Størst

Chat med Peter Ingemann fra 'Størst' her

Tirsdag aften viste TV 2 første afsnit af den nye sæson af programmet 'Størst'. 

Det var efterfølgende muligt at stille spørgsmål til værten på programmet, Peter Ingemann, her på TV2.dk. 

Og spørgsmålene gik blandt andet på, hvordan værten håndterer den fattigdom og sygdom, han oplever, når han rejser rundt i verden. 

Eksempelvis som i Cape Town i Sydafrika, som det blev vist i tirsdagens afsnit. 

Det rørte værten så meget, at han på et tidspunkt fik tårer i øjenene, da han svarede på spørgsmålene. 

Du kan se alle seernes spørgsmål - og Ingemanns svar - herunder: 

Chatten er nu lukket.

Stil spørgsmål

Spørgsmål

Karina :

Hej er det et godt sted af tage til om man skal på ferie?

Svar:

Jeg tager selv til Polen i sommerferien og skal besøge Krakow, en utrolig smuk by, og skal op og se Ulveskansen, som var Hitlers hovedkvarter og hvor min store helt, Stauffenberg prøvede at slå diktatoren ihjel med en bombe. 

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

Lone Rosenvinge:

Hej Peter :-) Fedt program fra Cape Town. Ufedt med fattige og hiv + aids ramte :'( Mit spørgsmål går på , hvordan du finder gnisten til glæde og opmuntring for mennesker der er så langt nede? Det er så godt gået, og vil gerne have det samme gå på mod som dig :-) Kæmp for frihed. Knus Lone. Ps. Fedt program ;-)

Svar:

Hej Lone, 

Det får jeg helt tårer i øjenen over. Tak. Jeg synes generelt, at mennesker er interessante og i sagens natur helt unikke. Det er min drivkraft.

Mvh. Peter.  

Spørgsmål

Jan:

Peter du oplever så mange fantastiske ting over hele verden...men kunne det ikke være fantastisk med en rejse kammerat .......altså en hel almindelig dansker ...sammen med dig?

Svar:

Hej Jan, 

Haha, jo tak, du må trække et nummer i køen. Der er rigtig mange, der spørger, og det er den faste kommentar, når jeg møder folk. Men der er ikke umiddelbart planer at udvide med en makker, desværre. 

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

Mathias:

Hej Peter hvad synes du om den Homoseksuelle club du var på i programmet?

Svar:

Jeg synes, det var et helt fantastisk sted. Selvom jeg er gift med en kvinde, har to børn og er meget heteroseksuel, så synes jeg, at de mænd var fantastisk smukke. Jeg tror, vi stopper her.  

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

Philip Kjæhr Møller:

Hey Peter! Hvis du skulle vælge ét sted, ud af alle de steder du nu har været med i programmet, hvilket sted ville det så være?

Svar:

Det er svært. Jeg vil gerne deltage som gæst i 'The Royal Ascot'-hestevæddeløb i England. Der var en helt fantastisk stemning. I år napper jeg Oktober-festen i München. 

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

Klaus:

Hej Peter! Super skønt program! Hvordan er retssikkerheden i Cape Town? Er det sikkert at færdes i nattelivet og på stranden om dagen?

Svar:

Man kan sagtens være turist i Cape Town. Men man skal lade være med at være dumdristig og så skal man lytte til de råd og den vejledning, man får fra de lokale. Og om aftenen skal man aldrig gå ud alene. Cape Town er den smukkeste by, jeg nogensinde har set og har det bedste mad, jeg har smagt noget sted. Jeg vil bestemt råde folk til at besøge den. 

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

David :

Hvordan er det at skyde?

Svar:

Hej David, 

Jeg elsker at skyde. Og jeg er trods min meget sparsomme træning faktisk ret god til det, hvis jeg selv må sige det. :) Men jeg kunne aldrig skyde et dyr eller meneske. Det begrænser sig til skydebanen. 

Mvh. Peter 

Spørgsmål

Jacob:

Kan du ikke besøge Europas største fodbold stadion Camp Nou eller noget der har med Formel 1 at gøre?

Svar:

Uden at afsløre for meget, så står der Barcalona et eller andet sted i min kalender i denne sæson. 

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

Carl:

Har du haft lyst til at flytte væk fra Danmark efter I har lavet udsendelserne?

Svar:

Hej Carl, 

Jeg har aldrig haft lyst til at flytte væk fra Danmark. Jeg synes, vi har et fantastisk land, som vi kan være stolte af. Jeg skammer mig i hvert fald ikke. 

Mvh. Peter 

Spørgsmål

Gitti Andersen:

Hej Peter, bare tak for nogle virkelig gode programmer. Fed Afrikaskjorte, er vild med den. Må en tur til Sydafrika :-)

Svar:

Hej Gitti, 

Tak skal du have. Men synes, at halstørklædet var lige over the top. Så undskyld for det. 

