Nyheder

Dagens nyheder 2. november

Airbnb i USA vil stoppe "fest-huse" efter fem blev dræbt

Airbnb i USA sætter nu hårdt ind mod ulovlige fester i huse, der bliver udlejet gennem Airbnb, skriver administrerende direktør Brian Chesky i en række tweets. Det sker ifølge CNN, efter at fem blev skudt og dræbt under en ulvolig Halloween-fest i et Airbnb-hus.

Kronprinsparrets Sociale Pris går til Bydelsmødre

Kronprinsparrets Sociale Pris går til indsatsen Bydelsmødre. Det skyldes, at den gør en forskel for kvindelige indvandrere, fortæller kronprinsesse Mary.

Kronprinsparrets Kulturpris går til Elsa Dreisig

Kronsprinsparrets Kulturpris 2019 går til operasangerinden Elsa Dreisig. Med prisen, som uddeles ved et prisshow lørdag aften, følger et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson og 500.000 kroner.

IS tager skylden for angreb i Mali

Islamisk Stat (IS) tager skylden for et angreb på en militærpost i Mali, der kostede 54 personer livet. Det meddeler terrorbevægelsen gennem sit eget nyhedsbureau Amaq, skriver Reuters.

Ovn på vej ud i rummet - astronauter skal bage småkager

Et rumfartøj er lørdag sendt ud i rummet med gods til Den Internationale rumstation (ISS). Med ombord er en særlig "rumovn" og bageingredienser, så astronauterne kan eksperimentere med at bage småkager i rummet for. Det skriver BBC.

20.000 skotter i march for uafhængighed

Omkring 20.000 skotter deltog lørdag i en march for uafhængighed fra Storbritannien i Glasgows gader. Det vurderer arrangørerne ifølge dpa.

Mistænkelig genstand ved hotel i Malmø

Svensk politi er rykket ud til et hotel i Malmø efter en anmeldelse om en mistænkelig genstand, skriver Aftonbladet. Et stort område i det indre Malmø er blevet spærret af, og folk opfordres til at holde sig på afstand. Hotellets gæster skal blive inde på hotellet må ikke forlade hotellet via entreen, skriver politiet på sin hjemmeside.

Uheld med to biler og en traktor

En kvinde har været involveret i et uheld med en traktor på landevejen mellem Odder og Hou, hvorefter hun steg ud af sin egen bil og blev overset af en anden bilist, der ramte hende. Kvinden er kørt på hospitalet, men er ikke livsfarligt kvæstet. Det oplyser Østjyllands Politi til TV 2.

Tyrkiet vil sende IS-fremmedkrigere hjem

Tyrkiet vil sende IS' fremmedkrigere, der er fanget i Syrien, tilbage til deres hjemlande. Det siger Tyrkiets indenrigsminister Suleyman Soylu ifølge flere internationale nyhedsbureauer. Tyrkiet "er ikke et hotel for noget lands IS-krigere" og "vil ikke beholde dem for evigt", siger han.

Jonas Eika giver præmiepenge til Sjælsmark-beboere

Modtageren af Nordisk Råds Litteraturpris 2019, Jonas Eika, giver præmiesummen på 350.000 kroner til beboere på Udrejsecenter Sjælsmark, siger hans forlag, Basilisk, til Politiken. Forfatteren, hvis takketale vakte stor opsigt, vil ikke selv udtale sig til pressen.

Uroligheder i Hongkong kaldes de værste i mange uger

Politiet har lørdag brugt tåregas og vandkanoner mod demonstranter i Hongkong under den 22. weekend i trak med demonstrationer. Lørdagens uroligheder bliver af flere internationale nyhedsbureauer kaldt de værste i mange uger, skriver Ritzau.

