Samfund

TV 2 LIVECENTER

TV 2 Nyhederne giver dig i TV 2 LIVECENTER dagens historier først.  TV 2 LIVECENTER er opdateret alle dage fra klokken 05.00 – 00.00. TV 2 NEWS kan ses på TV 2 PLAY.

Wilders angreb Muhammed og modstanderne i tv-debat

Den hollandske højrepolitiker Geert Wilders angreb både politiske modstandere og profeten Muhammed under den sidste tv-debat inden de hollandske vælgere stemmer ved valget onsdag. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa ifølge Ritzau.
 

Trump vil reducere betydning af klimaforandringer i beslutningsproces

Ifølge nyhedsbureauet Reuters, som citerer en kilde i den amerikanske præsident Donald Trumps regering, vil Trump udsende en vidtrækkende præsident-ordre om at betydningen af klimaforandringerne i den politiske beslutningsproces skal reduceres.

Polsk EU-parlamentariker får karantæne og bøde efter udtalelser om kvinder

Ifølge Sky News vil det polske EU-parlamentsmedlem Janus Korwin-Mikke få 10 dages karantæne fra EU-parlamentet og en bøde på en månedsløn efter han i EU-parlamentet kom med udtalelser om at kvinder "burde have mindre i løn end mænd, fordi de er svagere, mindre og mindre intelligente end mænd".

Esbjerg klar til DM-semifinaler i ishockey

De regerende danske ishockeymestre, Esbjerg, er klar til DM-semifinalerne. Esbjerg vandt 4-3 efter forlængelse ude over Sønderjyske og går videre med 4-2 i kampe.

Kaprere i Somalia forlanger løsesum for olietanker

Ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) har de somaliske pirater, der har kapret en olietanker, forlangt løsesum. AP citerer EU's flådestyrker for oplysningerne. Det vides dog ikke, hvor meget kaprene har forlangt. Kapringen mandag af olitetankeren Aris 13, der sejler under flag fra øgruppen Comorerne i det Indiske Ocean, er den første kapring af et skib ved Somalia siden 2012.

Juventus i kvartfinale i Champions League

Det italienske mesterhold i fodbold Juventus er i kvartfinalerne i Champions League efter sejr på 1-0 hjemme over portugisiske Porto. Juventus vandt den første kamp i Portugal 2-0 og er videre med 3-0 samlet.

Leicester i kvartfinale i Champions League

Det engelske mesterhold i fodbold Leicester er i kvartfinalerne i Champions League efter en sejr på 2-0 hjemme over spanske Sevilla. Dermed går Leicester videre med samlet 3-2 efter Sevilla havde vundet den første kamp hjemme 2-1. Leicesters danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel reddede et straffespark undervejs.

Ny undersøgelse: B-vitamin kan mildne virkning af luftforurening

B-vitamin kan måske mildne effekterne af den mest farlige type luftforurening, viser en ny undersøgelse ifølge CNN. Det er den første undersøgelse af sin slags, hvor man har undersøgt skadevirkningerne af de stoffer, der bidrager til luftforureningen.

Ni tidligere flådeofficerer sigtet i bestikkelsesskandale i USA

Ifølge Associated Press (AP) er ni tidligere flådeofficerer blevet sigtet i en bestikkelsesskandale i USA.

Amerikansk flådechef lover ny kultur efter nøgenfotos

General Robert Neller, chef for den amerikanske flåde, US Marines, lover nu ifølge BBC at de ansatte, der har delt nøgenbilleder af kolleger på nettet, vil blive stillet til ansvar. Robert Neller har også i et vidneudsagn til en komité nedsat af det amerikanske senat, lovet at forandre kulturen i den amerikanske flåde.

Koka-produktion i Colombia steget med 18 procent

Ifølge en rapport fra det Hvide Hus, som nyhedsbureauet Associated Press (AP) citerer, er produktion forbundet med Koka-planten i Colombia steget med 18 procent fra 2015 til 2016. Det er bladene fra Koka-planten, der bruges til fremstilling af kokain. 

Frederikshavn i DM-semifinaler i ishockey

Ishockeyklubben Frederikshavn White Hawks vinder 3-2 ude over Herning Blue Fox og er klar til DM-semifinalerne med samlet 4-2 i kampe.

Trump giver CIA grønt lys til droneangreb i Mellemøsten

USA's præsident, Donald Trump, har ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal givet tilladelse til, at efterretningstjenesten CIA kan gennemføre droneangreb mod mål i Mellemøsten, skriver NTB ifølge Ritzau.
 

Soldater skal befri kapret skib i Somalia

Ifølge Reuters har det regionale styre i den del af Somalia, hvor et skib er kapret af pirater, nu sendt soldater i aktion for at befri det kaprede skib.

Trump-rådgiver møder Abbas i Ramallah

Ifølge norske VG, som citerer det franske nyhedsbureau AFP, har en repræsentant for USA's præsident Donald Trump mødt palæstinensernes præsident Mahmoud Abbas. Mødet blev holdt i Ramallah i den israelsk besatte vestbred mandag aften. Det er det første møde mellem Trump-administrationen og en repræsentant for Palæstina.

Stor eftersøgning: Fisker forsvundet ved Knebel Vig på Djursland

TV 2 ØSTJYLLAND oplyser, at der er sat en eftersøgning i gang efter en fisker, der er forsvundet ved Knebel Vig på Djursland.  - Vi fik en anmeldelse klokken 18.12. Vi har fundet fiskerens båd, men der er stadig intet spor efter fiskeren, siger indsatsleder ved Beredskab og Sikkerhed, Kirsten Dyrvig, til TV 2 ØSTJYLLAND. Østjyllands Politi oplyser, at der er tale om en 72-årig mand, som eftersøges med to helikoptere.

Kurator kræver forklaring af Stein Bagger

Boris Frederiksen, kurator i konkursboet efter IT Factory, har nu, ifølge BT bedt den bedrageridømte Stein Bagger om en forklaring. Det sker efter at Ekstra Bladet tirsdag kunne afsløre, at Stein Bagger nu lever i en by uden for Stockholm under et andet navn - og at han kører i Porsche Cayenne og bærer et dyrt armåndsur. Bagger blev i 2009 idømt syv års fængsel for omfattende svindel i IT Factory. En analyse har vist, at 200 millioner kroner er forsvundet, og det er Boris Frederiksens opgave at opspore de penge.

To dræbt ved eksplosion i fyrværkerilager i Israel

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er to personer blevet dræbt ved en eksplosion i et fyrværkerilager i byen Porat i det centrale Israel. Fem er kvæstet, den ene alvorligt.

Blind kvinde og hendes førerhund smidt af fly i USA

En blind kvinde anklager ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) det amerikanske flyeselskab American Airlines for at have smidt hende og hendes førerhund af et fly i Reagan-lufthavnen i nærheden af Washington, fordi hun bad om en anden plads i flyet, hvor der også var plads til førerhunden, Quan. Episoden skete inden flyet lettede med kurs mod Dallas Texas. Ifølge AP undersøger flyselskabet nu anklagen fra kvinden.

IS-kommandør dræbt i Mosul

Ifølge Reuters har styrker fra den irakiske regering tirsdag dræbt kommandøren for terrorgruppen Islamisk Stats (IS) kommandør i Mosul i det nordlige Irak.

Politi i Vietnam beslaglægger 100 kllo horn fra næsehorn

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har politi i Vietnam beslagalgt mere end 100 kilo horn fra næsehorn, der blev smuglet ind i Vietnam i kufferter fra Kenya.