Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her.

Norsk regering holder pressemøde fredag

Den norske regering har indkaldt til pressemøde fredag klokken 12.30 om coronasituationen i Norge, skriver blandt andet NRK.

Sundheds- og omsorgsminister Bent Høie, sundhedsdirektør Bjørn Guldvog og dikretør i den norske sundhedsstyrelse, Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg deltager.

Amerikansk rockband skærper krav ved koncerter

Det amerikanske rockband Phish skærper nu kravene til publikum til bandets koncerter, skriver CNN.

Nu skal koncertgængere med billetter til bandets koncerter kunne vise dokumenation for de er fuldt vaccineret eller en negativ test.

De nye krav, som bandet også har offentliggjort på Instagram, træder i kraft ved en koncert i Washington senere i august.

Fra mandag kan man blive vaccineret uden tidsbestilling i Region Syddanmark

Fra på mandag kan man blive vaccineret flere steder i Region Syddanmark uden en forudgående tidsbestilling, skriver TV Syd.

Det skyldes ifølge regionsformand Stephanie Lose (V), at der er mange vacciner på lager, og der er personale klar til at stikke.

- Vi vil gerne give syddanskerne et fleksibelt vaccinationstilbud, så flest muligt takker ja til vaccinen, og det indebærer, at man ikke behøver at bestille tid på forhånd. Personalet og vaccinerne er klar, så når det passer ind i hverdagen, kan man nu svinge forbi og få et stik, siger hun.

Trudeau planlægger lynvalg for at kunne gennemføre coronaplan i Canada

Canadas premierminister Justin Trudeau planlægger at udskrive et lynvalg 20. september for at få vælgernes opbakning til en kostbar regeringsplan for at imødegå pandemien, skriver The Guardian, der citerer kilders oplysninger til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge kilderne vil Trudeau udskrive valget på søndag.

San Francisco kræver dokumentation for vaccination flere steder

Bystyret i den amerikanske storby San Francisco i delstaten Californien vil nu kræve dokumentation for at personer, der vil have adgang til en række indendørs aktiviteter, er fuldt vaccinerede, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Det drejer sig blandt andet om barer, restauranter og fitness-centre.

Kilder i bystyret i San Francisco bekræfter oplysningerne kort inden byens borgmester London Breed torsdag holder pressemøde. Ifølge San Francisco Chronicle gælder de nye krav fra på mandag.

Græsk statsminister afviser ny nedlukning

Den græske statsminister Kyriakos Kyriakos siger, at der ikke kommer nye nedlukninger i Grækenland selv om smitten med coronavirus skulle stige, skriver blandt andet NRK.

- Dem, som er vaccinerede, skal ikke lide fordi nogen ikke er vaccinerede, sagde Kyriakos torsdag som svar på et spørgsmål om, hvad han ville gøre hvis smitten fortsatte med at stige i Grækenland.

McDonald's-restaurant i Oakland lover at beskytte ansatte i forlig

Efter at lederne i en McDonald's-restaurant i Oakland i Californien er blevet anklaget for at give deres ansatte hundebleer og kaffefiltre som mundbind, har McDonald's-franchisen nu indgået et forlig i sagen, skriver nyhedsburauet Reuters.

Ifølge forliget, som blev offentliggjort torsdag, lover franchisen nu at indføre betalt sygeorlov, mundbind og handsker, at opretholde social afstand, at rengøre overflader jævnligt og at sørge for at ansatte med symptomer på coronavirus bliver hjemme.

Rusland oppe på over 168.000 døde

Rusland har torsdag registreret 808 personer, som i det forløbne døgn er døde med covid-19, skriver blandt andet norske VG.

Det er det højeste tal hidtil i pandemien.

Tallet betyder, at Rusland nu er oppe på 168.049 dødsfald med covid-19, og det er det højeste tal i hele Europa.

Over 7.200 nye smittede i Italien

Det italienske sundhedsministerium melder om 7.270 nye smittede med coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er en lille stigning i forhold til onsdag, hvor tallet var 6.968.

30 personer er i det forløbne døgn døde med covid-19. Onsdag var det tal 31.

Over 33.000 nye smittede i Storbritannien

De britiske myndigheder melder om 33.074 nye smittede med coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er en stigning i forhold til onsdag, hvor tallet var 29.612.

94 personer er i det forløbne døgn døde med covid-19 i Storbritannien, onsdag var det tal 104.

Sverige vil forlænge coronalovgivning til slutningen af januar

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) siger på et pressemøde, at den svenske regering ønsker at forlænge den coronalovgivning, som giver mulighed for restriktioner, frem til slutningen af januar, skriver blandt andet Aftonbladet.

- Det skrider godt fremad med vaccinationerne, men smittespredningen ligger desværre ikke længere på lave niveauer, siger Löfven.

