Pokalkvartfinale: AaB - Viborg

To hurtige Prip-kasser bag AaB-sejr

Det var et AaB–hold i krise, der tog imod Viborg i Sydbank Pokalens kvartfinale, men hjemmeholdet endte med at tage en 2–0–sejr.

Efter en kedelig og chancefattig første halvleg kom AaB ud som et andet hold efter pausen.

Hjemmeholdets Louka Prip scorede to gange indenfor fire minutter – fra stort set samme position. Hvor det første mål gik gennem benene på Viborgs målmand Mikkel Andersen, så var det andet mål flot sat ind.

Selvom gæsterne fra Viborg prøvede at komme tilbage, og også skabte en stor chance i overtiden, så fik de ikke scoret, og det endte dermed med en 2–0–sejr til AaB, der har et godt udgangspunkt inden returkampen om en måneds tid.

Kampen er slut!

Kampen mellem AaB og Viborg er slut. Det endte med en 2–0–sejr til hjemmeholdet efter to scoringer fra Louka Prip.

90'

Kæmpe Viborg-afbrænder!

Viborgs højreback Anton Gaaei finder angriber Paulinho foran mål med en flad tværaflevering, men afslutningen går over mål. Rigtig stor chance til sidst til udeholdet!

90'

Fire minutters tillægstid

Dommer Morten Krogh har lagt fire minutter til anden halvleg.

Det er Viborg, der presser på for en reducering, men de mangler kvalitet i de sidste aktioner.

88'

Viborg-frispark

Gæsterne får et frispark, som de vil sende ind i feltet.

Bolden cleares af et par omgange, men Viborg er stadig på bolden.

87'

Udskiftning

AaB har skiftet angriber Nicklas Helenius ud. Han erstattes af angriber Marco Ramkilde.

86'

5.208 tilskuere på plads

Der er 5.208 tilskuere på Aalborg Portland Park denne torsdag aften.

83'

Fin Ross-aktion

AaB's unge angriber Oliver Ross tager bolden flot med gennem midten af banen.

Han driver den ned mod Viborg–feltet, hvorfra han trykker af et godt stykke udefra. Forsøget bliver ikke for alvor farligt, men ellers en fin aktion fra unge Ross.

81'

Udskiftning

Viborg FF har foretaget en udskiftning.

Ud går én af gæsternes bedre spillere: Angriber Ibrahim Said.

Ind kommer den brasilianske angriber Renato Junior.

78'

Usikker Mantl

En lang Viborg–bold kommer helt ned til AaB–feltet, hvor målmand Nico Mantl går ud for at samle bolden op, men den går i stedet gennem benene på ham.

Heldigvis for den tyske keeper er hans venstreback Daniel Granli på plads og clearer bolden.

76'

Gode takter for udeholdet

Viborgs Jakob Bonde Jensen laver en flot chipbold mod det bagerste af AaB–feltet.

Det ender med et hjørnespark, som der dog ikke kommer noget ud af.

74'

Udskiftning

Viborg FF har også lavet en doobeltudskiftning.

Ud går angriber Alassana Jatta og venstreback Daniel Anyembe.

Ind kommer angriber Paulinho og forsvarsspiller Oliver Bundgaard.

72'

Udskiftning

AaB har foretaget en dobbeltudskiftning.

Ud går offensivspiller Lucas Andersen og kantspiller Allan Sousa.

De erstattes af unge Oliver Ross og af Pedro Ferreira.

69'

Stor chance og hjørnespark til Viborg

Viborgs angriber Alassana Jatta kommer igennem mod AaB's målmand Nico Mantl, men keeperen redder på flot vis!

Viborg får et hjørnespark, der dog ikke bliver farligt.

Kort efter redder Nico Mantl endnu et forsøg. Denne gang fra Viborgs Sofus Berger Brix.

66'

God Mantl-redning!

AaB's målmand Nico Mantl leverer en god redning på et forsøg fra Viborgs midtbanespiller Clint Leemans, der trykker af en meter udenfor feltet.

Afslutninger er hård, men mangler det sidste for at sidde yderligt nok.

64'

Viborg vil tilbage

Udeholdet fra Viborg har fået greb om kampen igen efter et rigtig dårligt første kvarter af anden halvleg.

Gæsterne har bolden nu, mens AaB får lidt luft.

61'

Flot Viborg-forsøg!

Viborgs højreback Anton Gaaei tager bolden med fra højre, inden han banker mod mål.

Afslutning går tæt forbi den ene opstander. AaB's målmand Nico Mantl havde ikke taget den, hvis den havde været indenfor rammen.

60'

Udskiftning

Viborg FF har foretaget en dobbeltudskiftning.

