Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 26. december

Denne blog opdateres ikke længere.

Hvad sker der? Lørdag morgen ankom vaccinerne til Statens Serum Institut på Amager.

Hvad er status i Danmark? Vaccinerne har nu forladt SSI og er på vej ud til alle danske regioner i varebiler. 

24 personer får bøde for fest i motorcykelklub

24 personer har fået bøder for at deltage i en fest i en motorcykelklub. Det fortæller vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

 - De erkender alle, at de har været på stedet, men de mener, at det var en privat fest. Det kan det dog på ingen måder være, når det er i et klublokale, siger vagtchefen.

Der er tale om en lokal motorcykelklub, og deltagerne har fået en bøde på 2500 kroner for at bryde forsamlingsforbuddet. Arrangørens bøde er på 10.000 kroner.

Canada finder 'britisk'-coronavariant

De canadiske myndigheder oplyser ifølge Reuters, at de har fundet to personer, der er smittet med den særlige og mere smitsomme coronavariant, som for nyligt blev opdaget i Storbritannien. Ifølge den canadiske delstat Ontarios sundhedsmyndigheder, har de to smittede ikke været i Storbritannien eller haft kontakt med nogen, der kommer derfra. 

Slovakiet begynder at vaccinere mod covid-19

Ud over Ungarn og Tyskland er også Slovakiet lørdag begyndt at vaccinere de første borgere – dagen inden, at EU officielt tager hul på den store fælles vaccinationskampagne. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Joe Biden til Trump: Det får "voldsomme konsekvenser" for folk

USA's kommende præsident, Joe Biden, advarer om, at det får "voldsomme konsekvenser", hvis præsident Donald Trump ikke snart godkender Kongressens coronahjælpepakke. Millioner af amerikanere har lørdag mistet deres arbejdsløshedsunderstøttelse, fordi Trump har valgt ikke at underskrive lovpakken.

- Denne frasigelse af ansvar har voldsomme konsekvenser. I dag mister omkring 10 millioner amerikanere arbejdsløshedsunderstøttelsen, siger Biden ifølge nyhedsbureauet AFP i en meddelelse.

Tyskland giver det første stik

Tyskerne har nu ligesom Ungarn vaccineret den første borger dagen før, at det er meningen, at EU skal begynde med at vaccinere. 

Det er den 101-årige gamle plejehjemsbeboer Edith Kwoizalla, der er blevet den første i Tyskland til at modtage covid-19 vaccinen.

Det skriver flere tysker medier. Ifølge avisen Stuttgarter Zeitung begynder vaccinationerne i Tyskland fortsat først søndag, og vaccinationen af Edith Kwoizalla var et særtilfælde.

Østrig lukker ned for tredje gang

En streng nedlukning er lørdag trådt i kraft i Østrig, hvor indbyggerne har fået besked på kun at forlade deres hjem, hvis der er en god grund til det. Langt de fleste butikker er lukket i de kommende tre uger.

Kun supermarkeder og apoteker holder åbent. Østrigs kansler, Sebastian Kurz, siger, at han forventer en tredje bølge af smitte i Europa i de kommende måneder, inden et øget antal test og vaccineringer for alvor vil knække kurven. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Her bliver vaccinerne pakket

På nye billeder kan man se Statens Serum Instituts arbejde med at pakke og sende vacciner ud til landets regioner. 

Coronaindlæggelser tredoblet siden 1. december

Antallet af indlagte med corona er lørdag steget til 776. Det er det hidtil højeste niveau under pandemien og tre gange så mange som 1. december. Da var der 254 coronaindlagte landet over.

Flere end halvdelen af alle de indlagte - 423 - befinder sig på hospitaler i hovedstadsområdet.

19 døde med corona siden i går.

Gennem det seneste døgn er 1.834 testet positiv for covid-19. Samtidig er 133 blevet indlagt med corona, hvilket bringer det samlede antal op på 776 hvoraf 96 er på intensiv og 62 er tilkoblet en respirator. Siden i går har 19 mistet livet med virussen i kroppen. Det viser tal fra SST.

Vacciner ankommet til Aalborg

Den varebil, der leverer covid-19-vacciner til Region Nordjylland er nu ankommet til Aalborg Univseritetshospital.

Lungeforeningen: - Vaccinerne er rigtig vigtige for vores medlemmer

Hus lungeforeningen glæder man sig over, at coronavaccinerne nu meget snart kan tages i brug. Det fortæller formand i foreningen Torben Mogensen.