Minister starter undersøgelse af kvindehad på nettet

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) vil afdække omfanget af kvindehad på internettet. Derfor igangsætter han en undersøgelse til 700.000 kroner, som skal undersøge problemet i de nordiske lande. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Mindst ti dræbt i eksplosion ved grænsen til Tyrkiet

En eksplosion på et marked i den syriske by Tell Abyad ved grænsen til Tyrkiet har dræbt mindst ti personer og såret over 30. Det rapporterer det tyrkiske statsmedie Anadolu Agency og Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder. 

Demonstranter smadrer Kinas officielle nyhedsbureau i Hongkong

Demonstranter i Hongkong har smadret Kinas officielle nyhedsbureau Xinhuas kontor i byen, skriver The Guardian. Vinduer er smadret, der er sprøjtet graffiti på væggene og på et tidspunkt udbrød der, ifølge lokale medier, brand i lobbyen. 

Hollændere kan eje dele af gamle Amsterdam

Amsterdam har åbnet for en arkitektonisk skattekiste, som indbyggere i byen må grave i uden at skulle betale en krone. Det skriver The Guardian. Da byen før Anden Verdenskrig og i 1960'erne blev renoveret, røg en masse byggerester på lager. Det drejer sig om store udsmykninger så langt tilbage som 1600-tallet, som er rangeret efter kvalitet. For at få de bedst bevarede har folk indtil december til at fremlægge en overbevisende idé til, hvordan de vil bruge dem.

Tysk storby vedtager kriseberedskab mod ekstremisme

I den østtyske by Dresden har bystyret vedtaget en resolution om indførelse af et særligt "kriseberedskab" på grund af store problemer med nynazisme og højreekstremisme. Det skriver dpa.

Stor politiaktion i Rødovre

Københavns Vestegns politi rykkede omkring klokken 11.20 talstærkt ud til en opgang på Rødovrevej 329 i Rødovre. Her blev én person anholdt. Vagtchef Lise Jensen ønsker overfor TV 2 ikke at oplyse yderligere om vedkommendes baggrund. Politiet er stadig på stedet for at klarlægge hændelsesforløbet, som politiet ikke vil nærmere ind på. Ingen er kommet til skade i forbindelse med aktionen.

Rød blok er klar til at droppe halvfærdig Grundtvig-forskning

Grundtvig Centeret er kun halvvejs med at digitalisere N.F.S. Grundtvigs værker, men både regeringen og støttepartierne er klar til at sløjfe centerets plads på finansloven. Støttepartierne SF, Enhedslisten og De Radikale er ærgerlige, men omvendt er det ikke noget, de vil kæmpe hårdt for.

Kinesisk selskab overtager Thomas Cook-varemærket

Kinesiske Fosun Tourism Gorup har overtaget Thomas Cook-varemærket. Det oplyser det kinesiske selskab i en pressemeddelelse. Fosun Tourism Group overtager både Thomas Cook-varemærket og to varemærker tilhørende hotelprodukterne Casa Cook og Cook's Club for godt og vel 100 millioner kroner.

Tobaksavlere: Tobaksgigant bidrager til børnearbejde

Tobaksgiganten British American Tobacco (BAT) bidrager til børnearbejde i Malawi, hævder op mod 2.000 tobaksavlere i landet. Tobaksavlerne har skrevet under på en erklæring, hvor de anklager den amerikanske virksomhed for at betale for lidt for tobak. "For at kunne tjene til livets ophold ser avlerne ingen anden udvej end at ty til børnearbejde", hedder det. Det skriver dpa.

Lastbilchauffør stak af til fods - nu vil politiet have en forklaring

Syd- og Sønderjyllands Politi er blevet kontaktet af den vognmand, hvis chauffør fredag aften kørte galt ved Tinglev og efterfølgende stak af til fods. Det oplyser vagtchef Karsten Høy til TV 2. Chaufføren har ifølge vognmanden det fint, og politiet vil nu snakke med ham om, hvorfor han stak af. Politiet formoder, at der er sket noget ulovligt i forbindelse med, at lastbilen kørte galt.