Dagens nyheder 20. februar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Dødstal stiger efter jordskred i Brasilien

De brasilianske myndigheder opjusterer dødstallet til 40 efter et voldsomt regnvejr udløste jordskred og oversvømmelser i byen São Sebastião 200 kilometer øst for São Paulo. Mindst 20 personer er fortsat savnet. 

Minister vil afvente tiltag trods kritik af tilsyn med elpriser

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) vil umiddelbart ikke igangsætte tiltag for at imødekomme den kritik, som Statsrevisorerne har rejst mod dem, der fører tilsyn med danske forsyningsselskaber. Statsrevisorerne har mandag kritiseret Forsyningstilsynet for ikke i tilstrækkelig grad ved hjælp af tilsyn at sikre, at danskere ikke betaler for meget for transporten af el, gas og varme.

Sigtelse fjernet mod Alec Baldwin i sag om uagtsomt manddrab

Anklagemyndigheden i New Mexico har droppet at gå efter fem års fængsel til skuespiller Alec Baldwin for uagtsomt manddrab i forbindelse med mordet på filmfotografen Halyna Hutchins. I stedet sigter man ham for en paragraf, hvor skuespilleren vil få maksimalt 18 måneders fængsel såfremt, han dømmes.

Præsident Erdogan vil bygge 200.000 nye hjem efter jordskælv

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan vil bygge 200,000 nye hjem i landets sydøstlige region, der er blevet hårdt ramt af flere altødelæggende jordskælv. Genopbygningsarbejdet vil gå i gang i marts i de påvirkede provinser, og ingen af bygningerne vil blive mere end fire etager højt, lover den tyrkiske præsident, ifølge Al Jazeera.

Hver fjerde ukrainer ønsker at blive i Danmark efter krigen

Mange af de ukrainere, der er kommet til Danmark som følge af krigen i Ukraine, ønsker at blive i Danmark selv efter krigens afslutning. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som Udlændinge- og Integrationsministeriet har offentliggjort mandag aften. Konkret er det 37 procent - knap fire ud af ti voksne - der i undersøgelsen svarer, at de ønsker at blive boende i Danmark. Også når krigen er slut.

Tre mennesker er omkommet og 213 kvæstet efter nyt jordskælv i Tyrkiet

Mindst tre mennesker omkom og 213 blev kvæstet, da et skælv på 6,3 mandag rystede dele af det sydlige Tyrkiet, meddeler det tyrkiske indenrigsministerium ifølge Reuters.

Joe Biden er ankommet til Polen

Præsident Joe Biden er i Polen skriver det statslige nyhedsbureau PAP med henvisning til oplysninger fra den polske viceudenrigsminister Piotr Wawrzyk. Det skriver Reuters. Biden er kommet til Polen efter hans overraskende besøg i Kyiv, hvor han tidligere mandag gik rundt i den ukrainske hovedstad sammen med præsident Volodymyr Zelenskyj.

Norges Kong Harald takkede Putin for gave efter Ruslands invasion af Ukraine

Mere end en måned efter Rusland begyndte sin invasion af Ukraine sendte den norske Kong Harald et takkebrev til Ruslands præsident Vladimir Putin for en vase, den norske konge modtog i gave i forbindelse med sin 85-års-fødselsdag. Det skriver NRK. 

Trafikken glider atter ved Lillebælt

Vejdirektoratet oplyser, at trafikken igen kører som normalt ved Ny Lillebæltsbro. Tidligere mandag eftermiddag var der ekstraordinære kødannelser i retningen mod Fyn grundet uheld.   

Tyrkiske myndigheder: Folk skal holde sig fra kysten efter jordskælv

Tyrkiets katastrofeberedskab opfordrer lokalbefolkningen i provinsen Hatay til at holde sig fra kysten efter regionen er blevet ramt at to jordskælv mandag aften, der er blevet målt til henholdsvis 6,3 og 5,8 på Richter-skalaen. Ifølge beredskabsmyndighederne risikerer vandstanden at stige med en halv meter som konsekvens af jordskælvene. Det skriver Al Jazeera.

Mand alvorligt til skade efter nyt knivstikkeri i København

En mand er kommet alvorligt til skade i forbindelse med et knivstikkeri i København. Det fortæller vagtchef Espen Godiksen fra Københavns Politi. Der er tale om en 21-årig mand, som er ramt af flere knivstik. Episoden har fundet sted omkring klokken 19 mandag aften på Frederikssundsvej ved Hyrdevangen. En 20-årig mand er blevet anholdt i forbindelse med sagen, og han sigtes for drabsforsøg.

