Tech

Dagens nyheder 14. oktober 2020

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Stigende udlån af fysiske bøger på biblioteker

For første gang i en årrække steg udlånet af fysiske bøger på landets biblioteker i 2019.

I alt blev der udlånt 24,4 millioner fysiske bøger på landets folkebiblioteker sidste år. Det er en stigning på 45.000 sammenlignet med 2018. Det skriver Kulturmonitor.

Danmark vinder smal sejr over England

For første gang siden 1983 vinder det danske herrelandshold i fodbold over England på Wembley. 100-kampjubilar Christian Eriksen scorer målet i 1-0-sejren.

Opbakning fra byrødder til radikal leder

Radikale kommunal- og regionalpolitikere har luftet bekymringer til møde med den politiske leder Sofie Carsten Nielsen onsdag. Byrødderne står samlet bag hende, forsikrer formand.

Alle fly til Bornholm er aflyst

Københavns Lufthavn har valgt at aflyse to afgange og rykke en enkelt afgang til i morgen tidlig. Aflysningerne skyldes, at Bornholm er ramt af et meget kraftigt blæsevejr. Indtil videre vides det ikke, om dagens sidste fly fra Bornholms lufthavn, kan komme afsted.

Ny Lillebæltsbro åben igen

Efter et trafikuheld med en væltet lastbil tidligere på aftenen, er Ny Lillebæltsbro ved E20 åben igen. Det skriver Fyns Politi på Twitter og opfordrer til forsigtig kørsel.

Ny Lillebæltsbro spærret

Motorvej E20 ved Ny Lillebæltsbro er spærret i retning mod Jylland på grund af en væltet lastbil. Politi og redning er på stedet. Det er endnu uvist hvornår der genåbnes. Det skriver Vejdirektoratet.

Danmark forlænger grænsekontrol til maj 2021

Den danske regering har onsdag meddelt EU, at man forlænger den midlertidige grænsekontrol til 11. maj 2021. Det fremgår af en orienteringsskrivelse i Folketingets retsudvalg.

Demonstrationer mod Thailands premierminister

Tusindvis af thailandske demonstranter har onsdag aften slået lejr udenfor premierminister Prayut Chan-o-chas kontor i Thailands hovedstad, Bangkok. De kræver ifølge Reuters, at han træder tilbage.

18-årig sigtet for millionsvindel

En 18-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at have franarret en ældre mand mere end en million kroner ved at udgive sig for at være politimand.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Tysk turist omkommet

En 69-årig tysk turist mistede onsdag eftermiddag livet, da han var ude at surfe på Ringkøbing Fjord.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Remoulade tilbagekaldt

K-Salat tilbagekalder et parti K-Salat Diner Remoulade på grund af risiko for gæring i produktet. Gæringen skyldes vækst af luftproducerende mælkesyrebakterier og/eller gær. Dette kan forårsage, at produktet svulmer op. Det drejer sig om følgende produkter.

Bedst før dato: 19-12-2020, Lot nr: DE20HSI 

Bedst før dato: 09-03-2021, Lot nr: DE20IJP

Bedst før dato: 10-03-2021, Lot nr: DE20IVP

Radikal landsformand afviser orientering fra Auken

Radikale Venstres landsformand, Svend Thorhauge, afviser, at det radikale folketingsmedlem Ida Auken i 2017 skulle have orienteret ham om, at Morten Østergaard havde krænket en kvinde på Folkemødet på Bornholm samme år.

Mand fængslet for 26 tilfælde af groft bedrageri

En 40-årig mand er blevet straffet med to års fængsel for 26 tilfælde af groft bedrageri. Det har en enig domsmandsret i Retten på Frederiksberg besluttet. Manden har blandt andet i 20 tilfælde narret håbefulde boligsøgende til at overføre depositum for lejemål, som han ikke rådede over. Han modtog dommen.

36 håndværkere smittet med coronavirus i Faxe

143 østeuropæiske byggearbejdere på Haslev-egnen blev testet for coronavirus søndag aften. Foreløbig er 36 af de 143, der bor på tre adresser i Faxe Kommune, blevet konstateret smittet med coronavirus. Det oplyser politiet på et pressemøde.

Kraftig storm på Bornholm

Det blæser lige nu voldsomt på Bornholm med strømafbrydelser og oversvømmelser til følge. Således har der på grund af et væltet træ været strømafbrydelse i dele af Svaneke, Gudhjem og Aakirkeby, skriver TV 2 Bornholm.

Gyldent Daggry-leder skal i fængsel

Lederne af den græske gruppe Gyldent Daggry er idømt fængsel for at have drevet en kriminel organisation forklædt som et politisk parti. Lederen og partiets grundlægger, Nikos Michaloiakos, skal 13 år i fængsel. Fem øvrige fremtrædende medlemmer er også idømt fængsel, skriver AFP.

Idømt fængsel for spirituskørsel

En 34-årig mand er onsdag idømt halvandet års fængsel for i en brandert i juni at have påkørt en 63-årig cyklist på Tarp Byvej nord for Esbjerg. Den 63-årige mand mistede livet. Det oplyser anklagerfuldmægtig Malene Ann Hansen.

Ærøfærger aflyser afgange

På grund af kraftig vind er to afgange med Ærøfærgerne fra Søby med Fynshav aflyst - det gælder klokken 14.15 og 17.05. Afgange fra Fynshav klokken 15.30 og 18.20 også aflyst. Det skriver TV 2 Fyn.

Mand fængslet efter knivstik i Brøndby

Retten i Glostrup har onsdag løsladt en 42-årig kvinde, mens en 31-årig mand er blevet varetægtsfængslet. De to er sigtet i en sag, hvor en 38-årig mand mandag i Brøndby ifølge anklageskriftet blev stukket 20 gange i brystkassen, maven og ryggen.

Politi advarer om tricktyve i Aalborg

Nordjyllands Politi advarer om tricktyve, der lige nu er på spil i forretninger i Aalborg. De forvirrer personalet og stjæler det, de kan, oplyser politiet. Tyvene har allerede være flere steder i byen. 

Sofie Carsten Nielsen: Jeg er "rasende"

Den nyvalgte politiske leder for Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, er "rasende" over et Facebook-opslag fra Ida Auken, hvori hun anklager Sofie Carsten Nielsen for at dække over Morten Østergaards krænkende adfærd. Det skriver Sofie Carsten Nielsen på Facebook.