LiveUdland

Efter 19: Rasmus Tantholdt svarede på dine spørgsmål

I 'Efter 19' inviterer TV 2 Nyhederne vores seere og brugere til at deltage med spørgsmål og kommentarer. Vi får rigtigt mange spørgsmål og kan derfor ikke garantere, at alle bliver brugt i interviewet. Tak for forståelsen.

I dag svarede Rasmus Tantholdt - der opholder sig i Syriens hovedstad Damaskus - på spørgsmål om flygtningestrømmen til Europa og om situationen i Syrien. TV 2 Nyhederne kan ses på TV 2 PLAY.

Stil spørgsmål

Kommentar

Frederik Vejsgaard:

Nu har jeg læst din bog. og der er et sted i bogen hvor du skriver om da du blev taget til fange? har du nogensinde været tæt på det i Syrien?? du er et kæmpe idol!

Kommentar

gert andersen:

Hvorfor bliver flygtningekonventionens paragraf 33 - stk. 1 ikke anvendt i den danske asylbehandling. Dette ville løse vore problemer.

Kommentar

Ivet :

Hej Jesper Hvor mange byer har Assad belejret lukket med diktatur? Da mange i Danmark tror, at syriske folk bare kan bo andre steder. Håber, at du passer på dig selv

Kommentar

Louise:

Hvordan man folk blive I Aleppo, naar oproerne er saa taet paa som ude I forstaederne og uden tvivl vil slaa fx kristne ihjel, hvis de faar tilkaempet sig magten over here Aleppo?

Kommentar

Sun:

Hvor mange læger og tandlæger har forladt deres egne landsmænd, hvor stort et behov for læger og tandlæger er der i Syrien?

Kommentar

Annette Winther:

Hej Rasmus Tantholdt. Kan du hjælpe mig med at formidle en kontakt til en flygtningelejr, nede i nærheden af Syrien. Jeg har strikket en masse bamser, som jeg ville ønske at nogle af de stakkels flygtningebørn skal have. Mange venlige hilsner fra Annette Winther

Kommentar

Christopher Marquardt:

Hej Rasmus. Hvordan er det for dig og f.eks. kamera-folk og ligende som du er sammen med "derude" - jeg tænker om man nogle gange kigger sig over skulderen osv. Hvor sikkert er det lige for jer? Tak for dine gode beretninger

Kommentar

Johnny Thomsen:

hvad er rasmus tantholdts mening om danmarks økonomiske evne mht at rumme flere migranter?

Kommentar

Ali Iran:

Kan man ikke sige disse såkaldte oprører med islamistisk tankegang, selv holder deres befolkning, i deres kontrollerede områder, som gidsler, & at de derfor selv bærer en stor del af ansvaret for den eventuelle sult der finder sted?

Kommentar

Thomas Olesen:

Når du er tæt på krigen, hvad tænker du som om den hjemlige debat om teltlejre, straks opbremsning, forringede muligheder for familiesammenføring m.v. så på dig?

Kommentar

Susanne Krag:

Hej Rasmus Hvordan ser der ud i den gamle historiske del af Damaskus - er det ødelagt af krigen. Tidligere levede de kristne og muslimerne side om side, er det stadig muligt i Damaskus?

Kommentar

Kenneth Horn:

Hej Rasmus! Tak for dine interessante reportager. - Jeg har et par syriske kurdere fra Aleppo under mine vinger. Kan du fortælle noget om den øjeblikkelige situation i Aleppo? - Er byen afskåret fra omverdenen og hvem "regerer" i byen nu? På forhånd tak.

Kommentar

Regin Jacobsen:

Du har været så mange steder som korrospondent oplevet så mange forfærdelige ting. Er den massive flygtninge strøm noget som du vil sige at det er det mest tragiske?

Kommentar

Jonas Bøjstrup:

Hvordan er stemningen dernede? Er de civile af den overbevisning at vesten ikke er velkommen, eller er de bare glade for at være sluppet af med Assad?

Kommentar

Karen Berner:

Hvad vil Putin opnå? Helt konkret

Kommentar

Roy Batty:

Mit spørgsmål er: Hvorfor stopper EU's handlingslammede politikere ikke denne indvandring fra Mellemøsten og Afrika? Det har jo stået på i årevis..

Kommentar

Marianne Carstensen:

Hvor stor en del af Syrien er under belejring/krigszone? Vi hører jo, at der er en del "heller" i landet, hvorfor flygter syrerne ikke dertil, i stedet for til f.eks. Danmark?

Kommentar

Jan volder Rasmussen :

Hej Rasmus Står du aldrig i en situation, hvor du tænker, at nu er du nået " ud over dine personlige grænser " hvor du har sat dig selv i en uholdbar situation, både i forhold til sikkerhed men også i forhold til din familie og dine nærmeste ?

Kommentar

Peter M:

Hej Tantholt, Nu det er kendt at der er store områder hvor der rent faktisk er fred i Syrien - de steder hvor regimet har magten. Hvorfor "flygter" folk ikke til disse steder, istedet for at søge mod EU ? Er det mon den høje velfærd og håbet om et bedre liv, som lokker mange ? Håber du kan give et ærligt svar.

Kommentar

Annette Skov:

Hvordan kan det være at Assad slår sine egne ihjel med tøndebomber osv. Jeg har set at mange læger/hospitaler lider ufatteligt under disse angreb ??

Kommentar

Odin Jensen:

Hvor stor en del af Syrien er plaget af krig?