Ud går offensivspiller Nils Mortimer og midtbanespiller Magnus Westergaard.

Ind kommer Sofus Berger Brix og Jakob Bonde Jensen.

58'

Forvandlet AaB-hold

Det er svært at sige, hvad AaB–træner Erik Hamrén har gjort eller sagt i pausen, men det er i hvert fald et forvandlet hjemmehold efter pausen!

Værterne fortsætter efter anden scoring også.

55'

Mål!

AaB har scoret igen! Og endnu engang er det Louka Prip, der scorer!

Et flot angreb fra hjemmeholdet ender hos Iver Fossum, som tager et par berøringer, inden han triller bolden til venstre til Prip, og han svigter ikke med endnu en flad afslutning.

Denne gang kunne Viborgs målmand Mikkel Andersen ikke gøre meget.

54'

God stemning i Aalborg

Det er tydeligt, at målet falder på et tørt sted for kriseramte AaB!

51'

Mål!

AaB's Louka Prip har scoret!

Det er Viborgs anfører og midtbanespiller Jeppe Grønning, der smider bolden væk i en skidt position.

Hjemmeholdets angriber Nicklas Helenius laver en tunnel, inden bolden lander hos kantspiller Louka Prip, der sender bolden fladt i mål.

Viborgs målmand Mikkel Andersen vil ikke være tilfreds med den scoring, som går gennem benene på ham.

49'

God start fra hjemmeholdet

AaB er startet godt i anden halvleg. De formår at holde i bolden og vinde duellerne.

Gæsterne fra Viborg er omvendt blevet presset til at sparke langt et par gange.

47'

Fin Sousa-mulighed

Viborgs stopper Nicolas Burgy sender bolden lige hen i støvlerne på AaB's kantspiller Allan Sousa, der sætter afsted mod udeholdets felt.

Han bliver dog presset til sidst, så det ender med en mellemting mellem en afslutning og et indlæg. Viborgs målmand Mikkel Andersen redder nemt.

46'

Anden halvleg er gået i gang!

Anden halvleg mellem AaB og Viborg FF er fløjtet i gang af dommer Morten Krogh.

Der er ikke lavet nogen ændringer i pausen.

Ufarlig første halvleg

Det har været en chancefattig første halvleg af Sydbank Pokalens kvartfinale mellem AaB og Viborg.

Gæsterne har været en smule bedre end hjemmeholdet. Viborg har spillet sig frem til et par halve chancer, hvor særligt offensivspiller Ibrahim Said har truet AaB.

Det er dog ikke for alvor blevet farligt, og det har været en kedelig omgang på Aalborg Portland Park.

Mon ikke det bliver bedre i anden halvleg!

Pause

AaB og Viborg FF går til pause med stillingen 0-0 efter en kedelig første halvleg.

45'

Tre tillægsminutter

Dommer Morten Krogh har lagt tre minutter til første halvleg.

Tillægstiden bliver indledt af AaB's midtbanespiller Iver Fossum, som banker bolden langt over mål fra en position et stykke udenfor feltet.

43'

Hjørnespark til hjemmeholdet

En lidt hektisk periode ender med et AaB–hjørnespark.

Det bliver dog ikke farligt, og Viborg får clearet endnu engang.

Kort efter er hjemmeholdets angriber, Nicklas Helenius, dog tæt på at blive farlig, men afslutningen bliver blokeret.

41'

Viborg og Said bedst

Det er gæsterne fra Viborg, der har været bedst indtil videre, men det er generelt en chancefattig første halvleg.

Udeholdet er en smule bedre på bolden, og deres kantspiller Ibrahim Said har været farlig, når han kommer over venstrekanten.

38'

Mantl smider bolden væk

AaB's målmand Nico Mantl spiller bolden udover sidelinjen, selvom han ikke er særlig presset i situationen.

Viborg får hjørnespark. Det heades væk, hvorfra der sparkes på mål første gang, men det er en skidt flugter.

36'

Udskiftning

AaB skifter Kilian Ludewig ind for den skadede Kasper Jørgensen.

Han går ind på højreback.

35'

Kasper Jørgensen må gå ud

Hjemmeholdets højreback Kasper Jørgensen bliver ikke klar igen, selvom han prøvede at komme på banen.

AaB gør klar til en udskiftning.

Det ligner en knæskade til Kasper Jørgensen.

33'

Klar til Viborg-frispark

Gæsterne gør klar til at sende bolden i feltet.

Bolden er lidt for høj, og det bliver ikke farligt.

30'

Hjørnespark til AaB

Hjemmeholdet får et hjørnespark.

Bolden sendes i feltet af AaB–spiller Allan Sousa, men gæsternes stopper Zan Zaletel header væk.

