Nu falder der dom i Depp-Heard-retssag

Hvad sker der? Johnny Depp har vundet den spektakulære retssag mod sin ekskone Amber Heard. Hun skal betale 15 millioner dollars i erstatning. Dog kan Johnny Depp på grund af en lov i Virginia "kun" få lidt over 10,3 millioner dollars.

TV2.DK dækker dommen og de efterfølgende reaktioner - følg med her.

Tak for nu

Den spektakulære retssag mellem de to store filmstjerner er nu slut.

Johnny Depp vandt retssagen og 15 millioner dollars i erstatning, omend han pĂĄ grund af en lov i Virginia kun kan fĂĄ 10,3 millioner dollars. Amber Heard fik medhold i Ă©t enkelt af sine anklagepunkter og en erstatning pĂĄ to millioner dollars.

TV2.DK lukker livebloggen ned. Tak fordi I fulgte med.

Retssagen har kostet filmroller

Den spektakulære retssag har kostet mere end bare penge og anseelse for Johnny Depp. Siden de afslørende detaljer om parrets forhold begyndte at komme frem, er han blevet frataget flere store filmroller.

Blandt andet i den nyeste film fra 'Harry Potter'-franchisen, 'Fantastiske skabninger 3: Dumbledores Hemmelighed'. Her overtog danske Mads Mikkelsen Depps rolle som skurken Grindelwald.

Johnny Depp er overvældet af opbakningen

Johnny Depp deler også sin udtalelse på Instagram.

- Jeg er overvældet af overfloden af kærlighed, enorm opbakning og venlighed fra hele verden, skriver han blandt andet i et opslag, der i skrivende stund er blevet liket mere end tre millioner gange.

Johnny Depp fĂĄr ikke alle 15 millioner dollars i erstatning

Johnny Depp blev tildelt henholdsvis 10 og 5 millioner dollars i forskellige typer erstatning. Men ifølge loven i Virginia kan man ikke få mere end 350.000 dollars i "punitive damages", og derfor ender det egentlige beløb på 10.350.000 dollars. Det svarer til lidt over 72 millioner danske kroner.

#JusticeForJohnnyDepp

På Twitter trender hashtagget #JusticeForJohnnyDepp, hvor tusindvis tilkendegiver deres sympati for Johnny Depp, der i lang tid har haft folkelig opbakning.

Siden den spektakulære retssag startede i midten af april, er folkedomstolen hurtigt tippet i Depps favør. 

Fans i hobetal har camperet foran retten og er mødt op med piratflag og skilte med teksten "Justice for Johnny" for at vise deres støtte til deres idol. Derudover florerer talrige klip fra retten på sociale medier, hvor der gøres grin med Amber Heards' forklaringer, mimik og – ifølge Depps fans – skuespil i vidnestolen. 

Advokater: Vi er glade

- Vi er glade. Tak til juryen, siger to af Johnny Depps advokater blandt andet til de ventende medier.

Johnny Depps advokater kommer ud af retsbygningen.

Under stor jubel kommer Johnny Depps advokater ud af retsbygningen til de ventende publikummer og medier.

Johnny Depp: Juryen har givet mig mit liv tilbage

Nu har ogsĂĄ Johnny Depp reageret pĂĄ dommen:

- Juryen har givet mig mit liv tilbage. Jeg føler mig virkelig ydmyg, skriver Johnny Depp ifølge Reuters.

Læs hele udtalelsen her.

Amber Heard: Mit hjerte er knust

Amber Heard "har ikke ord for", hvor skuffet hun er over dagens afgørelse. Det skriver hun i en netop publiceret udtalelse.

- Mit hjerte er knust over, at bjerget af beviser ikke var nok, skriver hun blandt andet.

- Jeg er trist over, at jeg har tabt denne sag. Men jeg er endnu mere trist over, at jeg tilsyneladende har mistet en rettighed, som jeg troede, at jeg havde som amerikaner – retten til at tale frit og åbent, skriver Amber Heard.

Voterede i 13 timer

Juryen, der bestod af 7 personer, drøftede sagen i 13 timer fordelt over 3 dage. Selve retssagen har kørt over 3 uger. På Youtube har man kunne følge med i retssagen, der blev livestreamet.

Amber Heard fĂĄr to millioner i erstatning

Amber Heard får to millioner dollars i erstatning, knap 14 millioner kroner, da hun vandt sin sag på et enkelt punkt.

Amber Heard skal betale 15 millioner dollars i erstatning

Juryen har besluttet, at Amber Heard skal betale 15 millioner dollars i erstatning til Johnny Depp. Det svarer til over 104 millioner danske kroner.

Juryen kender Amber Heard skyldig i bagvaskelse

Juryen finder Amber Heard skyldig i bagvaskelse af Johnny Depp.

Juryen er tilbage

SĂĄ ser det ud til, at vi er klar. Alle stĂĄr op.

Her er retssagens mulige udfald

1: Johnny Depp vinder og modtager 50 millioner dollars eller derunder fra Amber Heard. Selvom juryen vurderer, at Heard er skyldig i bagvaskelse, kan den nemlig godt beslutte, at beløbet er for højt. 

2. Amber Heard vinder og modtager 100 millioner dollars eller derunder fra Johnny Depp. På samme måde kan juryen nemlig sagtens vurdere, at Heard var berettiget til at skrive sit indlæg i Washington Post – men samtidig mene, at Johnny Depp trods alt ikke skal betale 100 millioner dollars. 

3. Da der er tale om en civil sag – og ikke en straffesag – kan de to parter indgå et forlig og altså afslutte sagen uden en dom fra juryen. Den fjendtlige stemning mellem Depp og Heard taget i betragtning virker det dog usandsynligt.

4. Der har været spekuleret i, om Amber Heard kan ende i fængsel, hvis hun dømmes skyldig i bagvaskelse. Men det kan ikke lade sig gøre i et civilt søgsmål.

Sagen kort

Johnny Depp har sagsøgt sin ekskone Amber Heard for ærekrænkelse, efter at hun i 2018 skrev om sine oplevelser med partnervold i The Washington Post.

Beskyldningerne kom første gang frem under parrets skilsmisse i 2016.

Johnny Depp sagsøger Amber Heard for 50 millioner dollars og skriver i søgsmålet, at anklagerne om vold har kostet ham roller i de kommende 'Pirates of the Caribbean'-film samt i 'Fantastiske skabninger'.

Amber Heard har til gengæld sagsøgt Johnny Depp for 100 millioner dollars og hævder, at Depp har udsat hende for vold.

I 2020 sagsøgte Johnny Depp det britiske medie The Sun, efter at de havde kaldt ham ”wife-beater” (en, der slår sin hustru, red.) i avisen. Depp fik ikke medhold i sagen.

Om lidt falder der dom i sagen.

Fejl i angivelse af erstatningssum

Juryen blev sendt ud af lokalet igen, da de ikke havde udfyldt den del af afgørelsen, hvor erstatningssummen skal stå, korrekt. Dommeren forklarede dem, hvordan de skulle udfylde den korrekt, og sendte dem derefter ud af rummet igen.

Det vides ikke, hvornĂĄr de kommer tilbage.

Retssagen er sat pĂĄ pause

Det ser ud til, at vi må vente lidt længere på dommen. På grund af juryens fejl er retssagen sat på pause.

Juryen forlader kortvarigt retssalen igen

Dommeren har sendt juryen ud af lokalet for at tage sig af en fejl på de papirer, de har afleveret. 

Johnny Depp er i England

Johnny Depp kommer ikke til at være til stede ved retssagen, fordi han er i England.