- Det betyder rigtig meget, for vi håbede jo på i sommer, at smitten var ved at ebbe ud. Det viste sig ret hurtigt, at det var den ikke, så derfor er det her lys for enden af tunnellen rigtig vigtigt for vores medlemmer.

Vacciner ankommer til Odense

Den første sending vacciner er nu ankommet til Odense Universitetshospital. 

Her skal de pakkes om i bakker, der kan sendes videre ud til de plejehjemsbeboere, der som de første skal vaccineres mod covid-19.

Vacciner på vej til hele landet, men professor vil genoverveje, om alle skal vaccineres

Vi bør overveje, om alle danskere skal vaccineres mod corona – eller om det kun skal være de mest sårbare. Det mener Christine Stabell Benn, der er epidemiolog og professor i global sundhed på Syddansk Universitet.

- Det ser jo ud som om, vi kan vaccinere og beskytte de sårbare grupper. Så savner jeg en diskussion om, om det er nødvendigt at vaccinere alle andre, som ellers bare ville få naturlig immunitet, siger hun til TV 2.

Selvom hun langt fra er modstander af vaccinen, bør vi ifølge overveje både omkostningerne ved massevaccination og risikoen for langsigtede bivirkninger og påvirkning af immunforsvaret.

Muteret coronavirus fundet i Japan

Japan har bekræftet de første tilfælde af den nye og mere smitsomme coronavirusvariant, der for nylig blev opdaget i Storbritannien. Fem personer er sendt i karantæne, efter at de blev testet positive ved deres ankomst til Japan fra Storbritannien i dagene 18. til 21. december, oplyser den japanske sundhedsminister, Norihisa Tamura.

SSI: - Vaccinen er kommet godt afsted

Alt i kontrollen og ompakningen af de nye vacciner er gået glat. Det fortæller Anne-Marie Vangsted, der er direktør for Testcenter Danmark under Statens Serum Institut, til TV 2:

- Det er gået helt efter planen, og jeg er helt sikker på, at det nok skal gå. De er kommet godt afsted, siger hun.

Vaccinerne er på vej ud til alle regioner

De sidste to varebiler til Region Sjælland og Region Hovedstaden har nu forladt SSI.

Dermed er vaccinerne på vej til hele landet.

Vacciner på vej til Aarhus og Odense

Endnu to varebiler med vacciner har nu forladt SSI på Amager.

Ifølge TV 2s oplysninger sætter de nu kursen mod Aarhus og Odense. 

Vaccinerne forlader nu SSI

Den første af de fem varebiler, der skal transportere de nye coronavacciner ud til alle danske regioner, har nu forladt Statens Serum Institut på Amager. Ifølge TV 2s oplysninger skal den til Aalborg. 

De særlige kølebiler indeholder alle mellem én og tre kasser med vacciner, som fordeles til regionerne baseret på deres indbyggertal.

Rusland godkender sin vaccine til alle aldersgrupper

Rusland har lørdag også godkendt sin coronavaccine, Sputnik V, til brug på personer over 60 år. Det skriver Reuters på baggrund af russiske medier. 

Indtil nu har vaccinen ellers kun været godkendt til brug på yngre mennesker, fordi vaccinen blev testet på dem seperat. Godkendelsen sker samme dag, som det russiske smittetal runder 3 millioner tilfælde. 

3,5 procent af lyntests var positive juledag

På juledag fredag blev der registreret 729 coronatilfælde blandt 20.785 lyntests, viser tal fra Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink.

Det svarer til, at 3,51 procent af testene var positive, hvilket er en betydelig stigning fra de foregående dage, hvor positivprocenten siden 21. december har ligget mellem 1,35 og 1,91.

Der er også et betydeligt fald i antallet af testede personer. Lillejuleaften blev over 80.000 personer lyntestet mod lige over 20.000 fredag.

SSI: - Vaccinerne ser ud, som de skal

Alt ved de nyankomne vacciner ser ud, som det skal. Det fortæller Anne-Marie Vangsted, der er direktør for Testcenter Danmark under Statens Serum Institut, til TV2.

- Jeg synes, vi skal sige tillykke til os alle sammen. Det er en meget stor dag i dag, siger hun.

Vaccinerne, der lørdag morgen ankom til Statens Serum Institut, bliver nu kontrolleret og pakket om, inden de sendes ud til de danske regioner.