Tour de France

Nyheder efter Vingegaards triumf på 18. etape

LourdesHautacam

Etape 18 • 143 km
21. jul 2022
Resultatoverblik
RankLandRytterHoldTid
1DENJonas VingegaardJumbo - Visma3:59:50
2SLOTadej PogacarUAE Team Emirates+1:04
3BELWout van AertJumbo - Visma+2:10
4GBRGeraint ThomasINEOS Grenadiers+2:54
5FRADavid GauduGroupama - FDJ+2:58
Se hele etaperesultatet
Checkpoint overblik
KategoriCheckpointRytterFlere detaljer
sprintLaruns (58 km)Wout van Aert (20 p)
HCol d'Aubisque (76 km)Giulio Ciccone (20 p)
1Col de Spandelles (110 km)Wout van Aert (10 p)
HHautacam (143 km)Jonas Vingegaard (20 p)
Klassement
TypeRytterFlere detaljer
SamletSamletJonas Vingegaard, 71:53:34
BjergBjergJonas Vingegaard, 72 p
PointPointWout van Aert, 451 p
UngdomUngdomTadej Pogacar, 71:57:00
HoldHoldINEOS Grenadiers, 216:02:48
Mest angrebsivrigeMest angrebsivrigeWout van Aert
Stil spørgsmål

Laporte: Touren er ikke slut endnu

Jonas Vingegaards franske Jumbo-Visma-holdkammerat Christophe Laporte var meget glad efter 18. etape:

- Touren er ikke slut endnu, men vi har taget et godt skridt frem mod Paris. Der er stadig i morgen (fredag, red.), som kan vise sig at blive svær, og en hård og lang enkeltstart på lørdag, og så kan vi nyde det, hvis alt går godt. Men vi skal virkelig holde fokus til Paris, for vi har ikke gjort alt det her arbejde for at dumme os og tabe Touren, siger Christophe Laporte til Cyclism'Actu.

Spørgsmål

Malthe:

Hvad er rekorden for flest danske sejre i et tour de france?

Svar:

Fire. Den er slået i år, efter Jonas Vingegaard har vundet to etapesejre, og Magnus Cort og Mads Pedersen hver har vundet en enkelt. Den tidligere rekord er fra 1996, hvor Bjarne Riis vandt to etapesejre og Rolf Sørensen vandt en enkelt. 

/Christopher, TV 2 SPORT

Geschke er knust efter Vingegaards triumf

Den tyske Cofidis-rytter Simon Geschke gjorde, hvad han kunne for at bevare bjergtrøjen på 18. etape, men takket være et hav af angreb i begyndelsen kom han aldrig med i dagens udbrud. Det betød, at han efter Jonas Vingegaards etapesejr måtte indse, at han havde tabt kampen om bjergtrøjen.

Da der kun er fire point tilbage at køre om, er Vingegaard nu sikker på at vinde konkurrencen. Et faktum, som Geschke har svært ved at acceptere. 

- Tak for den overvældende støtte fra Tyskland og alle andre steder, venner. Jeg er knust over at mistre trøjen på den allersidste bjergetape, men sådan er sport. Tak, allesammen, skriver Geschke på Twitter

Spørgsmål

Pernille:

Hej Ved I, om Jonas Vingegaard får en ny løve bamse for hver etape han er i gul trøje?

Svar:

Det gør han. Jumbo-Visma har placeret alle løver i forruden af deres holdbus. Jonas Vingegaard overtog trøjen på 11. etape, så han har efterhånden modtaget en del løver. 

/Christopher, TV 2 SPORT

Danske Spil har Vingegaard som storfavorit

Det ser godt ud for Jonas Vingegaard i forhold til at vinde Tour de France. Rigtig godt ud. Hos bookmakeren Danske Spil er de ikke i tvivl om, at den 25-årige dansker er gigantisk favorit til at vinde løbet samlet. 

Hvis du skulle have lyst til at spille penge på, at Vingegaard vinder Tour de France nu, skal du ikke regne med noget stort afkast. Danske Spil oplyser til TV 2 SPORT, at de lige nu giver Vingegaard hele 98 procents chance for at vinde løbet. De tager forbehold for styrt, risiko for coronavirus og en meget, meget dårlig dag. 

