Nyhedsoverblik 14. januar 2022

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Storebæltsbroen åben for vindfølsomme køretøjer

Storebæltsbroen blev lørdag eftermiddag lukket for vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst, men nu må de igen køre over broen, skriver Sund & Bæt på Twitter.

Sveriges NATO-ansøgning godkendes ikke foreløbigt

Tyrkiet er ikke klar til at godkende Sveriges ansøgning om at blive medlem af NATO, fortæller Ibrahim Kalin, talsmand for den tyrkiske præsident Erdogan, ifølge Reuters. Udmeldingen kommer to dage, efter at en Erdogan-dukke blev hængt foran Stockholms rådhus.

Tusindvis demonstrerer mod omstridt reform i Israel

Omkring 80.000 protesterede lørdag i den israelske storby Tel Aviv over en retsreform, som premierminister Benjamin Netanyahus regering har foreslået. Den vil betyde, at højesterettens kendelser begrænses, når det handler om regeringstiltag eller love.

Flere netbanker lagt ned af cyberangreb

En række danske banker har lørdag været udsat for et cyberangreb. Det har betydet, at kunderne i en periode ikke har kunne bruge netbankerne, skriver B.T. Tirsdag var de samme bankers it-systemer ude af drift som følge af et overbelastningsangreb.

Tog aflyses, og broer forventes lukket søndag

Et kraftigt blæsevejr rammer store dele af Danmark søndag eftermiddag. Og den stormende kuling med vindstød af stormstyrke kommer formentlig også til at påvirke trafikken. For DSB varsler færre tog, og flere broer forventer lukning for i hvert fald lette køretøjer.

60.000 coronarelaterede dødsfald i Kina på en måned

De kinesiske myndigheder oplyser lørdag, at der har været 59.938 dødsfald som har relation til covid-19 imellem 8. december og 12. januar. Opgørelsen er den første, efter at Kina har løsnet sine stramme coronaregler. Det skete oven på protester i landet.

Storbritannien hjemkalder ambassadør i Iran

Den britiske udenrigsminister, James Cleverly, siger, at Storbritannien midlertidigt vil trække sin ambassadør hjem fra Iran. Det sker, efter at den britisk-iranske statsborger Alireza Akbari er blevet henrettet i Iran. Han blev dømt for at spionere for Storbritannien.

Skudepisode under begravelse i London - syvĂĄrig sĂĄret

Under en begravelse ved Sankt Aloysius-kirken i London er fem personer og en pige på syv år blevet såret, efter en forbikørende bil affyrede skud. Det skriver BBC. Ifølge NRK er tre kvinder i alvorlig tilstand, mens pigens tilstand er kritisk.

Brand ved Odense Skøjtehal

Lørdag aften var der af ukendte årsager gået ild i noget vasketøj i en kælder under Odense Skøjtehal, oplyser Fyns Politi. Derfor rykkede de ud og evakuerede personer, men de har nu fået lov til at komme ind i ejendommen igen. Politiet arbejder fortsat på stedet.

Hemmelige dokumenter fundet i Bidens tidligere kontor

Præsident Joe Bidens særlige rådgiver, Richard Sauber, har fundet yderligere fem klassificerede dokumenter i præsidentens tidligere kontor i Wilmington i delstaten Delaware, oplyser Reuters.

Bandemedlem fængslet i sag om 13 kilo kokain

En 35-årig mand, der ifølge Københavns Politi er bandemedlem, er lørdag varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for besiddelse og salg af tre kilo kokain samt at skulle have haft en central rolle i indsmuglingen af ti kilo kokain fra Holland.

Prins Joachim deltager alligevel i begravelse

Prins Joachim deltager alligevel i ekskong Konstantins begravelse i den græske hovedstad, Athen. Det oplyser kongehusets kommunikationsafdeling til Billedbladet lørdag. Det lykkedes nemlig prins Joachim "at ændre sine oprindelige forpligtelser."

Biskop forlader Socialdemokratiet efter 40 ĂĄr

Regeringens beslutning om at afskaffe store bededag som en helligdag får nu biskop Henrik Stubkjær til at forlade Socialdemokratiet efter fire årtiers medlemskab, skriver Avisen Danmark. Den røde linje er overskredet, mener han.

Dansk by er havnet pĂĄ indflydelsesrig international liste

Odense er havnet på The New York Times' liste over byer, de anbefaler, at man besøger i 2023. Konkret er den fynske storby nummer 28 på listen ud af 52 byer. Det er især det nye H.C. Andersens Hus, som har tiltrukket det amerikanske medies opmærksomhed.

Greta Thunberg besøger besat kulmineby i Tyskland

Greta Thunberg er på besøg hos den omstridte landsby Lützerath i Tyskland, som i månedsvis har været besat af klimaaktivister. Den stod oprindeligt tom, fordi energigiganten RWE vil nedrive byen til fordel for en åben kulmine. Det har skabt forargelse blandt klimaaktivister.

Færre S-tog søndag på grund af blæsevejr

Fra søndag omkring klokken 13 kører der færre S-tog på grund af varslede blæsevejr, oplyser DSB. Det gælder linjerne A, B og C, der kører mellem henholdsvis Køge og Hillerød, Høje Taastrup og Farum samt Frederikssund og Klampenborg.

Tidligere minister anholdt i Brasilien

Brasiliens tidligere justitsminister, Anderson Torres, der arbejdede under ekspræsident Jair Bolsonaro, er blevet anholdt, rapporterer medier i landet. Anderson Torres er mistænkt i forbindelse med stormen af ​​nationalforsamlingen, præsidentpaladset og højesteret i Brasilia tidligere på ugen.

Kina rapporterer om næsten 60.000 coronarelaterede dødsfald på en måned

Kina rapporterer om næsten 60.000 coronarelaterede dødsfald på én måned, skriver AFP. Det er første gang, myndighederne har givet et overblik over coronadødsfald, siden coronarestriktionerne blev ophævet i begyndelsen af ​​december. Samtidig oplyser sundhedsministeren, at andelen, der tester positiv for covid-19 på landets feberklinikker, er på vej ned.

Tyskland fjerner krav om mundbind i fjerntog og busser

Tyskland fjerner fra 2. februar kravet om brug af mundbind i fjentog og i busser. Det meddeler sundhedsmyndighederne. Beslutningen er blevet truffet af sundhedsminister Karl Lauterbach og repræsentanter for de 16 delstaters regeringer, som henviser til at "smittesituationen er stabiliseret". Det skriver AFP.

Eksplosion pĂĄ gasledning i Litauen skyldes formentlig teknisk fejl

En eksplosion på en gasledning mellem Litauen og Letland fredag, der førte til evakueringen af en landsby i det nordlige Litauen, var højst sandsynligt forårsaget af en teknisk fejl. Det oplyser Nemunas Biknius, lederen af landets naturgastransmissionssystem ifølge AP. Han understreger, at han tror, at det var en ulykke, men at undersøgelserne først er færdige om nogle dage. 

Kvinde død i brand

En 75-årig kvinde er lørdag død i forbindelse med en brand i Kruså. Det oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Sune Loklindt til Ritzau. Kvinden er fundet i et brændt vaskeskur. Hvordan branden er opstået, er uklart, men politiet har ingen mistanke om, at den er påsat.