Krimi

LIVE Skyderi ved politistation

Velkommen til denne liveblog om skudepisoden ved Politigården i Albertslund. TV 2 følger sagen minut for minut.

Slut på liveblog

På TV 2 lukker vi ned for vores liveblog om dagens skudepisode mod en betjent fra Københavns Vestegns Politi. Du kan fortsat følge sagen på tv2.dk.

Den formodede gerningsmand er ikke afhørt

Politiet har endnu ikke afhørt den formodede gerningsmand. Deres efterforskning har heller ikke afsløret et motiv til skudepisoden, og politiet betegner det derfor som en 'gal mands værk', siger den ledende politiinspektør fra Københavns Vestegns Politi, Mogens Lauridsen, på pressemødet.

Formodet gerningsmand anholdt i Taastrup

Den formodede 26-årige gerningsmand blev anholdt i Taastrup i nærheden af Roskildevej efter cirka en halv time. Det siger den ledende politiinspektør fra Københavns Vestegns Politi, Mogens Lauridsen, på pressemødet. 

Politiet leder stadig efter gerningsvåbenet

Politiet leder stadig efter gerningsvåbenet og har flere ransagninger foran sig i efterforskningen af dagens skudepisode, siger Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegens Politi på pressemødet. Politiet ønsker ikke at sige noget om, hvordan han har fået fat i gerningsvåbnet.

Ingen vidner til selve skudepisoden

Der var ingen vidner til selve skudepisoden, hvor en hundefører blev ramt i hovedet ved Politigården i Albertslund, siger Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi på pressemødet.

Gerningsmand stak af efter skudepisoden

Gerningsmanden stak af efter skudepisoden. Men efter cirka en halv time anholdte politiet den formodede gerningsmand, som politiet tidligt havde en mistanke om stod bag, siger Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi. Om det var tip fra befolkningen, der ledte dem på sporet, ønsker de ikke at kommentere på.

- Vores tanker går til ham og hans familie

- Vores tanker går til ham og hans familie, siger politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi ved et pressemøde foran Politigården i Albertslund.

Bevogtning ophæves ved stationer landet over

Efter anholdelsen af en formodet gerningsmand til skyderiet i Albertslund er alle ekstraordinære foranstaltninger ved vores politistationer nu ophævet. Det skriver Rigspolitiet på Twitter.

Pressemøde klokken 12.20 om såret betjent

Københavns Vestegns Politi holder om kort tid pressemøde om skudepisoden. Det sker klokken 12.20 foran Politigården i Albertslund.

Politiet formoder at gerningsmand handlede alene

Alt tyder på at gerningsmanden handlede alene og at der er tale om en "gal mands værk". Det oplyser Københavns Vestegns Politi. 

26-årig dansk mand anholdt for skudepisoden

Københavns Vestegns Politi har anholdt en 26-årig dansk mand for skudepisoden. Han er i forvejen kendt af politiet og bliver i morgen fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup sigtet for drabsforsøg.

Skudramt betjent uden for livsfare

Den ramte betjent er skudt i hovedet, bekræfter politiet nu. Hans tilstand er alvorlig, men han er umiddelbart uden for livsfare, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Formodet gerningsmand anholdt ved 10-tiden

Den formodede gerningsmanden blev anholdt kort før klokken 10 og skal formentlig i grundlovsforhør i morgen. Det oplyser TV 2's reporter Janni Pedersen på stedet.

Politiforbundet i chok over skudsag

Politiforbundet er i chok over skudepisoden. - Vores tanker og håb går til kollegaen, familien og alle de politifolk, som er berørte.Det er ikke mere end tre måneder siden, at vi stod i en lignende forfærdelig situation, skriver Politiforbundet på dets hjemmeside.

Skudsåret betjent var på vej på arbejde

Den skudsårede betjent var på vej på arbejde, da han blev ramt i hovedet. Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

De alvorligste sager om skud mod politiet

De seneste års skudepisoder mod politiet.

  • 6. december 2016: En politimand såres af skud i hovedet ved politistationen i Albertslund.
  • 31. august 2016: To politifolk blev ramt af skud affyret af en mand fra hashmiljøet i Christiania. Den ene blev ramt i hovedet, den andet i benet.
  • 15. februar 2015: To politifolk blev såret af skud affyret af Omar el-Hussein ved synagogen i København.
  • 14. februar 2015: To politifolk blev såret af Omar el-Husseins skud ved Krudttønden i København.
  • 6. januar 2013: En betjent fra PET blev ramt af skud under opgør med hashsmuglere i Ålbæk i Nordjylland.
  • 1995: Efter et røveri mod en filial af Jyske Bank i Aarhus skyder og dræber gerningsmændene den 41-årige motorcykelbetjent Morten Mortensen.
  • 1988: Under flugten fra et røveri i Købmagergade i København dræber en af gerningsmændene den 22-årige politibetjent Jesper Egtved Hansen.

Kilder: Ritzau

Anden gang der skydes mod betjente i år

Det er anden gang i år, at en betjent er blevet skudt. Den første gang var i august, hvor en person under en anholdelse pludselig trak et våben og skød mod to betjente. Den ene blev ramt i hovedet, den anden i benet. Begge overlevede. Gerningsmanden blev senere skudt og dræbt af politiet.
 

Statsministeren rystet over skudepisode i Albertslund

- Jeg er dybt rystet over, at en politimand er blevet skudt ved Politigården i Albertslund (...). De mænd og kvinder, der hver dag går på arbejde for at passe på os alle, skal ikke leve i frygt, når de færdes rundt i Danmark, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en pressemeddelelse.

Justitsminister: Det er en sort dag for os alle

Det er en sort dag for os alle, når dem, der er sat til at passe på os, bliver angrebet. (...) Mine tanker går til betjenten, hans familie og kollegernesiger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en pressemeddelelse.

Ekstra betjente i Københavns gader efter skudepisode

Udover bevogtningen foran stationer i hele landet, har Københavns Politi indsat ekstra betjente i gaderne i København. Det oplyser de på Twitter.