Seneste nyt om coronavirus

Livebloggen opdateres ikke længere.

TV2.DK giver dig her seneste nyt om coronavirussen.

Hvad er status? 503 personer i Danmark er døde, mens de var smittet med coronavirus. 228 er indlagt. Heraf er 49 på intensiv, og af dem er 39 i respirator.

Her er de seneste corona-tal fra Danmark og resten af verden.

Trumps corona-task force bliver opløst

Præsident Donald Trump opløser den amerikanske regerings corona-task force og siger, at en "anden gruppe" skal erstatte den. Det skriver BBC. 

Ifølge mediet siger præsidenten, at den nuværende gruppe har gjort et godt stykke arbejde, men nu kigger man på "en gruppe i en anden form, og den form handler om sikkerhed og genåbning". 

Ledende rådgiver i Storbritanniens coronaberedskab fratræder

Professor Neil Ferguson, der er den ledende epidimeolog for den britiske regering, fratræder som rådgiver for den britiske regering. Han brød nemlig reglerne om social distance, han selv talte for. Det skriver den britiske avis The Telegraph. 

Ifølge avisen tillod han sin gifte elskerinde at besøge sig, mens han samtidig bad briterne holde afstand og passe på landets sygepersonale og udsatte. 

- Jeg agerede efter den tro, at jeg var immun, siden jeg havde testet positiv for coronavirus og isoleret mig selv i to uger, efter jeg udviklede symptomer, siger Neil Ferguson til avisen. 

Det var ifølge avisen Neil Ferguson, der rådede Boris Johnson til at lukke landet ned for at hindre smitte med coronavirus. 

Luftfartsorganisation spĂĄr prisstigninger pĂĄ over 50 procent

Den internationale luftfartsorganisation IATA advarer om, at flyselskaber risikerer at gå nedenom og hjem, hvis det bliver et fremtidigt krav, at mellemsæder i flyene skal stå tomme for at hindre smitte med coronavirus. Og billetpriserne kan stige med over 50 procent. Men IATA siger, at det støtter, at passagerer og besætningsmedlemmer skal have mundbind på i fly.

Norges statsminister: Målet er at genåbne landet før sommerferien

Erna Solberg, Norges statsminister, er optismistisk omkring en snarlig genåbning af landet. 

- Vi har som mål, at de fleste aktiviterer og virksomheder, som har været lukkede, skal åbne før sommeren, siger hun til det norske medie VG, og tilføjer, at alle detaljerne i den norske genåbningsplan vil blive fremlagt på torsdag.

Landet er i gang med at ĂĄbne, og fra onsdag vil man for eksempel kunne fĂĄ udeservering i Oslo.

Norge lukkede ned 12. marts. Danmark begyndte også i høj grad at lukke ned den dag, og fra 16. marts var det meste af Danmark lukket. 

Finansministeren frygter, vi ser ind i et underskud pĂĄ 197 milliarder

Regeringen forventer et offentligt underskud på op mod 197 milliarder kroner i 2020. Det oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) tirsdag aften.Tallet oplyses i en årlig rapportering til EU om dansk økonomi - det såkaldte konvergensprogram.

Ifølge pressemeddelelsen fra Finansministeriet skyldes det astronomiske underskud coronakrisen.

I morgen fortsætter forhandlingerne om genåbningen

Ifølge TV 2s oplysninger fortsætter forhandlingerne om den videre genåbingen af Danmark i morgen. Her skal partiederne blandt andet drøfte de seneste smittetal samt de økonomiske effekter af initiativer i genåbningen. Udover partilederne vil også regeringens repræsentanter samt Statens Serum Institut deltage. 

USAs sundhedskaptajn: Virussen kommer ikke fra et laboratorie

Coronavirussen er ikke udviklet i et laboratorium i Kina.

Udmeldingen kommer fra direktøren for Det Nationale Institut for Allergi og Infektionssygdomme i USA, Anthony Fauci. Han afviser teorien, som præsident Donald Trump har luftet i et interview med National Geographic. 

Optimisme efter antistof-nyhed

- Det er superhot, det her, og virkelig en god nyhed. 

Det er professor i infektionssygdomme ved Rigshospitalet Jens Lundgrens ord om et antistof, som en gruppe hollandske og tyske forskere har fundet frem til. Det skriver Politiken. 

Antistoffet kan muligvis forhindre coronavirussen i at binde sig til raske celler i et menneske og formere sig. 

Storbritannien har flest coronarelaterede dødsfald i Europa

Italien har haft 29.315 personer, der er afgået ved døden med coronavirus. Storbritannien har 29.427 dødsfald relateret til coronavirus.

Dermed er Italien det ikke længere det land i Europa, der har flest døde med coronavirus. Storbritannien har nu flest coronarelaterede dødsfald. 

Antallet af døde med coronavirus i Storbritannien stiger

693 personer er det sidste døgn døde med coronavirus i Storbritannien. Det skriver Reuters. 