Mvh. Peter 

Spørgsmål

Kent:

Hvem finder på stederne?

Svar:

Hej Kent, 

Det gør vi i fællesskab. Produktionsselskabet Heartland og jeg. 

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

Louise Lenander Petersen:

Hej Peter. Så spændende at se dit besøg i Cape Town. Du bevæger dig jo i mange forskellige kulturkredse. Har du et yndlings-kontinent eller land I verden du synes bedst om? Udover Danmark selvfølgelig :)

Svar:

Hej Louise,

Asien. Og nærmere bestemt Kina. Jeg elsker at lave tv i Kina, fordi de generelt er så søde og nemme at have med at gøre og meget imødekommende. Og så er det sjovt med alle de charmerende misforståelser, der opstår mellem, at jeg ikke kan tale kinesisk, og at de ikke kan tale dansk/engelsk. Det kommer der altid godt tv ud af, synes jeg. Vi føler os meget velkommen i Kina, hvor vi har været tre gange. 

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

Mette :

Hej Peter :-) er du ikke bange for at du kan nå til et punkt hvor du ikke kan blive imponeret mere? Hilsen Mette

Svar:

Hej Mette, 

Det korte svar er: Nej. Det længere svar er, at det, jeg bliver mest imponeret over, er de mennesker, jeg møder og de kulturer, der eksisterer rundt omkring. De vil altid være der og fortsætte med at imponere. 

Spørgsmål

Belle:

Hej Peter, Kan du huske første gang du var på tv?

Svar:

Hahaha. Det er rigtig, rigtig mange år siden. Men det var 'Rene ord for lommepengene' på DR. Det var i 2001 og jeg var ofte klædt ud - blandt andet i wifebeater, overskæg, stor guldkæde og ølvom. (Sidstnævnte var desværre naturlig)  

Mvh. Peter

Spørgsmål

Frederik Buch:

Hvor finder du inspiration til din påklædning på dine rejser :) ?

Svar:

Som regel har jeg mit faste 'Størst'-tøjsæt på, men ellers lader vi os inspirere af de lokale butikker. Jeg har haft en Las Vegas-trøje på med Dean Martin, lyserøde shorts og hør-stkjorte a la Jørgen Leth i Rio i en udsendelse der snart kommer. 

Mvh. Peter 

Spørgsmål

majbrit Jørgensen:

Er det ikke nogle gange svært at se så meget fattigdom og ikke at kunne gøre noget. Godt program ser det hele tiden.

Svar:

Det er ganske forfærdeligt og jeg bliver meget rørt. Det ser man ikke i programmet, men det blev jeg blandt andet i afsnittet fra Cape Town. Da jeg optog programmet om et hospitalsskib forleden, var det meget ulykkelige skæbner, der græd jeg, da jeg fortalte min kone om mine oplevelser, når jeg ringede hjem.

Mvh. Peter. 

Spørgsmål

Ulrik:

Har du Vild med dans-potentiale?

Svar:

Jeg er faktisk blevet spurgt, om jeg vil være med i 'Vild med dans', men jeg danser forfærdeligt, så det vil jeg skåne seerne for. ;)  

Mvh. Peter 

Spørgsmål

Johan:

Hvordan er det at være vært i størst?

Svar:

Det er det fedeste job, jeg nogensinde har haft og overhovedet kunne drømme om. Og så elsker jeg den måde, vi optager på, hvor der er meget lidt manukript og meget lidt styring. Det er meget, som seerne oplever det. Når jeg møder folk og hilser, så er det også første gang, jeg hilser på dem. Jeg er samtidig meget taknemmelig for at have det her job og er meget ydmyg over for. 

Mvh. Peter

Spørgsmål

Bo:

Hej Peter, tak for nogle lærrige udsendelser, de er fremragende! Hvor meget tid bruger du selv på at se tv? :-) Vh. Bo

Svar:

Hej Bo. Jeg bruger 4-5 timer om dagen. Jeg er erheversskadet. Det er særligt historieprogrammer. 

Spørgsmål

Rasmus:

Hvad har været dit hidtil største øjeblik ift. "Størst"?

Svar:

Det var, da vi besøgte verdens største hospitalsskib på Madagaskar. Her opererer man folk i yderste nød gratis - det afsnit kommer senere på året.  

Spørgsmål

Jens:

Hvordan har det påvirket dit syn på 'lille Danmark' at opleve de 'kæmpe store' ting, du gør?

Svar:

Der er to svar på det spørgsmål: Mine oplevelser i verden har gjort mig gladere for Danmark. Jeg er stolt af vores land. Især med et afsnit som i aften minder mig om, hvor heldige, vi er. Jeg har oplevet, at jeg kan blive irriteret over småting, som når bussen kommer for sent, eller at grundskylden stiger. Altså bitte små ting i forhold til de ting, der sker ude i verden. Hold kæft hvor er vi heldige. 

Vores værdi og velfærdssamfund er det største.