Et minut efter får Viborg er frispark i den anden ende.

Hjemmeholdets højreback Kasper Jørgensen får behandling på banen efter sammenstødet, hvor Viborgs Ibrahim Said trækker ham med ned til jorden.

27'

Forsøg i begge ender

AaB kommer, efter en god Viborg–periode, afsted i en omstilling, men højreback Kasper Jørgensen sender skuddet et stykke over mål.

Et minut efter er det tæt på i den anden ende, da Viborgs offensivspiller Nils Mortimer sparker tæt forbi den nærmeste stolpe.

24'

God Viborg-chance!

Et Viborg–hjørnespark skrues ind i feltet, hvor gæsternes stopper Zan Zaletel kommer frem til et farligt hovedstød.

Bolden går dog lidt over mål. God chance til Viborg!

22'

Hjemmeholdet på bolden

AaB har haft et par gode minutter med bolden.

Perioden slutter dog med et frispark til Viborg, da AaB–angriber Nicklas Helenius har hånd på bolden.

Viborg på bolden nu. Hjørnespark til gæsterne.

18'

Lucas Andersen-gennembrud

AaB's offensivspiller Lucas Andersen lykkes med et af sine velkendte drev med bolden og kommer igennem i højre side af Viborg–feltet. Det efterfølgende flade indlæg mangler dog det sidste for at nå angriber Nicklas Helenius.

Kort efter får Viborg et frispark, der dog cleares af to omgange i AaB–feltet.

16'

Rolige AaB

Efter et par gode Viborg–minutter tager hjemmeholdet sig god tid i opspillet.

Hjemmeholdet har dog problemer med at spille sig over midterlinjen i denne periode.

14'

Said med afslutning

Gæsterne kommer afsted i en omstilling, efter de overvinder AaB's forsøg på et højt pres.

Bolden ender hos angriber Ibrahim Said, der trækker ind i banen og sparker på mål, men afslutningen volder ikke AaB's målmand Nico Mantl problemer.

11'

Godt fremstød

Viborg kombinerer sig godt frem i venstre side, hvor angriber Ibrahim Said sender et indlæg fladt ind i AaB–feltet, men han rammer ikke nogen, og chancen løber ud i sandet.

9'

AaB med bolden

Værterne er kommet godt ind i kampen de seneste fem minutter. De spiller bolden godt rundt på Viborgs banehalvdel, og det ender med et indlæg fra højreback Kasper Jørgensen.

Viborgs målmand Mikkel Andersen kommer dog godt ned til det flade indlæg.

AaB's angriber Nicklas Helenius ville gerne have haft et højt indlæg.

7'

Høj Helenius-offside

Hjemmeholdets angriber Nicklas Helenius kommer fra en offside oppe fra midtercirklen.

Frispark til Viborg midt på banen.

4'

Dribling fra Sousa

AaB's kantspiller Allan Sousa laver en elegant Michael Laudrup–dribling midt på banen.

Lækker detalje fra brasilianeren.

Der er hjørnespark til AaB. Det når ikke langt nok ind i feltet, og gæsterne clearer.

2'

Fin Viborg-start

Udeholdet fra Viborg starter med at spille bolden fint rundt i egne rækker.

Anfører og midtbanespiller Jeppe Grønning smider dog til sidst bolden ud over baglinjen til et målspark.

1'

Kampen er startet!

Kampen mellem AaB og Viborg FF er fløjtet i gang, og det er gæsterne, der starter med bolden.

Spillerne er på banen!

Spillerne er løbet på banen, og vi er snart klar til kickoff.

Der er godt besat med fans i de to stemningsafsnit.

De to holds vej til kvartfinalen

AaB er kommet til kvartfinalen ved at slå Vanløse i den forlængede spilletid i 1/16–finalen, mens Middelfart måtte lade livet til nordjyderne i 1/8–finalen.

Aftenens gæster fra Viborg kom en runde tidligere ind i turneringen, hvor de slog Viby med hele 7–0. Herefter vandt de et tæt opgør, der gik i forlænget spilletid, 3–2 mod Ishøj.

Senest tævede Viborg rivalerne fra FC Midtjylland i en stærk første halvleg, da de slog Ulvene ud af 1/8–finalen med 3–1.

Velkommen til Sydbank Pokalen

Velkommen til kvartfinalen i Sydbank Pokalen mellem AaB og Viborg.

Aftenens opgør er det første af to kvartfinaler mellem de to mandskaber, og det er gæsterne fra Viborg, der kommer til kampen i bedst form.

Hjemmeholdet fra Aalborg kommer derimod til kampen med to nederlag i de første to turneringskampe i foråret.

Dommer Morten Krogh fløjter op på Aalborg Portland Park klokken 18:00.