeg synes, at jeg er godt kørende. Jeg er frisk og glad og synes, at det er sjovt.

Hvad vil du gerne rette op pĂĄ?

- Der har nogle gange været en aflevering, hvor jeg har tænkt, at det ikke burde kunne lade sig gøre at lægge så dårlig en aflevering. Men jeg er også meget kritisk over for mig selv i jagten på at blive endnu dygtigere og skarpere.            

Kirkeløkke fik 'velkomstgave' mandag aften

Mandag morgen hilste Niclas Kirkeløkke på sine holdkammerater, efter at han var hasteindkaldt til VM-truppen. Senere samme dag var han i aktion i mellemrundefinalen mod Egypten, hvorefter han fik en 'velkomstgave' af sine holdkammerater. 

Kirkeløkke fik nemlig æren af at være med på det officielle pressemøde efter kampen. En tjans, der ikke virker til at være i højeste kurs. 

- Det var dejligt, jeg lige kunne få det med også og snakke lidt engelsk, smiler Kirkeløkke. 

Hansen ser frem mod jubilæum

I morgen spiller Mikkel Hansen sin landskamp nummer 250, når Danmark møder Ungarn i kvartfinalen. 

- Det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere sit land ude i verden. Allerede der er man nået langt. Men der er ingen tvivl om, at den her gruppe mennesker, som jeg render rundt med hver januar, betyder rigtigt meget for mig. Vi har været en masse ting igennem – både godt og skidt. Vi har haft en masse oplevelser på banen og helt sikkert også uden for banen. Det giver en ekstra motivation til lige at gå et ekstra skridt for makkeren til højre eller venstre, siger Mikkel Hansen. 

Dansk presseseance

Den danske VM-lejr har overstået flytningen fra Malmø til Stockholm. 

Næste programpunkt er interviews på et hotel i den svenske hovedstad. 

Spørgsmål

Bente :

Hej! Hvis Sverige taber sin kvartfinale, og vi skal spille semifinale i Stockholm, hvem møder vi så?

Svar

I en eventuel semifinale skal Danmark møde Norge eller Spanien. Det er kun spillestedet, der kommer an på, om Sverige skal spille semifinale eller ej. 

Læs mere detaljeret om Danmarks vej til finalen her. 

Mvh. Mikkel 

Ligegyldigt, hvem man møder

Hos bookmakerne er Ungarn det mest undertippede hold i VM-kvartfinalerne, hvor ungarernes officielle målsætning er indfriet. Umiddelbart er det ikke det bedste udgangspunkt, skulle man mene, men ifølge håndboldlegenden Laszlo Nagy, der er i dag er vicepræsident i Ungarns håndboldforbund, betyder det ikke så meget, om man møder det ene eller det andet hold.

- Danmark har længe været i den absolutte elite, men man bliver ikke træt af succes. Som dobbelt verdensmester vil man gerne være tredobbelt verdensmester, og de er i stand til at spille meget balanceret, siger Nagy til Nemzeti Sport og tilføjer:

- Vi har spillet mange kampe mod hinanden, så de kender os godt. Det er nok den eneste grund til, at jeg ville have været gladere for at trække Egypten. Dem spiller vi ikke så ofte mod. Men på det her niveau betyder det ikke noget, hvem man møder.

Spørgsmål

Jakob Risager:

Hej. Danmark er favoritter mod Ungarn. Men hvad siger du i chanceprocent? Vh Jakob

Svar

Hej Jakob 

Jeg vil gætte på, at Danmark slår Ungarn ni ud af ti gange. 

Favoritværdigheden afspejler sig også i bookmakernes odds på kampen, selvom det selvfølgelig også påvirkes af flere ting. En dansk sejr giver pengene cirka 1,1 gange igen. 

Mvh. Mikkel 

Flere hold i venteposition

Stockholm eller Gdansk på fredag? Det kan ende med begge dele for flere VM-kvartfinalister, der først onsdag aften får at vide, om de skal spille semifinale det ene eller andet sted. 

Kort og godt er det sådan, at så længe Sverige er med i turneringen, skal Sverige spille i Stockholm. Resten af holdene må indordne sig efter svenskerne, der spiller kvartfinale onsdag klokken 20.30. 

Vinder Sverige sin kvartfinale over Egypten, skal Danmark spille en eventuel semifinale i Gdansk i Polen. Men taber Sverige sin kvartfinale, skal Danmark spille semifinale i Stockholm – hvor kvartfinalen mod Ungarn i øvrigt også finder sted. 

Det er med andre ord kun Sverige og Egypten, der ved, hvor de skal spille i en eventuel semifinale. Sverige bliver i Stockholm, mens Egypten skal til Gdansk i tilfælde af en sejr. 

Danmark fører flere VM-statistikker

Af de otte tilbageværende nationer er Danmark bedst indtil videre på flere statistikker:

 • Effektivitet: 73 procent (208 mĂĄl/283 forsøg)
 • Effektivitet pĂĄ langskud: 68 procent (41 mĂĄl/60 forsøg)
 • Effektivitet pĂĄ tomt mĂĄl: 100 procent (5 mĂĄl/5 forsøg)
 • Tekniske fejl: 40 (nærmeste forfølgere er Tyskland og Sverige med 51)

Tillykke til Emil Jakobsen

For tredje år i træk kan Emil Jakobsen fejre fødselsdag sammen med landsholdskollegaerne. Han fylder 25 år i dag.

Gidsel ’fører’ topscorerlisten

Hvis vi ser bort fra de nationer, der ikke er en del af kvartfinalerne, er der dansk dominans pĂĄ topscorerlisten.

 1. Mathias Gidsel: 42 (Danmark)
 2. Juri Knorr: 37 (Tyskland)
 3. Mikkel Hansen: 32 (Danmark)
 4. Eric Johansson: 29 (Sverige)
 5. Simon Pytlick: 28 (Danmark)

Meget kan selvfølgelig komme til at afhænge af, hvor langt nationerne når ved VM. Juri Knorr og Tyskland møder Frankrig.

Gruppefinale var ikke førsteprioritet

Tyskland og Norge spillede i går om førstepladsen – og om, hvem der skulle møde henholdsvis Frankrig og Spanien i kvartfinalen. Tyskerne endte med Frankrig, fordi de tabte med 28-26 til nordmændene.

- Det går hurtigt med at sætte flueben ved den her kamp. Den var ikke vores førsteprioritet. Det er kampen mod Frankrig, hvor vi kan gøre turneringen til en fantastisk en af slagsen, siger den tyske målmand Andreas Wolff ifølge sport.de.

Onsdag skal President's Cup (for de dårligste VM-hold) afgøres med fire placeringskampe:

 • 25/26: Chile - Tunesien
 • 27/28: Sydkorea - Nordmakedonien
 • 29/30: Saudi-Arabien - Marokko
 • 31/32: Uruguay - Algeriet

Rangeringen af holdene fra 9 til 24 er pĂĄ plads:

9. Kroatien 10. Slovenien 11. Serbien 12. Island 13. Portugal 14. Holland 15. Polen 16. Bahrain 17. Brasilien 18. Montenegro 19. Argentina 20. USA 21. Belgien 22. Qatar 23. Kap Verde 24. Iran