Formel 1 - Østrigs grandprix

Både Kevin Magnussen og Mick Schumacher fik point, da Charles Leclerc vandt det østrigske grandprix.

Tak for i dag

Jeg lukker ned for livebloggen nu. Tak for idag. 

/Christopher, TV 2 SPORT

Slut

Fantastisk dag for Haas

Det amerikanske mandskab henter i alt 12 point i dag. Fire point til Magnussen og seks point til Schumacher. Ganske enkelt fantastisk dag for Haas.                 

Dermed har Magnussen nu 22 point i VM-stillingen, mens Schumacher har 12. 

Slut

Charles Leclerc vinder - point til Haas

Det er slut! Charles Leclerc vinder på Red Bull Ring. Fantastisk dag for monegaskeren, der hele dagen har været fuldstændig overlegen. 

Tiltrængt sejr til Ferrari-køreren. 

Kevin Magnussen har fået flaget og er kommet i mål på ottendepladsen, mens Schumacher bliver nummer seks. 

70/71

Charles Leclerc er på vej ud på sidste omgang, og det er med et forspring på 2,3 sekunder. Der skal gå noget helt galt, hvis ikke han skal vinde. 

69/71

To omgange til mål. Charles Leclerc holder et forspring på 2,8 sekunder lige nu. Det kan godt nå at blive spændende. 

Kevin Magnussen ligger sikkert på ottendepladsen, mens Mick Schumacher ser ud til at køre en sjetteplads hjem. 

67/71

Rettelse: Lando Norris har udstået sin straf, hvorfor han ikke længere vil blive tillagt fem sekunder. Dermed ser Kevin Magnussen ud til at skulle slutte løbet på en ottendeplads. 

64/71

Charles Leclerc virker til at være nervøs for, at han har tekniske problemer. Det vil ikke være til at bære for Ferrari-mandskabet, hvis han også får problemer. 

64/71

Magnussen bliver relativt hurtigt distanceret. Det kan godt blive svært at holde kontakten til Norris. 

60/71

Løbet er givet frit. Det er med Mick Schumacher på sjettepladsen og Magnussen på syvendepladsen. Fantastisk resultat for Haas, hvis det holder. 

59/71

Nu bliver det spændende. Charles Leclerc og Max Verstappen har været inde til et sidste pitstop. Begge kommer ud på mediumdækket. 

57/71

Nej, nej, nej! Hvor er det brutalt. Motoren ryger hos Carlos Sainz. Puha. Løbet er slut for spanieren. 

Han var tæt på at overhale Max Verstappen, da det skete. 

Det betyder selvsagt, at Kevin Magnussen tager en plads. Han er nu oppe på en ottendeplads. 

Vi har fået virtual safety car. 

55/71

Max Verstappen kæmper lige nu for at holde Carlos Sainz bag sig, men med 16 omgange til mål, ser det ud til at blive et svært projekt. Træls dag for hollænderen på Red Bull Ring. 

53/71

Charles Leclerc viser igen, at Ferrarien er den hurtigste i dag. Monegaskeren overhaler nemt Max Verstappen. Nu skal dækkene bare holde til mål for Leclerc. 

51/71

Kevin Magnussen taber igen meget tid til Schumacher. 2,8 sekunder er han efter nu. For danskerens vedkommende handler det om at holde Lando Norris bag sig. Briten har en fem sekunders straf, der bliver pålagt efter løbet. 

50/71

Carlos Sainz pitter også nu. Det er to sene stop, de har foretaget, Ferrari, men vi må formode, de kommer til at have et klart fartoverskud på de sidste omgange. 

49/71

Charles Leclerc kører i pit. Pludselig er han begyndt at køre langsomme tider. Det kunne tyde på, han har haft lidt problemer. Monegaskeren kommer ud på tredjepladsen og på harddæk. 

48/71

Så kom Mick Schumacher forbi Lance Stroll, og det samme gør Magnussen. Dermed ligger de to Haas-kørere fortsat lige efter hinanden. Nu som syv og otte. 

47/71

Magnussen er helt oppe bag Schumacher nu. Sikke en udvikling. 

46/71

Mick Schumacher er lige nu i en hård kamp med Lance Stroll, og det koster tid. Kevin Magnussen kommer op bag fra meget snart. Interessant. 

45/71

Uproblematisk har Kevin Magnussen overhalet Zhou. Dermed er han efter Schumacher nu. Forspringet er på 2,9 sekunder. 

44/71

Så pitter Mick Schumacher for anden gang. Tyskeren er ligeledes ude på harddækket og kommer ud på 10.-pladsen. Han er et par sekunder foran Magnussen.