Danske Spil giver lige nu 1,02 gange pengene igen på Jonas Vingegaard som vinder af verdens største cykelløb. 

Frankrigs præsident lovpriser Vingegaard

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, fulgte dagens etape, og han var meget begejstret for, hvad han så. 

- Det var en ekstraordinær etape med mange angreb, og vi så noget hidtil uset: En kamp mellem den gule-, grønne- og hvide trøje. I sidste ende så vi også, hvem chefen i denne Tour er, for Vingegaard har været i kontrol, og han ved, hvordan han skal angribe på de afsluttende stinginger, siger Macron ifølge spanske Marca.

Vingegaard vinder helt sikkert Touren, siger konkurrent

Geraint Thomas holdt fast i sin tredjeplads på Tourens sidste bjergslag, men han kunne slet ikke følge med hverken Vingegaard eller Pogacar. Da Ineos-rytteren trillede over stregen var han ikke i tvivl om, hvem der vinder Tour de France

Er du klar til at sige, at Jonas Vingegaard vinder dette års Tour de France?

- Ja, jeg sagde det her i morges. Der var en, der spurgte mig, hvem der vinder, og jeg sagde Vingegaard. Men jeg har ingen idé om, hvad der rent faktisk skete i dag.

Han vandt etapen med over et minut.

- Okay. Så vinder han helt sikkert. Han har bare været super stærk. Han har kørt et fantastisk løb, han har svaret igen på alt, så chapeau til ham.

Tror du, det er en overraskelse, at vi ikke talte så meget om ham for en måned siden, eller vidste I godt, han var så stærk?

- Ja, det var ikke en overraskelse for os. Måske var den eneste overraskelse Pogacar, der kæmper videre, sagde Geraint Thomas kort efter etapens afslutning. 

Spørgsmål

Nicolai:

Kan man i Paris vinde både den gule og prikkede bjergtrøje? Eller er det rytteren med bjergtrøjen på sidste etape, som får æren af bjergkonkurrencen?

Svar:

Hej Nicolai 

Man kan i princippet vinde alle trøjerne. I Vingegaards tilfælde vil han sagtens både kunne vinde den gule trøje og den prikkede bjergtrøje. Han vil dog ikke kunne køre i begge to, og derfor vil det være nummer to i bjergklassementet, der kører i bjergtrøjen på sidste etape. Men han har den kun til låns, for den tilhører retmæssigt Vingegaard. 

/ Oliver, TV 2 SPORT

Spørgsmål

Garrido Gitte:

Hvad betyder de gule nr. som nogle af rytterne har på?

Svar:

Hej Gitte 

Det hold, der fører holdkonkurrencen, kører med gule rygnumre. Det er Ineos, der i overlegen stil fører konkurrencen lige nu, og derfor er det deres ryttere, der kører med gule rygnumre. Deres rygnumre er nummer 21-28. 

/ Oliver, TV 2 SPORT

Se det bedste fra Vingegaards store triumf her

- Det var en af de vildeste dage i min karriere, siger van Aert

Wout van Aert kan med rette tage sin del af æren for dagens triumf, da han efter en hel dag i udbrud satte han Pogacar fra hjul og lancerede Vingegaard, der kørte solo til mål. Derfor var han også mere end tilfreds, da han krydsede målstregen. 

- Overordnet set er jeg bare stolt over alt det, holdet gjorde i dag, og jeg er personligt stolt over at have bidraget til dagens triumf. Vi ville gerne angribe, fordi UAE angreb onsdag, og derfor krævede det, at vi forblev fokuserede og tog ansvar over løbet selv. Det var sindssygt - det var en af de vildeste dage i min karriere, sagde van Aert iføge Cyclismactu.

Spørgsmål

Rasmus:

Nu er det vel tilladt at spille Brødende Olsen med “Flying on the Wings of Love” for fuld drøn!

Svar:

Det er det i hvertfald! 

Spørgsmål

Stine Kampmann:

Er det ren 'gentlemanship' at Jonas venter på Podagar efter hans styrt? Eller vil han gerne trækkes?

