Nyheder

Nyhedsoverblik 19. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Donald Trump afgav forklaring i retten

Donald Trumo har onsdag afgivet forklaring under ed i en retssag anlagt af klummeskribenten E. Jean Carroll, der har anklaget den tidligere amerikanske præsident for et seksuelt overgreb i et prøverum i midten af 1990'erne. Han nægter sig skyldig. Det skriver AP.

Tesla øger omsætningen markant

Elbilsproducenten Tesla omsatte i tredje kvartal af 2022 for 21,45 milliarder dollars (163,3 milliarder kroner). Det er en stigning på 56 procent i forhold til samme kvartal sidste år, men ifølge nyhedsbureauet AFP omkring 500 millioner dollars (3,8 milliarder kroner) under analytikernes forventninger.

Konservativ parlamentsmedlem afviser korporlig diskussion

På endnu en dramatisk dag for Det Konservative Parti i Storbritannien afviser parlamentsmedlem Alexander Stafford, at han blev "taget hårdt fat i" eller "mobbet" af partifæller under en diskussion, som Chris Bryant fra Labour ellers hævder at have set. Alexander Stafford havde blot en "ærlig og robust samtale".

Helle Thorning hædret ved Rainbow Awards

Helle Thorning-Schmidt har ved LGBT-miljøets årlige prisuddeling Rainbow Awards modtaget prisen for 'Årets Ally', der gives til en person, som bruger sin platform til at støtte og styrke LGBT-personers rettigheder og vilkår. Det skriver Ritzau.

Mand død i brand

En 82-årig mand har onsdag aften mistet livet ved en brand i et rækkehus i Viborg. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.
 

23-årig cyklist dræbt i ulykke

En 23-årig mand har mistet livet, efter at han på cykel kørte ind i siden på en lastbils anhænger i krydset mellem Jyllandsgade og Finlandsgade i Ikast. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.
 

Meloni forsikrer om Italiensk støtte til NATO

Italiens kommende premierminister, den højrenationale Giorgia Meloni, forsikrer, at Italiens nye regering vil være for NATO og 100 procent en del af Europa. Partier, der er uenige i den linje, kan ikke være en del af regeringen, siger hun ifølge Reuters med en hilsen til hendes støttepartier på højrefløjen, Lega og Forza Italia.

Liz Truss udpeger ny minister

Godt en time efter at Suealla Braverman officielt meddelte sin afgang som britisk indenrigsminister, har premierminister Liz Truss udnænvt Grant Shapps som ny indenrigsminister. Det er anden gang, at Liz Truss må udskifte en minister, siden hun overtog posten for 44 dage siden.

Skjulte optagelser afslører svigt på plejehjem

En ny TV 2-dokumentar, ’Opråb fra plejehjemmet’ afdækker, hvad eksperter betegner som omsorgssvigt af ældre beboere på et plejehjem i Køge Kommune. I forbindelse med dokumentaren har TV 2 brugt skjult kamera og haft en journalist ansat på plejehjemmet.

Britisk minister bekræfter opsigelse

Suealla Braverman bekræfter, at hun har afleveret sin opsigelse som britisk indenrigsminister. Begrundelsen er, at hun har begået en fejl ved at sende et officielt dokument til en kollega i parlamentet fra sin personlige e-mail. 

Britisk indenrigsminister går af

Suella Braverman er trådt tilbage som indenrigsminister i Storbritannien, 43 dage efter at hun blev udpeget af den nytiltrådte premierminister, Liz Truss, og kun få dage efter fyringen af den nyudnænvte finansminister Kwasi Kwarteng. Det skriver The Guardian, BBC og Sky News på baggrund af unavngivne kilder.

EMA anbefaler coronavacciner til spædbørn

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) anbefaler, at to coronavacciner godkendes til børn ned til seks måneder. Det skriver EMA på sin hjemmeside. Der er tale om vacciner fra Pfizer og Moderna, som i forvejen er godkendt til voksne og børn ned til henholdsvis fem og seks år.

Vaccinetilslutning går over al forventning

Over 600.000 borgere over 65 år er blevet vaccineret mod både covid-19 og influenza, oplyser Sundhedsstyrelsen til Ritzau. Det er over halvdelen af målgruppen og "over al forventning", lyder det fra styrelsen.

Panda-gave ankommet til Qatar

To pandaer ankom onsdag til Qatar som en gave fra Kina i anledning af VM i fodbold, der begynder om en måned. Det skriver AP. Slutrunden er heftigt kritiseret for korruption og umenneskelige arbejdsforhold for migrantarbejdere i Qatar. 

Konsulatansatte risikerer konsekvenser

Kinesiske embedsmænd på konsulatet i Manchester risikerer retsforfølgelse og udvisning af Storbritannien for vold mod prohongkongdemonstranter foran konsulatet. Det skriver The Guardian. Det britiske udenrigsministerium har indkaldt den kinesiske Chargé d'affaires til samtale.

44 døde i udbrud af ebola

I Uganda er der bekræftet 60 tilfælde af ebola og 44 dødsfald. Derudover er der registreret 20 formodentlige tilfælde af ebola. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ifølge Reuters.

De konservative åbner for at inddrage Samsam i FE-undersøgelse

Det Konservative Folkeparti er åbne for at undersøge sagen mod Ahmed Samsam, der er dømt for at tilslutte sig en terrorgruppe i Syrien. Ifølge flere medier var han dog dansk agent, men sidder nu fængslet på femte år.

Coop ændrer tilbudsaviser på grund af krisen

Højere priser på produktionen og blandt andet papir og energi får Coop til at slanke butikkernes tilbudsaviser, skriver mediet Markedsføring. Det betyder, at der vil være færre sider i bladene og at "varerne vil blive klemt lidt mere sammen", lyder det fra Heidi Kessler, der er marketingschef i Coop.

Én sikker droneobservation, siger norsk politi

Der er tale om mindst én sikker droneobservation i lufthavnen ved Bergen, lyder det fra norsk politi på et pressemøde. Ifølge politiet blev dronen observeret klokken 06.50, hvilket betød, at lufthavnen var lukket i over en time. Politiet har billeder og video af dronen, lyder det og arbejder stadig på at finde frem til, om der har været flere droner i luften.

Mand fundet i havnen i Øster-Ulslev

En mand er fundet i havnen i Øster-Ulslev, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Manden er afgået ved døden og er polsk statsborger.

Flere politikredse efterlyser tysker

Nu efterlyser også Nordjyllands Politi den 38-årige tyske bilist, som også Sydjyllands Politi meldte savnet tidligere på morgenen. Ifølge politiet befinder bilisten sig formentlig i området omkring Lønstrup, kørende i en mørkegra BMW. Opdateret klokken 18.34: Personen er fundet. Foto er derfor fjernet.