Nyheder

Nyhedsoverblik 6. februar 2023

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Aktivitetsleder i fritidsklub dømt for flere voldtægter af drengebørn

En 20-årig mand er i Norge blevet idømt elleve års fængsel for en række seksuelle overgreb mod i alt 18 børn og unge drenge. Flere af overfaldene fandt sted på den fritidsklub, hvor manden var ansat som aktivitetsleder, skriver Stavanger Aftenblad.

Person er svært tilskadekommen efter skudepisode i København

En mand er svært tilskadekommen efter en skudepisode på Nørrebro i København mandag aften. Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer til TV 2. Desuden har politiet anholdt en person i forbindelse med gerningsepisoden, men de "søger intenst efter flere" i området omkring Jægersborggade og Mjølnerparken. 

Plejehjem i Holbæk har fået ophævet påbud

I begyndelsen af efteråret 2022 fik Plejecenteret Stenhusbakken en løftet pegefinger, i form af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerheds ældretilsyn. Nu er påbuddet ophævet, da styrelsen har vurderet, at plejecenteret har efterlevet de krav, som blev stillet i påbuddet. Det skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse. Styrelsen lagde i deres påbud blandt andet vægt på, at borgere med kognitiv funktionsnedsættelse i højere grad skulle sikres medbestemmelse og aktiveres i hverdagen.

Google lancerer ny chatrobot

Google lancerer inden for nogle uger en chatrobot ved navn Bard. Det oplyser selskabet mandag ifølge nyhedsbureauet AFP. Dermed er et opgør om kunstig intelligens skudt i gang mellem Google og Microsoft, der har investeret milliarder af dollar i skaberne af chatrobotten ChatGPT.

Malingsgigant omdøber farve efter lukning af Irma

Irmas karakteristiske logo med pigen og den blå farve får nu støtte fra malingskoncernen Flügger. De har opkaldt en af deres farver efter Irmas karakteristiske blå farve og døbt den "Irma Blue". Det skriver TV 2 Kosmopol. 

64-årig død i brand

En 64-årig mand er død ved en brand i en lejlighed i Brande. Det er husets beboer, der er fundet død i stuen. Det fortæller Jens Claumarch, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Ritzau. 

Person anholdt efter skudepisode

En person er mandag aften anholdt ved Mimersparken på Nørrebro i København. Det fortæller politiinspektør Tommy Laursen til TV 2. Politiet er i øjeblikket ved at undersøge om han har forbindelse til et skyderi i samme område, hvor én person er blevet ramt af skud og kørt til hospitalet. 

Vej ved Ribe spærres

Ringvejen vest om Ribe midtby er spærret for trafik, mens en væltet lastvogn bugseres væk. Det skriver Sydjyllands Politi. Vejen forventes tidligst åbnet igen klokken 21.45. 

Politi massivt til stede ved muligt skyderi i København

Københavns Politi er massivt til stede på Jægersborggade på Nørrebro i København. Klokken 20.02 fik politiet en anmeldelse om et muligt skyderi, og de er nu ved at undersøge forholdet, fortæller vagtchef Dyre Sønnicksen til TV 2. Vagtchefen kan ikke oplyse yderligere for nuværende. 

Kinesisk spionballon over USA vejede over et ton, siger general

General Glen VanHerck, chef for US North American Aerospace Defense Command, fortæller mandag, at den kinesiske spionballon, der har fløjet over USA, var over 60 meter høj, og at instrumentpakken under den vejede et par tusinde pund, svarende til over et ton. Han udelukker ikke, at der kunne have været sprængstof på ballonen, skriver Reuters. 

Dell fyrer 6000

Dell fyrer 6000 medarbejdere, svarende til 5 procent af teknologivirksomhedens globale arbejdsstyrke. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. En række store globale virksomheder har i de seneste uger varslet fyringer i hobetal.

Politi efterforsker mistænkeligt dødsfald i Varde

Syd og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket et mistænkeligt dødsfald, hvor en kvinde er fundet død på en adresse på Sønderbro i Varde midtby. Politiet formoder, at der er tale om lejlighedens beboer. Der bliver foretaget obduktion tirsdag for at fastslå den nøjagtige dødsårsag. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Mette Thiesen melder sig ind i Dansk Folkeparti

Dagen før, at Nye Borgerlige vælger ny formand, har partiets tidligere profil, Mette Thiesen, meldt sig ind i Dansk Folkeparti. Det skriver Jyllands-Posten

Politi indstiller eftersøgning på 26-årig for i dag

Sydjyllands Politi har indstillet dagens eftersøgning på 26-årige Mads Ehmsen fra Varde, der har været forsvundet siden mandag 23. januar. Beredskabsstyrelsen og Søværnet har ledt med hunde og dykkere mandag. Eftersøgningen genoptages tirsdag i relevante områder, skriver politiet på Twitter. 

Norges største generator sat ud af drift efter røg på kraftværk

Mandag udviklede der sig røg i en maskindel kaldet stator i Norges største generator i Tonstad kraftværk. Generatoren vil formentlig være ude af drift i syv dage. Det skriver NRK.

Mand død efter påkørsel af tog – politi stadig usikker på årsag

Mandag omkring klokken 12.30 døde en mand, da han blev påkørt af et tog på Stenstrup Station på Svendborgbanen. Hvordan manden – der er født i 1996 og fra området – er endt foran toget, ved politiet stadig ikke. Det fortæller vagtchef ved Fyns Politi Torben Jakobsen til Fyens Stiftstidende.

Massiv strømafbrydelse i København

I den københavnske bydel Nørrebro er der i øjeblikket en større strømafbrydelse, hvor mere end 3000 kunder er berørte. Det melder elselskabet Radius på dets hjemmeside. Strømafbrydelsen skyldes en højspændingsfejl. Til B.T. oplyser Radius, at der vil gå flere timer, før de berørte kunder har strøm igen. 

Region Nordjylland vinker farvel til flere busafgange

I Region Nordjylland skal man højest sandsynligt vinke farvel til flere busafgange og sommerruter grundet et stort underskud. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Region Nordjylland. Regionens politikere havde håbet på, at staten vil dække underskuddet, men det gik desværre ikke den vej.

USA advarer mod terror i Stockholm

Den amerikanske ambassade i Stockholm advarer sine borgere og beder dem være på vagt af frygt for et muligt terrorangreb i Sverige. Det sker i kølvandet på de seneste koranafbrændingshændelser i Europa, skriver de på deres egne hjemmesider. De skriver videre, at religiøse samlingssteder og diplomatiske faciliteter kan være mål. 

Etiopien afholder folkeafstemning om oprettelsen af ​​en ny stat

Over 3 millioner etiopiere kan mandag være med til at beslutte, om Etiopien vil skabe en 12. stat i den sydlige del af landet. Da Etiopien fik en ny forfatning i 1995, blev landet delt i ni stater. Det skriver NTB. Resultatet forventes først 15. februar.