Amerikansk sundhedsministerium kræver vaccination af ansatte

Det amerikanske sundhedsministerim (HHS) har nu indført krav om at ministeriets ansatte sundhedsmedarbejdere skal vaccineres mod coronavirus, har den amerikanske sunhedsminister Xavier Becerra oplyst torsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kravet omfatter over 25.000 ansatte, praktikanter, kontrakttilknyttede og frivillige, der har funktioner, som potentielt bringer dem i kontakt med patienter på en klinik eller forskningsinstitution tilknyttet ministeriet.

Israel kræver test af børn over tre år

Fra næste uge vil Israel kræve at børn ned til tre år bliver testet for coronavirus, inden de får adgang til blandt andet svømmehaller, skoler, biblioteker og hoteller, skriver det israelske medie Hareetz ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Smitten fortsætter med at stige i Israel, selv om landet har en god vaccinedækning blandt den voksne befolkning.

Onsdag registrerede Israel 5946 nye smittede, og 421 alvorligt syge patienter med covid-19. Det sidste er det højeste i et halvt år.

Anbefaling om tredje stik på vej i USA

En anbefaling om at give et tredje stik med vaccinen mod coronavirus til amerikanere med svækket immunssystem er på vej, siger Dr. Anthony Fauci, leder af det amerikanske institut for infektionssygdomme og allergier (NIAID) i NBC Today torsdag.

Han sagde, at han forventer anbefalingen kommer "straks".

Treårige skal fremover have coronapas for at komme i skole eller i svømmehal i Israel

Fra næste uge er det et krav i Israel, at børn ned til tre år kan fremvise et coronapas for at komme ind på skoler, svømmehaller, hoteller eller i fitnesscentre. De skal dermed enten testes, vaccineres eller kunne fremvise, at de tidligere har været smittet. Det skriver The Guardian.

Kravet bliver indført, selvom en stor del af den voksne befolkning er vaccineret mod coronavirus.

Det er allerede et krav i landet, at børn ned til 12 år kan fremvise en negativ coronatest, et vaccinationspas eller et bevis for, at de er immune.

Antallet af indlagte er steget med ti det seneste døgn – det er det højeste i to måneder

Der er det seneste døgn registreret 1085 smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Antallet af indlagte stiger med 10 til 113. Det er det højeste i to måneder.

De seneste smittede er fundet via 57.072 PCR-tests, som tages med en podning i halsen.

Det giver en positivprocent – andelen af smittede – på 1,90 procent, hvilket er det højeste siden starten af januar.

Der er dog sket stort fald i antallet af test, så det kan være svært at sammenligne over tid.

43 procent indlagte med coronavirus er under 40 år

Blandt de personer, som i øjeblikket bliver indlagt og er positive med coronavirus, er 43 procent under 40 år.

Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

Derudover er 38 procent mellem 40 og 59 år, mens 19 procent er over 60 år.

Aldersfordelingen adskiller sig mærkbart fra situationen i vinter, hvor kun 10 procent af de indlagte var under 40 år.

Sundhedsstyrelsen: Flere 20-29-årige skal vaccineres

Sundhedsstyrelsen vil sætte ind med en kampagne for at få flere 20 til 29-årige vaccineret mod covid-19.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at de 20 til 29-årige har den laveste tilslutning til vaccination, selv om de har fået en invitation for uger tilbage.

- Derfor sætter vi ekstra ind med en kampagne, som minder de unge om at blive vaccineret, siger styrelens direktør, Søren Brostrøm.

Delta-varianten giver smitterekord i Finland

Delta-varianten driver coronasmitten mod nye højder i Finland.

Torsdag er der således registreret et rekordhøjt antal nye smittede på en dag med 1024 smittetilfælde. Det er det højeste antal smittede siden pandemiens begyndelse.

Det oplyser det finske Institut for Sundhed og Velfærd og sundhedsministeriet ifølge det svensksprogede lokalmedie Hufvudstadsbladet.

På et pressemøde kalder projektchef fra instituttet Anna Katz udviklingen for en ærgerlig rekord.

Flere børn og unge rammes af senfølger i takt med stigning i deltasmitten

Siden pandemiens begyndelse har der hersket en opfattelse af, at børn og unge kommer sig hurtigt over smitte med coronavirus.

Men i takt med at Delta-varianten bliver mere udbredt, får flere børn og unge senfølger af corona. Det skriver The Guardian.

Mere end 100.000 briter under 25 år har haft alvorlige senfølger, skriver avisen.

Det er tilfældet, selv om børn og unge i højere grad end voksne er asymptomatiske, når de er smittet, og at færre børn og unge bliver smittet sammenlignet med voksne.

Syv dages lockdown i Australiens hovedstad efter et tilfælde af coronasmitte

Australiens hovedstad og politiske centrum, Canberra, er fra torsdag beordret i nedlukning i syv dage, efter at der er konstateret ét tilfælde af coronasmitte.

Nedlukningen indebærer, at de omkring 400.000 indbyggere i videst muligt omfang skal holde sig hjemme.

Canberra har ikke været lukket ned siden en national nedlukning i pandemiens tidlige dage i 2020.

Australiens to største byer, Sydney og Melbourne, er aktuelt lukket ned som følge af flere udbrud af den særligt smitsomme Delta-variant.