Nyheder

Dagens nyheder 16. oktober

Livecenteret opdateres ikke længere. 

Vi gav dig dagens nyheder, mens de skete. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Drabsdømt millionær smittet med corona

Den amerikanske rigmand Robert Durst, der fredag blev idømt fængsel på livstid, er blevet smittet med coronavirus og lagt i respirator. Det skriver NBC News. Durst blev dømt for drabet på sin veninde Susan Berman i 2000 og er siden blevet kendt i HBO-serien "The Jinx".

Fodgænger påkørt ved biltræf i Aarhus

En person er lørdag aften blevet ramt af bil ved biltræffet Cars and Coffee i Egå nord for Aarhus. Det oplyser Østjyllands Politi til TV 2. Billeder fra stedet viser en person modtage behandling fra en ambulance på stedet. Ifølge politiet er de nærmere omstændigheder omkring selve uheldet og den tilskadekommende endnu ukendt. 

Lavaflod på spansk ferieø river hundredvis af huse med sig

Brændende lava har ødelagt i alt 1817 bygninger, siden en vulkan gik i udbrud på den spanske ferieø La Palma for omkring fire uger siden. Vulkanen Cumbre Vieja gik i udbrud 19. september. Det var første gang i et halvt århundrede, at det skete.

Hundredvis af græskar smadret - politiet efterlyser vidner

Torsdag blev godt 900 græskar lagt ud i Silkeborg midtby for at sprede Halloween-stemning. Men natten til lørdag er en eller flere hærværksmænd gået amok og har smadret flere hundrede græskar. Det skriver TV Midtvest. Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser nu vidner til hærværket. 

Antal RS-smittede falder - men er stadig højt

For fjerde uge i træk er der konstateret færre smittet med RS-virus end ugen før, viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut. Der er dog fortsat mange tilfælde af luftvejsinfektionen, der i år er kommet helt usædvanlig tidligt. I sidste uge blev 848 personer konstateret smittet med virusset. Ugen før var der 1002 bekræftede tilfælde.

Fodgænger dræbt

En fodgænger er lørdag blevet dræbt i et færdselsuheld i Kalundborg. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. De pårørende er blevet underettet. 

Islamisk Stat tager ansvar for blodig moske-bombe

Islamisk Stat i Afghanistan påtager sig ansvaret for den selvmordsbombe, der fredag dræbte mere end 40 personer. Det skriver nyhedsbureauet AP. Angrebet fandt sted i den sydlige by Kandahar og var rettet mod shiamuslimer, som er en minoritet i landet. 

Burgersultne bilister skaber trafikkaos hver dag

Stribevis af burgersultne bilister i drive in-kø skaber hver eneste dag trafikkaos og blokerer Kystvejen mellem Københavns Lyfthavn og Dragør. Det skriver TV 2 Lorry. Problemet har nu vokset sig stort, at Tårnby Kommune nu går ind i sagen og mødes med lufthavnen og McDonald’s for at løse problemet. 

Rusland sætter negativ coronarekord – 1000 døde på én dag

For første gang har Rusland registreret 1000 coronarelaterede dødsfald på en enkelt dag, skriver BBC. Tallet er løbende steget gennem ugen, mens smitten breder sig. Kun en tredjedel af den russiske befolkning er vaccineret mod covid-19. 

Ferietrafik skaber fortsat kø på motorvej

Der er fortsat kødannelse og forlænget rejsetid på op til 20 minutter på E45 Sønderjyske Motorvej fra Kolding mod Haderslev mellem Kolding Vest og Christiansfeld. Det skyldes tæt ferietrafik. Vejdirektoratet forventer normal trafik midt på eftermiddagen.

753 nye smittetilfælde med coronavirus

Der er det seneste døgn registreret 753 nye smittetilfælde med coronavirus, viser tal fra SSI. Antal indlagte stiger med 5 til 110. Én person er død.

Ofres navne offentliggøres på norsk pressemøde i dag

Om en time er der pressemøde i Norge om onsdagens angreb i Kongsberg, hvor Espen Andersen Bråthen gik til angreb og dræbte fem personer. På pressemødet klokken 14.00 vil politiet fortælle om det seneste i sagen og offentliggøre navnene på de omkomne. Det skriver NRK og VG.

Ferietrafik skaber flere kilometers kø på motorveje

Den første dag i efterårsferien er der flere kilometers kø på både Esbjergmotorvejen og Sønderjyske Motorvej, og årsagen er netop tæt ferietrafik. Det oplyser Vejdirektoratet.

Coronarelaterede dødsfald stiger stadig i Rusland

Antallet af coronarelaterede dødsfald registreret over en periode på 24 timer nåede i Rusland lørdag op på over 1000 for første gang siden coronapandemiens udbrud. Det sker på et tidspunkt, hvor vaccinationskampagnen er gået i stå i landet, og hvor kun få restriktioner opretholdes. Det skriver AFP.

Russisk politi støttede angreb på menneskeretsgruppe

Den russiske menneskerettighedsgruppe Memorial siger, at politifolk stod passivt og så til, da gruppens kontor i Moskva blev angrebet af ultranationalister. Der deltog 25 personer i angrebet, som skete under en filmfremvisning torsdag aften.

Kristendemokraterne vil have Søren Pape som statsminister

Søren Pape Poulsen (K) er det bedste bud på en statsminister, hvis de borgerlige skulle vinde et kommende valg, mener Kristendemokraternes formand. - Når Kristendemokraterne skal pege på en statsministerkandidat efter næste valg, så vil det altid være den, hvor vi får mest kristedendemokratisk politik igennem. Lige nu peger pilen på Pape, siger formand Isabella Arendt i sin formandstale.

Macron optrapper politisk strid om Frankrigs kolonitid

Som den første franske leder deltager præsident Emmanuel Macron lørdag i en mindehøjtidelighed for ofrene for politifolks massakre på demonstranter for 60 år siden rettet mod det franske styre i Algeriet. Hændelserne den 17. oktober 1961 blev neddysset i årtier af de franske myndigheder, og antallet af dødsofre er stadigt uklart. Mange historikere mener, at flere hundrede blev dræbt.

Premierminister og hans rival besøger gerningssted sammen

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, og lederen af Labour og dermed oppositionen, Keir Starmer, har sammen besøgt det sted i Leigh-on-Sea i Essex, hvor den britiske parlamentariker David Amess fredag blev stukket ned og dræbt. Det kan man se på BBC.

Norsk psykiatri kritiseres efter angreb for at svigte psykisk syge

Psykiatrien i Norge har for længe været præget af en idé om, at tvang er dårligt, og at alt skal foregå frivilligt. Men det hjælper ikke patienter, som ikke selv er i stand til at give samtykke til udredning og behandling. Det siger den norske retspsykiater Randi Rosenqvist ifølge NRK og Aftenposten.

Regeringen sender kritik af udbryderliga til EU-Domstolen

Den danske regering er imod en lukket liga for flere af de bedste fodboldklubber i Europa. Regeringen har derfor sendt et indlæg til EU-Domstolen, der er i gang med at behandle en sag om den såkaldte European Super League, der blev lanceret i foråret. Det oplyser Kulturministeriet.

Villabrand på Stevns koster en person livet

En person er omkommet i en villabrand på Skørpingevej i fiskerbyen Rødvig på Stevns. Det oplyser Midt- og Veststjællands Politi. Brandvæsen og politi arbejder fortsat på stedet.