Tour de France

Folkefest til Tour-starten i Danmark

Hvad sker der? Fredag blev en Tour de France-etape for første gang nogensinde kørt i Danmark. Her kan du læse mere om folkefesten og blive informeret om trafikale udfordringer.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

39-årige Philippe Gilbert har oplevet meget og vundet store triumfer i sin lange karriere. Alligevel var han fuld af benovelse over oplevelsen fredag i København.

- Sikke en unik stemning og fantastiske fan i dag i København, skriver belgieren på Twitter.

Ruten er fortsat spærret i København

Københavns Politi minder om, at enketlstartsruten er spærret frem til cirka 16.00 lørdag. Der er nemlig Tour de København, et folkecykelløb fra 9-12, på ruten.

Den lille havfrue som cykelfan

Den ligger nok lige til højrebenet, når man som udlænding kommer til København. Belgiske Jasper Philipsen, der kører for Alpecin-Deceuninck-holdet, blev fotografet med Den Lille Havfrue i baggrunden - og udnyttede lejligheden til lidt sjov:

- Priviligeret over denne specielle fan langs ruten. København, du var fantastisk, skriver han på Twitter.

Ros fra politiet

Festdagen blev på ingen måde ødelagt af uheldige hændelser, ulykker eller problemer.

- Vi vil godt anerkende de fremmødte for den meget fine stemning og den gode opførsel, der har været i dag, siger vicepolitiinspektør Lars-O. Karlsen fra Københavns Politi.

13 ambulanceture i forbindelse med Touren

Det har været en forholdsvis rolig dag for ambulanceførerne og det sundhedsfaglige beredskab i forbindelse med Tour de France-starten i København.

- Vi har kørt 13 ambulanceture inden for Tour-området. Rigtig godt samarbejde og koordination mellem myndighederne, skriver Region Hovedstadens Akutberedskab på Twitter.

Kronprins Frederik: En kæmpestor dag for Danmark

Cykelentusiasten Kronprins Frederik er svært begejstret for alt det, han har set i København i dag.

- Det er en kæmpestor dag for Danmark og København. Det er fantastisk at være med til og se noget, der forenes efter mange år (grundet udskydelse af Tour-start i Danmark, red.). Det er blevet afviklet med så stor præcision og så mange smil på læben. Opbakningen fra folk på siden gør ens dag.

Søg væk fra metroen ved Rådhuspladsen

Der er tryk på den offentlige transport lige nu. Især omkring Rådhuspladsen.

Derfor anbefaler Københavns Politi, at folk søger mod andre stationer, for eksempel Hovedbanegården eller Gl. Strand Station.

Nu åbnes der for fodgængere

Ruten har været totalt spærret i flere timer, men alle gangsluser bliver åbnet inden for kort tid. Det skriver TrafikkenHovedstaden på Twitter.

Fuglsang takker danskerne

Der skal lyde en stor tak til alle jer, der tog ud og heppede på Tour de France-tilskuerne i dag. Vild kulisse – og det er selvfølgelig blevet bemærket af de danske ryttere.

- Normalt plejer højdepunktet på et Tour de France at være Champs-Élysées. Højdepunktet i år er starten, og så går det formentlig ned ad bakke herfra.

Kunne du mærke kærligheden?

- Ja, det kunne jeg. Tak for det, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Politiet: Vis hensyn

Enkeltstarten nærmer sig sin afslutning, så de mange tilskuere så småt bevæger sig væk fra ruten. Det får betydning for blandt andet den offentlige transport.

Royalt heppekor på Amalienborg Slotsplads

Kronprinsesse Mary og børnene er blandt de mange tusinde tilskuere langs ruten. Ved Amalienborg Slotsplads står de og hepper på hver eneste rytter, der kommer forbi.

Spørgsmål

Ole Nordahn Lyndgaard:

Er der noget bud på, hvor mang tilskuere der er langs ruten i København ?

Svar:

Der har været en forventning på omkring en halv million tilskuere. 

/Bo, TV 2 SPORT

Ingen større hændelser

Hovedstadens Beredskab melder om god stemning og mange mennesker til enkeltstarten.

- Vi følger løbet tæt både ude på ruten og fra den særlige vagtcentral i målområdet. Indtil videre uden de større hændelser for os.

Ophold i vejret

TV 2 VEJR oplyser, at der de næste 30-40 minutter vil holde mere eller mindre tørt. Måske kan vejene nå at tørre lidt. Fra cirka 18.30 og resten af enkeltstarten står den igen på regn.

Alternativer til Rådhuspladsen

Københavns Politi skriver på Twitter, at rigtig mange mennesker lige nu søger mod Rådhuspladsen, hvor præmieceremonien finder sted efter enkeltstarten.

- Som alternativ kan I søge mod storskærmsarrangementerne i Fælledparken, på Søren Kierkegaards Plads, Jarmers Plads og Den Røde Plads, skriver Københavns Politi.

Tilskuere på toppen af Rigshospitalet

En flok sygeplejersker er blevet fanget af helikopterkameratet. Der viftes med Dannebrog. 

Opdatering på TV 2 PLAY

Nu er driften på TV 2 PLAY tilbage ved normalen. 

Vi beklager ulejligheden!

"Det flotteste stadion"

Michael Mørkøv er som den første dansker kommet i mål. Han fortæller, at det var en kæmpemæssig oplevelse med den store opbakning fra tilskuerne i København.

- Det er det flotteste stadion, jeg nogensinde har kørt på. Det er præcis, hvad jeg som cykelrytter har drømt om.

- Dagen bliver uforglemmelig. Der er intet stykke på ruten, der er tomt. Jeg er sikker på, alle ryttere får en unik oplevelse, uanset hvilket land man er fra.

Spørgsmål

Inge Marie Schiær Hansen:

Kunne der gives lidt hyppigere opdateringer på de enkelte tider og mellemtider, og evt. på hvem der sendes afsted, nu hvor Tv2-play er nede! 😔 😉 🥰

Svar:

Vi kører en liveblog udelukkende på den sportslige del. Klik her.

/Bo, TV 2 SPORT

Tour Radio også nede

Fordi TV 2 PLAY er nede, er der desværre ikke mulighed for at høre kommentatorlyd i vores app.

Igen: Vi beklager meget – der bliver arbejdet på højtryk for at løse problemet.