Coronavirussen spreder sig

Hvad sker der? Dødsantallet i coronavirussens epicenter, Wuhan i Kina, er stigende, og i både Italien, Iran og Sydkorea stiger antallet af smittede.

Hvad er konsekvenserne? I Italien er 11 byer i den nordlige del af landet lukket ned, og i Sydkorea har præsident Moon Jae-in udtalt, at man vil tage tiltag, som aldrig tidligere er set i landet, i brug.

Dødstal stiger i Italien - seks døde

En sjette person er død af covid-19 i Italien, fortæller den italienske tv-station RAI. Personen, der er afgået ved døden, led i forvejen af kræft. Personen døde i Brescia.

WHO: Stort fald i antallet af virustilfælde i Kina

Verdenssundhedsorganisationen WHO bekræfter "et stort fald" i antallet coronavirustilfælde i Kina - selv efter at have taget hensyn til statistiske usikkerheder, skriver The Guardian.

Sådan lyder det nu fra Bruce Aylward, som er leder af holdet af eksperter, som WHO har sendt til Kina, under et pressemøde mandag. 

På trods af forvirring omkring omfanget af smitte viser "adskillige datakilder", ifølge Bruce Aylward, at antallet af smittede er faldende - og at det er på grund af de foranstaltninger, som er taget.

Under pressemødet oplyste en repræsentant for sundhedskommissionen i Kina, at over 3000 sundhedsmedarbejdere har fået coronavirus - blandt andet på grund af mangel på beskyttelsesudstyr.

Irland advarer borgere mod at rejse til Italien

Irlands udenrigsministerium advarer nu statsborgere mod at rejse til omrĂĄder i Italien, som er pĂĄvirket af coronavirus, oplyser Reuters.

Japan frigav 23 passagerer ved en fejl - nu er de fundet

De japanske myndigheder er kommet i kontakt med 23 passagerer, som ved en fejl blev frigivet fra det karantæneramte cruiseskib Diamond Princess i Yokohama, oplyser landets sundhedsministerium til CNN. Mindst tre af disse passagerer er blevet gentestet negativ for coronavirus. 

Ifølge ministeriet skal de 23 passagerer gentestes, fordi den første test blev udført inden 5. februar, hvor karantænen indtraf. Nogle passagerer har således haft kontakt med smittede efter de første tests blev udført.

Nabolande strammer regler af frygt for smitte

Regeringen i Hongkong råder nu borgere til at undgå alle unødvendige rejser til Sydkorea, efter at Sydkorea har 231 nye tilfælde af coronavirus, hvilket bringer det totale antal smittede i landet op på over 800.

Samtidig har Turkish Airlines aflyst alle fly til fire iranske byer, samt skåret ned på antallet af flyvninger til Irans hovedstad Tehran indtil 27. februar. 

Tyrkiet har på forhånd lukket sine grænseovergange til Iran for og suspenderet flere fly fra landet i et forsøg på at undgå coronavirus, hvis smittetilfælde fortsat vokser i Iran.

Femte person død i Italien

Ifølge de italienske myndigheder er en femte person død af coronavirus. Dødsfaldet er sket i det nordlige Italien, hvor over 100 personer er blevet smittet. Det skriver Sky News. Der er tale om en person på 88 år.

Der er nu 219 tilfælde af coronavirus i Italien, oplyser landets myndigheder mandag.

Sundhedsstyrelsen skruer op for beredskab - kigger ikke kun pĂĄ Kina

Sundhedsstyrelsen vil nu skrue op for beredskabet omkring coronavirus. Det fortæller direktør Søren Brostrøm til DR.

- Vi udvider vores kriterier for, hvornår man mistænker coronasmitte. Vi er nødt til at smide et bredere net ud i forhold til at opdage smittede. Vi skal kigge ikke blot på Kina, men også andre lande, hvor der kan være igangværende smittespredning. Det er omfattende i Singapore, Sydkorea, Japan, Iran og senest i Norditalien. Den nye situation gør, at vi må revurdere risikoen.

Irak bekræfter første tilfælde af coronavirus

Iraks sundhedsminister bekræfter landets første tilfælde af coronasmitte. Den smittede er iransk statsborger. Det skriver Reuters. 

