Dagens nyheder 3. marts

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

150 radiostationer spiller fredag morgen samme sang pĂĄ samme tidspunkt

Omkring 150 offentlige radiostationer på tværs af Europa vil fredag morgen på samme tid spille en ikonisk sang om fred. De vil klokken 08.45 dansk tid spille John Lennons "Give Peace a Chance" i solidaritet med Ukraine, som er invaderet af Rusland. Det oplyser European Broadcasting Union (EBU) ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mand faldet ud fra 2. sal

En mand er faldet ud fra et vindue på 2. sal af en bygning på Havnegade i Esbjerg. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Manden er i kritisk tilstand, og politiet undersøger omstændighederne omkring faldet.

Ukraine vil have VM-kvalifikationskamp i marts udskudt

Ukraine vil have VM-kvalifikationskamp udskudt. Ukrainerne skal 24. marts møde Skotland i en playoffturnering om en VM-billet, men grundet krigen i landet har man sendt et ønske til Fifa om at få mødet med skotterne udskudt, skriver Reuters.

Emmanuel Macron genopstiller til fransk præsidentvalg

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, genopstiller ved næste måneds franske præsidentvalg. Det bekræfter Macron torsdag officielt for første gang ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Joe Biden skal mødes med finsk præsident for at diskutere forsvar

Den amerikanske præsident mødes fredag med den finske præsident Sauli Niinistö i Det Hvide Hus efter at de har talt i telefon gentagne gange. Her skal de diskutere samarbejde mellem Finland og USA på forsvarsområdet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) har endnu ikke talt med Joe Biden, siden han blev præsident.

Forhandlinger om stærkere dansk forsvar er i gang

Statsministeriet oplyser til Ritzau, at der foregĂĄr politiske sonderinger om mulighederne for at styrke dansk forsvar og sikkerhed.

Litauen opkalder gade ved russisk ambassade efter "ukrainske helte"

Borgmesteren i Litauens hovedstad Vilnius har omdøbt den gade, der huser den russiske ambassade, til "Ukrainske Heltes Gade". Det skriver det litauiske medie LRT. Således har Ruslands ambassade i Litauen nu adresse på Ukrainske Heltes Gade 2.

Hver tredje oplever senfølger efter corona

Omkring hver tredje oplever fysiske symptomer 6-12 måneder efter coronasmitte. Det viser en stor spørgeskemaundersøgelse fra Statens Serum Institut (SSI), oplyser SSI i en pressemeddelelse. Det er særligt smags- og lugtesansen, som giver problemer længe efter smitten. Derudover er træthed blandt de hyppigste senfølger.

Georgien ansøger om EU-medlemskab

Georgien har formelt ansøgt om EU-medlemskab. Det siger landets premierminister, Irakli Garibashvili, torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP. Ansøgningen kommer, efter at Ukraine tidligere på ugen søgte om medlemskab. Det skete i kølvandet af Ruslands invasion af Ukraine. EU har ikke været afvisende over for et ukrainsk EU-medlemskab.

Danske virksomheder idømt bøder for salg af ulovlige værnemidler

To danske virksomheder har overtrådt reglerne for salg af personlige værnemidler og skal betale bøder på henholdsvis 50.000 og 75.000 kroner. Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. De to virksomheder blev sammen med en række andre sidste år politianmeldt af styrelsen for at have solgt ulovlige personlige værnemidler på det danske marked.

TV 2 og DR går sammen om støtteshow for Ukraine

DR og TV 2 går sammen om en støttekoncert for ofrene i Ukraine. Den finder sted lørdag 12. marts på Rådhuspladsen i København. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse. Showet bliver også vist på storskærme i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Iran bryder kuldsejlet atomaftale med store mængder beriget uran

Irans lager af beriget uran er over ti gange større end atomaftalen fra 2015 tillader. Det viser en ny rapport fra Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) ifølge nyhedsbureauet AFP. Iran har angiveligt et lager med knap 3200 kilo beriget uran. Grænsen i den kuldsejlede aftale er 300 kilo.

FC København lander millionoverskud

Selskabet bag FC København kommer ud af 2021 med et overskud på 67,2 millioner kroner. Resultatet før skat landede på 105,9 millioner kroner, hvilket overgår forventningerne for året. Det fremgår af selskabets årsrapport.

Identitetsmisbrug bliver strafbart

Det bliver strafbart at oprette en profil på sociale medier, hvor man udgiver sig for at være en anden, har et bredt flertal i Folketinget vedtaget torsdag, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Franske coronapas bliver droppet om to uger

14. marts vil det ikke længere være nødvendigt at vise coronapas i Frankrig, skriver France24. Det er en måned, før landet skal til stemmeurnerne ved et præsidentvalg.

13.378 smittede med coronavirus - tallet er underestimeret

Der er det seneste døgn registreret 13.378 smittede med coronavirus. Tallet er underestimeret, da der mangler 18.000 prøvesvar, oplyser Sundhedsstyrelsen. Det skyldes tekniske problemer hos en ekstern leverandør.

Togdriften er igen normal mellem Aalborg Lufthavn og Aarhus H

Togene kører igen normalt og til tiden mellem Aalborg Lufthavn og Aarhus H, oplyser DSB. Togdriften på strækning har tidligere på dagen været ramt af signalfejl, der har betydet forsinkelser.

Macron har talt halvanden time i telefon med Putin

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har torsdag holdt en 90 minutter lang telefonsamtale med den russiske præsident, Vladimir Putin, skriver Reuters. Det er de to lederes tredje samtale efter Ruslands invasion af Ukraine.

Ny lov øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Et bredt flertal i Folketinget har torsdag vedtaget en lov, som øremærker 11 ugers barsel til begge forældre. Konkret betyder det, at fædre til august får ni ugers øremærket barsel mere end nu. De kan ikke overdrages og går tabt, hvis ikke vedkommende holder dem.

Politi talstærkt til stede - to kørt på hospitalet

To personer er blevet kørt til hospitalet i en sag, som politiet kalder "et kriminelt forhold mellem to personer med en relation til hinanden". Ifølge Ekstra Bladet er politiet til stede på adressen i Hørsholm med både hundepatrulje og droner. Politiet oplyser til TV 2, at en person er sigtet for forsøg på manddrab og vil blive fremstillet i grundlovsforhør klokken 14.

IKEA stopper al handel med Rusland

Ikea stopper ifølge Tolga Öncü, som er globalt ansvarlig for Ikeas detailhandel, al handel med varer ind og ud af Rusland og Hviderusland. Det skriver AFP. Beslutningen kommer til at påvirke 15.000 ansatte.