Nyheder

Nyhedsoverblik

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

12 dræbt i jordskælv

12 personer har mistet livet ved et jordskælv i Ecuador, og flere bygninger er ødelagt. Det siger landets præsident, Guillermo Lasso, ifølge AP. Jordskælvet ramte det sydlige Ecuador og nordlige Peru med en styrke på 6,8 på Richterskalaen.

Sammenstød mellem politi og demonstranter i Frankrig

I Frankrig er der for tredje aften i træk sammenstød mellem Politi og demonstranter, som er utilfredse med præsident Emmanuel Macrons forhøjelse af pensionsalderen uden afstemning i parlamentet. Det skriver Reuters.

Nye protester i Israel

For 11. weekend i træk er tusindvis af israelere samlet i byer over hele landet for at vise deres modstand mod de ændringer i retsvæsnet, som Israels regering har planer om at gennemføre. Det skriver AFP.
 

Færre end ventet søger Arne-pension

Færre end forventet har gjort brug af retten til tidlig pension, også kaldet Arne-pensionen. Derfor forventer Finansministeriet, at ordningen bliver 1,4 miliarder kroner billigere for staten end ventet alene i 2023. Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af et svar til Folketingets Finansudvalg.

Ung kvinde løsladt i sag om drabsforsøg på kollegie

En 20-årig kvinde er lørdag blevet løsladt i en sag om brand på kollegiet Campus Djursland i Grenaa, hvor en 19-årig mand ifølge politiet blev forsøgt dræbt. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter. Kvinden blev anholdt tirsdag. Tre andre er fortsat fængslet i sagen.

Toppolitiker er rasende over mulig Trump-tiltale

Formanden for Repræsentanternes Hus i USA, Kevin McCarthy, reagerer kraftigt på ubekræftede historier om, at anklagemyndigheden på Manhattan i New York vil rejse tiltale mod Donald Trump i den kommende uge. Den republikanske toppolitiker kalder det "skandaløs magtmisbrug af en radikal statsanklager" og "politisk hævn". 

FCK frabeder sig koordinerede hop på tribune

På grund af belastningen af tribunen frabeder FC København sig nu koordinerede taktfaste hop fra fans på endetribunen Sektion 12 i Parken. Det skriver klubben lørdag på sin hjemmeside. Klubben skriver, at der ikke er nogen sikkerhedsrisiko ved at være tribunen, men at anbefalingen skal følges, indtil belastningen er undersøgt.

Person reddet op af vandet i København

Hovedstadens Beredskab har lørdag reddet en person op af vandet ved Strandgade 108 nær Broens Gadekøkken i København. Personen er bragt til skadeskuen i stabil tilstand, oplyser Københavns Politi til TV 2, men kan ikke oplyse, hvordan personen var havnet i vandet.

Kristendemokraterne har fået ny formand

Kristendemokraterne har lørdag valgt Jeppe Hedaa som ny formand. Han fik 71 af 73 stemmer. En stemme var ugyldig, mens en var blank.

Varetægtsfængslet for drab

En 45-årig mand er ved Retten i Næstved blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drab på en mand i Korsør fredag. Det skriver anklagemyndigheden på Twitter. Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre.

Nordkorea: Tusinder melder sig frivilligt til værnepligt

Mere end 800.000 nordkoreanere har meldt sig til frivillig værnepligt – for at bekæmpe amerikanske imperialister. Det påstår nordkoreansk propaganda ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

56-årig mand blev dræbt med fire knivstik i Korsør

En 56-årig mand blev fredag aften dræbt af mindst fire knivstik i Korsør. Tre stik i brystet og ét i armen. Det fremgår af sigtelsen mod en 45-årig mand, som lørdag fremstilles ved Retten i Næstved. Det skriver B.T., Ekstra Bladet og sn.dk, der er til stede i retten.

Mand anholdt efter fund af dræbt kvinde i Värmland

Politiet har indledt en mordefterforskning, og en mand er blevet anholdt efter fundet af en død kvinde på en gård i Värmland i Sverige. Det bekræfter Torbjörn Roos, vagtchef hos politiet i Bergslagen, over for Aftonbladet.

Trump: Jeg bliver anholdt tirsdag

USA's tidligere præsident Donald Trump skriver på det sociale medie Truth Social, at han vil blive anholdt tirsdag. Han beder sine tilhængere protestere.

22-årig fængslet for indbrud i Esbjerg

En 22-årig mand er ved et grundlovsforhør ved retten i Esbjerg blevet fængslet fire uger. Han har erkendt at have begået seks indbrud i Esbjerg i torsdags.

Tre på hospitalet efter brand i rækkehus i Nyborg

Tre personer er blevet kørt på hospitalet til observation for røgforgiftning efter en brand i et rækkehus i Nyborg lørdag formiddag, oplyser Henrik Krøjgaard, vagtchef ved Fyns Politi, til TV/2 Fyn. Ingen er dog kommet alvorligt til skade. Branden er slukket.

61 anholdt uden for tidligere premierministers ejendom i Lahore

61 personer er blevet anholdt uden for den tldligere pakistanske premierminister Imran Khans ejendom i Lahore i Pakistan, hvor politiet tidligere lørdag gik ind i ejendommen. I Islamabad har politiet affyret tåregas mod demonstranter, der har fulgt Khan til et retsmøde. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

16 anholdt efter olivenkup i Spanien

Spansk politi har anholdt 16 personer, efter at tyve for nylig stak af med 17,5 tons oliven syd for Madrid, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Højeste antal drukneulykker i Danmark i ti år

I 2022 druknede mindst 83 mennesker ved drukneulykker i Danmark. Det viser en opgørelse foretaget af Rådet for Større Bade- og Vandsikkerhed. Det er det højeste antal i ti år, fortæller formanden for rådet, Erik Bech.

Mand anholdt for voldtægt i Stockholm

En kvinde har lørdag morgen anmeldt en voldtægt på Södermalm i Stockholm, oplyser svensk politi ifølge Aftonbladet. Kvinden er blevet kørt på sygehuset med ambulance, og en mand er blevet anholdt.

Mindst fem soldater dræbt i Syrien

Mindst fem syriske soldater er blevet dræbt i et angreb udført af en islamistisk oprørsgruppe i det nordøstlige Syrien. Det oplyser en menneskerettighedsgruppe ifølge det norske nyhedsbureau NTB. Seks blev kvæstet ved angrebet.