Endnu en person er død af covid-19 i Italien

En fjerde person er død af covid-19 i det nordlige Italien mandag, oplyser landets myndigheder. Der er tale om en 83-årig mand, som søndag blev fragtet fra en landsby til et hospital i Bergamo nær Milano. Det er uvist, hvordan han blev smittet, skriver CNN. I alt 152 er smittet i Italien.

Fem nye smittetilfælde i Hongkong

Fem nye tilfælde af coronavirus er bekræftet i Hongkong, oplyser myndighederne i det kinesiske territorium. Dermed er antallet af smittede i Hongkong nu 79.

Mongoliet afviser alle udlændinge af frygt for coronavirus

Mongoliet suspenderer alle fly fra Sydkorea og blokerer adgang for alle udenlandske statsborgere frem til 2. marts, oplyser landets nationale sikkerhedskommission. Landet lukker desuden alle skoler indtil slutningen af marts.

Mongoliet har endnu ikke nogen tilfælde af coronavirus, men har tidligere suspenderet adgangen til landet fra kinesiske grænseovergange. Suspenderingen af kul fra Kina ventes at slutte 2. marts.

Coronabekymring lægger et tungt pres på danske aktier

Spredningen af det potentielt dødelige coronavirus er mandag morgen med til at skabe nervøsitet på det danske aktiemarked.

Efter godt halvanden times handel falder det danske C25-indeks med mere end tre procent. C25-indekset består af de 25 mest omsatte aktier på den danske fondsbørs.

Dødstal stiger markant - 50 omkommet i Iran

Op mod 50 mennesker er døde af coronavirus i den iranske by Qom i løbet af februar, oplyser det iranske nyhedsbureau ILNA. Det sker få timer efter, at Iran meddelte, at antallet af omkomne var 12. Op mod 61 menes nu at være smittet af coronavirus i Iran.

For første gang i årtier: Kinas årlige samling bliver udskudt

Kinas årlige samling af parlamentet, Den Nationale Folkekongres, bliver på grund af coronavirus udskudt for første gang i årtier. Det siger stats-tv ifølge AFP.

Antallet af smittede stiger i Sydkorea

Antallet af virussmittede i Sydkorea stiger efter yderligere 70 tilfælde mandag er bekræftet. Således er antallet af smittede i landet nu oppe på 833. Sydkorea er det land udover Kina, som er hårdest ramt af coronavirus.

Flyselskab suspenderer alle fly til Sydkorea

Det vietnamesiske flyselskab Bamboo suspenderer nu alle fly til og fra Sydkorea fra 26. februar på grund af frygt for coronavirus. Sydkorea er det land i verden - ud over Kina - som er hårdest ramt af coronavrius. 763 er smittet i landet.

Dødstal stiger i Iran

Antallet af døde af coronavirus er nu oppe på 12, oplyser iransk statstv efter at yderligere fire personer er omkommet. Der er nu 43 bekræftede virustilfælde i landet.

Tre lande bekræfter deres første tilfælde af coronavirus

Afghanistan bekræfter nu sit første tilfælde af coronavirus, oplyser landets sundhedsminister. 

Dermed er smitten mandag nået til tre nye lande. Tidligere mandag har også Kuwait og Bahrain bekræftet smittetilfælde. Virusset har nu spredt sig til mere end 30 lande over hele kloden, og har hidtil kostet mere end 2600 personer livet.

Wuhan trækker melding tilbage

Meldingen om, at nogle borgere kan forlade Wuhan, er givet uden autorisation og er blevet tilbagekaldt, oplyser de lokale myndigheder i Wuhan nu. 

Passagerer fra Iran og Sydkorea i karantæne

Qatar Airways vil nu sætte passagerer, som ankommer fra Iran og Sydkorea i 14 dages karantæne, oplyser flyeselskabet.

I Sydkorea er i alt 763 personer registreret som smittede, og Sydkorea er dermed det land, der er hĂĄrdest ramt uden for Kina. Tre personer i Kuwait har fĂĄet coronavirus efter at have rejst i Iran.

Nye tilfælde i Bahrain og Kuwait

Den arabiske østat Bahrain har fået sit første tilfælde af coronavirus, oplyser landet.

Samtidig melder Kuwait om tre tilfælde af coronavirus. De tre personer har rejst i Iran, oplyser landets statsmedie Kuna.