Nyheder

Nyhedsoverblik 14. marts 2023

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

47-årig fængslet for stalking - henvendte sig 750 gange til kvinder

En 47-årig mand fra Vejle-området blev tirsdag varetægtsfængslet i en sag om stalking. Det oplyser Steffen Wolf, der er vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, skriver Horsens Folkeblad. Manden blev anholdt og sigtet for at have henvendt sig omkring 750 gange til to kvinder.

Brand på kollegie - 19-årig fløjet til Rigshospitalet

Tirsdag aften har der været brand på et værelse på kollegiet Campus Djursland. En 19-årig mand, der befandt sig på værelset, er kommet alvorligt til skade og er fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Det fortæller Flemming Lau, som er vagtchef ved Østjyllands Politi, til TV 2. Årsagen til branden er endnu ukendt. 

Selskab lancerer lancerer mere menneskelig chatbot

Selskabet bag chatbotten ChatGPT har tirsdag præsenteret en opdateret udgave ved navn GPT-4. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Den nye chatbot opfører sig mere menneskeligt end dens forgænger og er i stand til at afkode, hvad der er på billeder.

Dykker-verdensrekord slået

Den 40-årige tjekkiske dykker David Vencl har tirsdag dykket mere end 50 meter ned under isen i en schweizisk sø uden dykkerdragt. Det er verdensrekord, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Marokko byder på VM med Spanien og Portugal

Spanien, Portugal og Marokko har officielt meldt sig til at blive værter sammen for VM i fodbold i 2030. Det oplyser landets konge, Mohammed VI, i et brev tirsdag, skriver Reuters. Også den sydamerikanske kvartet Argentina, Paraguay, Chile og Uruguay har officielt tilbudt sig som værter. 

54-årig anholdt tre døgn for brandstiftelse i Rødovre

En 54-årig mand har efter et grundslovsforhør fået opretholdt anholdelsen i tre døgn, oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi. Manden er sigtet for forsætlig brandstiftelse i Rødovre.

Partier vil have undersøgt muligheden for retsforfølgelse af Vanopslagh

Enhedslisten og Alternativet vil have Folketingets Præsidium til at undersøge, om LA-formand Alex Vanopslagh bør retsforfølges i sagen om dobbelt husførelse. Det siger de to partiers gruppeformænd til DR. Det sker, efter at Information har beskrevet, at flere jurister mener, at han bør efterforskes for bedrageri.

Joe Biden kræver udvidet baggrundstjek ved køb af våben

USA's præsident, Joe Biden, har tirsdag underskrevet et dekret, der har til formål at udvide baggrundstjek ved køb af våben. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Biden opfordrer samtidig den amerikanske kongres til at handle for at få nedbragt antallet af dødelige skyderier.

Eftersøgning af person i Stege Havn indstillet uden fund

Eftersøgningen af en person i Stege Havn er indstillet uden fund. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Politiet skriver endvidere, at man ikke har yderligere kommentarer.

Aktivist dømt for at hjælpe kvinde med at få abortpiller

Den polske aktivitst Justyna Wydrzynska er tirsdag blevet idømt otte måneders samfundstjeneste for at hjælpe en kvinde med at få abortpiller. Det skriver Ritzau. Sagen har fået stor opmærksomhed blandt menneskerettighedsgrupper, der mener, at dommen kan skabe præcedens i Polen, som har en af de strengeste abortlovgivninger. 

Solsikkerugbrød tilbagekaldes – solgt i hele landet

Solsikkerugbrød af mærket Coop tilbagekaldes på grund af manglende deklaration af, at brødet indeholder hvede og havre. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Produktet er solgt i hele landet. Det berørte brød er "bedst før" 19. og 20. marts. 

Person forsvundet i Stege Havn – helikopter indsat

Redningsarbejdere leder lige nu efter en person i Stege Havn. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Billeder fra stedet viser, at der både er helikopter, ambulancer, politibiler og brandbiler på stedet. 

Far idømt syv års fængsel for gentagne voldtægter af datter

En 40-årig mand er tirsdag blevet idømt fængsel i 7,5 år for gentagne voldtægter af sin biologiske datter, imens pigen var under 15 år. Det fremgår af et resume af dommen, som Retten i Horsens har offentliggjort. Manden blev også udvist af Danmark for bestandig. Han ankede på stedet dommen til frifindelse.

To mænd dømt for menneskesmugling

To libanesiske mænd på 32 og 42 år er dømt for forsøg på at smugle en 28-årig palæstinensisk mand over grænsen til Danmark. De blev anholdt søndag og modtog mandag en straksdom på 30 dage samt udvisning med indrejseforbud i 6 år. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse

To tyske piger indrømmer at have stukket 12-årig ihjel

To tyske piger indrømmer at have stukket en 12-årig pige ihjel i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Den dræbte pige forsvandt lørdag eftermiddag og blev søndag fundet død i et skovområde nær hendes hjem. 

Mere end en times kø til at søge om varmecheck

Fra klokken 10 tirsdag har det været muligt at søge om varmecheck på 6000 kroner, og det er der stor interesse for. På nuværene tidspunkt er over 10.000 i kø, og ventetiden er over en time. Det er personer, der ikke modtog varmecheck sidste år, som kan søge. 

Mand fængslet efter skudepisode i Brøndby Strand

En 31-årig mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger for grov vold i forbindelse med en skudepisode i Brøndby Strand i slutningen af januar. Det oplyser Københavns Vestegns Politi til Ritzau. I forvejen sidder to andre fængslet i sagen, og politiet efterlyser en fjerde mistænkt.

Norge køber seks Seahawk-helikoptere for milliardbeløb

Norge har indgået en aftale om at købe seks Seahawk-helikoptere for et beløb svarende til knap otte milliarder kroner. Det oplyser landets forsvarsminister, Bjørn Arild Gram, ifølge det norske nyhedsbureau NTB, skriver Ritzau. 

Boje-exit koster Nye Borgerlige 3,5 millioner kroner årligt, siger Vermund

Nye Borgerlige mister 289.000 kroner om måneden, cirka 3,5 millioner kroner årligt, i partistøtte, efter at Lars Boje Mathiesen er blevet eksluderet. Det siger partistifter Pernille Vermund ifølge Ritzau. 

Ny departementschef i Miljøministeriet er fundet

Annemarie Lauritsen, der har været afdelingschef i Finansministeriet, bliver ny departementschef i Miljøministeriet, meddeler ministeriet i en pressemeddelelse. Hun afløser Christian Vindahl Vind, der har været konstitueret i stillingen siden august sidste år, hvor daværende departementschef, Henrik Studsgaard, blev hjemsendt for sin rolle i minksagen. 

Facebook-ejer vil gennemføre ny stor fyringsrunde

Facebooks ejer, Meta, planlægger af afskedige yderligere 10.000 ansatte, oplyser selskabet tirsdag. Det kommer oven i en fyringsrunde på 11.000 sidste år, skriver Ritzau.