Svar:

Hej Stine 

Ja, det var det udelukkende. Hvis Vingegaard havde været kynisk, havde det givet bedre mening for ham at køre videre på 110 procent. 

Jeg har dog et klart indtryk af, at Vingegaard bliver hyldet for sin gestus. Der er ikke mange, der synes, han traf det forkerte valg i den situation. 

/ Oliver, TV 2 SPORT 

Stjerne kæmpede sig i mål - føles næsten som en sejr

Fabio Jakobsen kæmpede en vild kamp for at komme i mål i går, hvor det var sekunder, der gjorde, at han kunne stille til start i dag. 

Quick-Step-sprinteren kæmpede en ny kamp i dag, hvor han kom i mål blandt de sidste ryttere. Heldigvis klarede han tidsgrænsen, og det er han selvfølgelig lettet over.

- Ja. Som I kan forestille jer, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente i dag. Efter to hårde dage ved man bare ikke, hvordan kroppen vil reagere. Jeg prøvede at forblive rolig uden at stresse for meget – ligesom jeg altid gør. At komme i mål føles næsten som en sejr, siger Jakobsen til TV 2 SPORT efter etapen.

Spørgsmål

Lisbeth Hviid:

Hvilken dag wow :)...vi sidder her og er lidt uenige om hvem skal kører i bjergtrøjen imorgen når Jonas har den gule?

Svar:

Hej Lisbeth

Sikke en dag ja - det er stadigvæk svært at få pulsen ned!

I morgen kører Simon Geschke i bjergtrøjen, da han ligger nummer to i bjergklassementet. Fortsat god aften. :-) 

/ Oliver, TV 2 SPORT

Kommentar

Gitte:

Stort tillykke til Team Jonas Vingegaard (TJV) - “Vinden” fra Glyngøre gør os alle SÅ stolte ❤️

Vingegaard-hjælper belønnet efter ekstraordinær indsats

Wout van Aert var hele sin formentlig store lønpakke værd i dag. Belgieren var i udbrud hele dagen, og på finalebjerget til sidst satte han Pogacar fra hjul og lancerede holdkammeraten Jonas Vingegaard, der kørte solo til mål.

Den ekstraordinære præstation er heller ikke gået ubemærket hen, for arrangørerne har nu belønnet van Aert med det røde rygnummer. 

Tidsgrænsen

Spørgsmål

Mai:

Hvordan ser det ud for Bjerg?

Svar:

Hej Mai

Ja, der er kommet nyt om Mikkel Bjerg nu. GPS-signalet forsvandt hos mange af rytterne til sidst, så det var svært at holde øje med. Heldigvis er der gode nyheder, for danskeren er kommet i mål på den rigtige side af tidsgrænsen. 

Bjerg kom i mål som nummer 129 i dag, og han var 36'25 efter Vingegaard, der kom først i mål. 

Samtlige startende rytttere er kommet i mål inden for tidsgrænsen.

/ Oliver, TV 2 SPORT

Det samlede klassement

For god ordens skyld kan vi også lige tage det samlede klassement efter dagens etape. Det ser jo ikke så tosset ud. 

Vingegaard hyldet på podiet

Så er Vingegaard oppe på podiet, og her bliver han hyldet for nu at være indehaver af bjergtrøjen. Som tidligere nævnt er danskeren nu sikker på at vinde den konkurrence, da hans forspring er for stort til at kunne blive indhentet.

Sportsdirektør glæder sig over holdet

Jumbo-Vismas sportsdirektør, Grischa Niermann, kunne spændt følge med i sportsdirektørbilen, da Vingegaards store triumf blev en realitet. Undervejs fik Vingegaard ekstraordinær god hjælp af sine holdkammerater, og det skyldes, ifølge sportsdirektøren, en perfekt taktik. 

- Vi ønskede at tage tid i dag, og det gik jo godt. Jeg synes, at vi havde en ekstremt god taktik, men specielt havde vi ekstremt gode ryttere i dag, der kunne udføre den.

- Det var det her, vi drømte om i dag, fortæller Grischa Niermann efter etapen til TV 2 SPORT.