I alt er 29.427 personer døde med virussen i landet. 

236 døde i Italien

Der er inden for det seneste døgn yderligere 236 døde med coronavirus i Italien, oplyser myndighederne. Det er en stigning i forhold til mandag, hvor dødstallet blev opgjort til 195, skriver Reuters.

I alt er 29.315 personer døde i landet.

Sundhedsstyrelsen laver video om smitteinddæmning efter genåbning

Sundhedsstyrelsen har lavet en film med rĂĄd til, hvordan coronavirus smitter fra person til person. NĂĄr vi ved, hvordan coronavirus smitter, ved vi, hvordan vi skal beskytte os selv mod den, skriver styrelsen pĂĄ Twitter.

- Følg rådene så godt du kan. Der vil selvfølgelig være tilfælde, hvor du ikke kan følge rådene, men brug altid din sunde fornuft, lyder det blandt andet i videoen. 

Ekspert: Antallet af nye smittede er stabilt

Antallet af nye smittede ligger på et stabilt niveau. Siden i går er der bekræftet 151 nye smittede. Det vurderer Christian Wejse, afdelingslæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

- Hvis vi sammenligner på ugebasis er antallet på et faldende niveau, men vi har stadigvæk en relativ stor gruppe af smitsomme personer i Danmark. Det er en gruppe, vi skal have for øje, når vi åbner mere, så det ikke stikker af, siger Christian Wejse.

Christian Wejse er dog bekymret for særligt én ting.

-  Jeg kan godt have en mistanke om, at kontaktopsporing ikke fungerer så effektivt, som det burde. Efter det er meldt ud, at kontakter til smittede personer skal testes tre gange, ville jeg forvente, at antallet af test ville være højere, siger han.

- Jeg tror, at mange er i tvivl om, hvad de skal gøre, eller er så syge eller har andre ting at slås med, så de ikke magter det.

Norge: 90 procent af de smittede er friske igen

90 procent af dem, der er blevet smittet med coronavirus, er blevet friske igen i Norge. Det skriver Norges sundhedsmyndigheder Folkehelseinstituttet i en pressemeddelelse. 

Måden, nordmændene regner raskmeldinger ud, minder om den måde, man i Danmark regner det ud. Er en corona-positiv person hverken indlagt eller død 14 dage efter testen, antages det, at man er raskmeldt. 

Indlæggelser er nede på under 100 om dagen i New York

Antallet af indlagte med coronavirus er nede på under 100 om dagen i delstaten New York. Det siger borgmester i New York Bill de Blasio ifølge Reuters. 

New York er den delstat i USA, der har været hårdest ramt af coronavirus. Knap 25.000 personer er døde med smitten. 

New York rapporterer om flere dødsfald

Delstaten New York rapporterer om mere end 1700 dødsfald på plejehjem og -centre, som hidtil ikke har været talt med i antallet af coronarelaterede dødsfald. Det skriver Reuters. 

Tandlæger får mulighed for at henvise patienter til coronatest

I takt med at tandplejen åbner, har Sundhedsstyrelsen nu givet landets tandlæger bemyndigelse til at henvise patienter til en coronatest forud for behandling, hvis det er et indgreb, der udgør en særlig risiko. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelse. 

Tandlægerne kan henvise til test i de regionale testcentre. Kun hvis patienten får et negativt svar, vil vedkommende blive kaldt ind til sin tandbehandling. 

Minister indkalder DSB til møde efter forbud mod mundbind i arbejdstid

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har indkaldt DSB's ledelse og Dansk Jernbaneforbund til et møde, efter det kom frem, at selskabet har meddelt sine ansatte, at togførene ikke må bære mundbind. Det skriver A4 Arbejdsliv. Mødet vil finde sted i morgen klokken 11. 

Mundbinds-forbuddet blev givet, fordi DSB mente, at det kunne bekymre nogle af passagerene, hvis nogen togførere bar mundbind, mens andre ikke gjorde. 

85 nye dødsfald i Sverige

Sverige bekræfter, at 85 er døde med coronavirus det seneste døgn. I alt er dermed 2845 svenskere døde med coronavirus, siden udbruddet begyndte. 

I går var der 90 nye dødsfald med relation til coronasmitte. 

Indsatte kan få begrænset besøg i fængsler

Fra 18. maj vil det igen være muligt - i begrænset omfang - at besøge indsatte i landets fængsler. Det oplyser Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse. Indsatte i fænglser, arrester og pensioner, som har mindreårige børn, får nu som de første mulighed for at få ét uoverværet besøg hver 14. dag af deres børn under ledsagelse af én voksen. Det gælder også for indsatte i aldersgruppen 15-17 år, der kan få besøg af to nærtstående pårørende.

85 coronadødsfald i Sverige på ét døgn

Sverige har det seneste døgn registreret 85 døde med coronavirus. Det oplyser landets sundhedsstyrelse. Døgnet før lød antallet af dødsfald på 90. I alt er 2854 svenske døde, men de var smittet med covid-19.