Nyheder

Dagens nyheder 25. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

46 meldes døde efter tropisk storm i Østafrika

Mindst 46 mennesker meldes døde efter en tropisk storm har ramt Afrika fra Madagaskar til Mozambique og Malawi, skriver NRK. Stormen, der brød ud i Det Indiske Ocean ud for Madagaskars østkyst, medførte mandag kraftig nedbør, oversvømmelser og jordskred i hovedstaden Antananarivo.

43-årig mand fængslet for at omskære sin datter

En 43-årig mand er i Retten i Odense blevet sigtet for at have udsat sin datter på 17 år og søn på 14 år for grov vold. Det skriver Fyens Stiftstidende. Faren skulle derudover have omskåret pigen, låst hende inde og sultet hende. Episoderne skulle have fundet sted i Kenya og Somalia, hvor han har været med børnene fra 2017 til 2021.

Antonsen og Axelsen får bøde for DM-afbud

De to danske herresingle-stjerner Anders Antonsen og Viktor Axelsen har hver fået en bøde på 25.000 kroner for deres afbud til DM sidste år.

Politibetjent død efter skudepisode fredag

Endnu en politibetjent er død i New York som følge af en skudepisode i Harlem fredag. Det oplyser byens politikommissær på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters. Dermed er to betjente døde efter hændelsen.

Lakridsshots trukket tilbage

De populære lakridsshot Råstoff Pure Liquorice er blevet trukket tilbage, fordi en underleverandør har leveret råvarer med for højt indhold af matrine. Det oplyser producenten, Spritfabrikken, i en pressemeddelse ifølge B.T.

Frankrig: Malis beskyldninger mod Danmark er ubegrundede

Frankrig bakker tirsdag Danmark op i en sag om danske soldaters tilstedeværelse i det vestafrikanske land Mali. Det franske udenrigsministerium siger således, at Malis beskyldninger, om at danske soldater er i landet uden nødvendig tilladelse, er "ubegrundede".

Ældre mand dømt for seksuelle overgreb på børn

En mand er idømt tre et halvt års fængsel for seksuelle overgreb på to børn. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. Her fremgår det, at manden havde andet seksuelt forhold end samleje til to børn fra de var henholdsvis fire og fem år gamle, til de var 9 og 11 år.

24-årig kendt skyldig i uagtsomt manddrab i sag om dødelig påkørsel af 19-årig kvinde

En 24-årig mand er tirsdag eftermiddag i Københavns Byret blevet kendt skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Den 24. juni sidste år kørte han 19-årige Emilie Hansen ihjel på Amager og flygtede fra stedet.

Wolt risikerer at få stor skatteregning

Wolt-buddene er i skattemæssig øjemed lønmodtagere og ikke selvstændige. Det er Skatterådet kommet frem til, skriver techmediet Radar. Og den afgørelse kan medføre en stor skatteregning til Wolt. Det vurderer Henning Boye Hansen, chefkonsulent og skatteekspert i revisionsfirmaet BDO. Han fortæller, at Wolt vil blive afkrævet kildeskat, som buddene ikke har betalt.

Franskmand idømt fængsel i Iran for spionage

En 36-årig franskmand er i Iran blevet idømt otte år og otte måneders fængsel for spionage. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Franskmanden ved navn Benjamin Briere blev anholdt i 2020 efter at have fløjet med en lille fjernstyret helikopter for at optage billeder og video i ørkenen.

Klimaministeriet indgår aftale om at bygge Danmarks hidtil største havvindmøllepark

Klimaministeriet har indgået en aftale med tyske RWE om at bygge Danmarks hidtil største havvindmøllepark. Parken får en kapacitet på en GW og kan levere strøm svarende til forbruget i cirka en million dansk husstande.

Politiet massivt til stede i Odense

Tirsdag eftermiddag er Fyns Politi rykket ud med adskillige patruljer, biler og hunde til et nedlagt gartneri på Fangelvejmellem Fangel og Bellingebro på foranledning af norsk politi. Det skriver Fyens Stiftstidende. Politiet ser ud til at søge efter noget i drivhusene på grunden.

To drenge får opretholdt anholdelse

To drenge, som tirsdag er blevet stillet for en dommer i Københavns Byret, får opretholdt anholdelsen i tre døgn. Det oplyser Københavns Politi på Twitter. Drengene er sigtet for et knivoverfald på en 15-årig dreng i december.

Egan Bernal opereret flere gange

Egan Bernal er blevet opereret flere gange efter den ulykke, som cykelrytteren var involveret i mandag. Det oplyser det lokale hospital, hvor colombianeren er indlagt, ifølge BBC.
Tour de France-vinderen fra 2019 styrtede efter at have kollideret med en bus under en træningstur i Colombia. Bernal kørte ind i bagenden af bussen, som fik en bule af sammenstødet.

TV 2 erfarer: Fra 5. februar er corona ikke længere en samfundskritisk sygdom

Epidemikommissionen lægger op til, at corona fra 5. februar ikke længere kategoriseres som samfundskritisk sygdom. Det fremgår af en otte sider lang indstilling, som kommissionen netop har sendt til en række ministerier, og som TV 2 er i besiddelse af.

Nye Borgerlige kalder ministre i samråd om Mali

Nye Borgerlige kalder udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) i samråd i sagen om de danske soldater i Mali. Nye Borgerlige kræver, at soldaterne skal hjem.

Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti forlader Folketinget

Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Det skriver TV 2 Nord. Han oplyser, at beslutningen blev truffet sidste sommer og ikke er udløst af weekendens formandsvalg, hvor han pegede på Martin Henriksen.

Politiet er massivt til stede på adresse i Odense

Politiet er tirsdag formiddag massivt til stede ved en adresse på Fangelvej i udkanten af Odense. Der er tale om flere politibiler, betjente og hunde. Fyns Politi bekræfter over for TV 2 Fyn, at de er til stede på adressen, men kan på nuværende tidspunkt ikke komme ind på, hvad det handler om.

Per Christensen stopper som formand i 3F

3F’s formand Per Christensen fratræder sin stilling. Det sker efter gensidig aftale, skriver 3F i en pressemeddelelse. 

- Aftalen sker på baggrund af sagen vedrørende Per Christensens private liv, der har fyldt meget i medierne i den seneste tid.

Person alvorligt kvæstet af lastbil

En person er blevet ramt af en lastbil ved Roskildevej og Nyholmsvej på Københavns Vestegn tirsdag formiddag. Vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi oplyser, at personen er kommet alvorligt til skade, men har ikke yderligere informationer om ulykken på nuværende tidspunkt.

Jeppe Kofod undrer sig over Mali-sag

Det vækker undren hos den danske regering, at danske specialstyrker ikke er velkomne i Mali, for de er indsat efter en klar invitation fra Mali, hvor en dobbelt kupmager sidder på magten. Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S), der i øjeblikket er i Bruxelles for blandt andet at diskutere sanktioner mod styret i det skrøbelige vestafrikanske land.