Alligator fundet i park i New York

En 1,2 meter lang alligator er blevet fundet - og indfanget - i en park i Brooklyn i New York City. Parkbetjente formoder, at alligatoren, der ikke hører naturligt til i New York, er blevet holdt som kæledyr og herfra har taget flugten. Alligatoren er blevet sendt i rehabilitering i Bronx Zoo, skriver The Guardian.

43 soldater fundet døde efter angreb i Burkina Faso

Hæren i Burkina Faso har fundet yderligere 43 soldater dræbt efter et angreb i den nordlige del af landet fredag begået af islamistiske oprørere. Det bringer det samlede dødstal op på 51, skriver Reuters. Burkina Faso har de seneste år lidt af politisk ustabilitet, og regeringen blev udsat for et militærkup i september 2022.

Beredskabsstyrelsen sender små boliger til jordskælvsramte Tyrkiet

De i alt 42 beboelsesenheder, der ligner campinghytter, kan bruges til at huse nogle af de mange tusinde mennesker, der står uden tag over hovedet. Ifølge Jens Oddershedde, der er chef for Beredskabsstyrelsens internationale beredskab, kan der bo 4 personer i en bolig på 14 kvadratmeter:

- Det er enheder på 14 kvadratmeter hver, som kan stå alene, eller de kan sættes sammen i klynger, så det nærmest bliver containerbyer.

Tyrkiet ramt af nyt jordskælv

Et jordskælv målt til 6,3 på richterskalaen har ramt nær byen Antakya ved den syrisk-tyrkiske grænse, der også blev hårdt ramt af jordskælvene for to uger siden. Det skriver Reuters. Ifølge Reuters' kilder kunne jordskælvet også mærkes i Egypten, Syrien og Libanon. 

Store driftsproblemer hos TDC Net mandag eftermiddag

Mandag eftermiddag oplevede TDC Net et større nedbrud, der påvirkede flere teleselskaber og gav driftsproblemer hos TDC, YouSee og Telmore. Efter et par timer var netværket oppe at køre igen ved 18.15-tiden. 

EU udvider sanktioner mod Iran

EU indfører nye sanktioner mod en række iranere som følge af deres rolle i de blodige protester i Iran. De nye sanktioner blev indført mandag og omfatter 32 personer. Blandt dem som nu er sanktioneret er Irans uddannelsesminister og ministeren for kultur og islamisk vejledning. Også en række andre politikere omfattes af sanktionerne, deriblandt flere politikere og personer med stillinger i rets- og fængselsvæsenet. EU's sanktioner mod Iran omfatter i alt 196 personer og 33 virksomheder.

Hollandsk prinsesse skal skilles

Den hollandske prinsesse Margarita af Bourbon-Parma skal skilles efter 15 års ægteskab fra sin mand, Tjalling ten Cate. Det skriver RTL Boulevard. Prinsesse Margarita af Bourbon-Parma er den ældste datter af prinsesse Irene og hertug Carlos Hugo og dermed medlem af den hollandske kongefamilie.

Ekstraordinær kødannelse på E20 giver to timers ekstra rejsetid

Der er lige nu ekstraordinær kødannelse på E20 fra MVX Kolding og MVX Skærup mod Ny Lillebæltsbro. Det skyldes et uheld på broen, og derfor må forlænget rejsetid påregnes. Det skriver Vejdirektoratet. Til TV 2 oplyser den vagthavende, at man skal påregne to timers ekstra rejsetid, hvis man kører øst på via Kolding mod Ny Lillebæltsbro og 45 minutters ekstra rejestid, hvis man kører mod Ny Lillebæltsbro via Vejle. 

Vindfølsomme køretøjer frarådes at køre over bro

På rute 9 Svendborgsundbroen er vinden nu så kraftig at lette og vindfølsomme køretøjer frarådes at køre over. Vinden forventes at aftage mandag aften. Det skriver Vejdirektoratet.

CO-industri godkender forliget om industriens overenskomster

Det forlig om nye overenskomster, som CO-industri og Dansk Industri indgik søndag efter et døgns afsluttende forhandlinger, er i dag blevet godkendt af CO-industris centralledelse. CO-industri er et samarbejde mellem 9 fagforbund, der forhandler industriens overenskomster på vegne af 230.000 lønmodtagere. Centralledelsen konstaterer, at de 2-årige overenskomstaftaler giver markante forbedringer og imødekommer et afgørende ønske fra medlemmerne – nemlig flere penge mellem hænderne.