Nyheder

Dagens nyheder 4. oktober

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på denne mail.

Nordjyske Motorvej spærret på grund af uheld

E45 Nordjyske Motorvej nordgående fra Hobro mod Aalborg er spærret på grund af et uheld. Trafikken ledes fra ved Svenstrup, og man kan derefter benytte rute 180 til Aalborg S, oplyser Vejdirektoratet. Man forventer at genåbne vejen klokken 0.15. 

Dødstallet i Irak er steget til 44 efter voldelige demonstrationer

Dødstallet efter de seneste dages voldelige demonstrationer i Iraks hovedstad, Bagdad, er steget til 44. Det oplyser BBC. På 24 timer er dødstallet fordoblet, alt imens sammenstødene mellem de regimekritiske demonstranter og politiet er intensiveret. 

Nye olietilladelser i Nordsøen vil kun indbringe få milliarder

Det vil sandsynligvis kun give en lille milliardgevinst til statskassen, hvis der bliver givet grønt lys til at pumpe mere olie og gas op fra Nordsøen, når de nuværende licenser udløber i 2046. Det skriver Information. Ifølge et skøn fra Skatteministeriet ventes indtægterne at blive 1,75 milliarder kroner.

Mike Pence skal udlevere Ukraine-dokumenter inden 11 dage

Demokrater i Kongressen har givet den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, 11 dage til at udlevere dokumenter om hans mulige rolle i sagen, hvor Ukraine har været sat under pres. Dét er et led i bestræbelserne på at indlede en rigsretssag mod præsident Donald Trump. Det skriver AFP.

Beatles' 'Abbey Road' tilbage på førstepladsen - 50 år efter første topplacering

'Abbey Road' - det sidste studiealbum fra The Beatles - er vendt tilbage til førstepladsen på listen over de mest solgte albums i Storbritannien 50 år efter, det første gang lå øverst på hitlisterne. Listen er baseret på downloads, streams samt salg af vinylplader og CD'er. Albummet er blevet genudgivet på grund af dets 50 års jubilæum, det blev oprindeligt udgivet 26. september 1969.

DIF har sat navne på medlemmer af ny etisk komité

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har fredag sat navne på de fem medlemmer, der skal udgøre forbundets etiske komité, som har en tilhørende whistleblowerordning. Blandt medlemmerne finder man den femfoldige VM-medaljevinder i roning Juliane Elander Rasmussen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DIF.

Donald Trumps aflyste besøg kostede over fire millioner kroner

Det kostede danske myndigheder 4.236.723 kroner, da Donald Trump aflyste sit statsbesøg i Danmark. Det skriver Berlingske. Cirka fire millioner kroner stammer fra politiet, der har brugt 4200 arbejdstimer på forberedelserne. Trafikstyrelsen har haft udgifter på 20.000 kroner til at behandle en anmeldelse om en stor ballon af en babyudgave af Donald Trump i København.

Enhedslisten-profil trækker sig fra partiets hovedbestyrelse

Mikkel Warming, Enhedslistens mangeårige profil og borgmester i København gennem otte år, vil ved partiets årsmøde i weekenden meddele, at han trækker sig fra hovedbestyrelsen på grund af det dårlige samarbejde, som han frygter kommer til at stå i vejen for at få gennemført partiets politik som støtteparti for S-regeringen. Det skriver Information.

Det britiske kongehus bekræfter: Vil sagsøge aviser

Det britiske kongehus bekræfter, at prins Harry vil sagsøge aviserne The Sun og Mirror for hackerangreb rettet mod en telefonsvarer. Det meddeler en talsmand for prins Harry, skriver flere engelske medier, deriblandt BBC og Reuters. En talskvinde for aviserne bekræfter søgsmålet over for Reuters. 

Alle spor farbare på Øresundsmotorvejen og Amagermotorvejen

Så er der ryddet op, og alle spor er farbare på både Øresundsmotorvejen og Amagermotorvejen efter de uheld, der tidligere på aftenen skabte køer.

Ny rapport: 5500 dyrearter købes og sælges på globalt plan

Handlen med vilde dyr omfatter langt flere dyrearter end hidtil antaget, viser et nyt studie. Det viser, at over 5500 dyrearter købes og sælges på globalt plan. Rapporten er udarbejdet af forskere på University of Sheffield og University of Florida.

Politidrab i Paris efterforskes nu af antiterror-anklager

Selv om franske myndigheder tidligere i dag fastslog, at manden, der dræbte fire ansatte i politiets hovedkvarter i Paris i torsdags, ikke var ekstremist, er sagen nu blevet overdraget til landets særlige anti-terror anklager, oplyser myndighederne til dpa.

Uheld på Amagermotorvejen

Højre spor på E20 Amagermotorvejen, fra Ørestad mod Avedøre mellem København C og Kalvebodbroerne, er spærret på grund af et uheld. Oprydningsarbejdet forventes tidligst overstået klokken 19, meddeler Vejdirektoratet.

Politimorder i Paris hørte stemmer

Der er ingen tegn på, at manden, som torsdag dræbte fire kolleger i politiets hovedkvarter i Paris, var motiveret af ekstremisme, siger de franske myndigheder. Manden fik ifølge sin kone "et psykotisk anfald og hørte stemmer." Det skriver Reuters.

Cyklist fløjet til Rigshospitalet efter ulykke

En cyklist er fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalets traumeafdeling efter en ulykke i Frederikssund. Det oplyser vagtchef ved Nordsjællands Politi Søren Bjørnestad til TV 2. Uheldet skete mellem cyklisten og en bil, yderligere detaljer har politiet ikke. Cyklistens tilstand er ukendt, mens bilisten slap uden skrammer. 

Holbækmotorvejen farbar igen

Så er der ryddet op efter uheldet på Holbækmotorvejen, og der er derfor nu helt åbent igen i alle spor. 

Uheld på Øresundsmotorvejen skaber kø

Et uheld skaber kødannelse på E20 Øresundsmotorvejen mod Avedøre, mellem tilkørsel Lufthavn V og Avedøre Holme. Det oplyser Vejdirektoratet, der samtidig meddeler, at der er en forventet forlænget rejsetid på 25 minutter.

Tre mænd idømt lange fængselsstraffe for hashsmugling

En dansk og to spanske mænd er blevet idømt henholdsvis otte, syv og seks års ubetinget fængsel for at have smuglet flere tusinde kilo hash ind i landet ved hjælp af lastbiler fyldt med frugt og grønt, som stofferne lå gemt under. De tre mænd nægter sig alle skyldige; to af dem valgte at anke dommen, mens den tredje har udbedt sig betænkningstid. Det oplyser Østjyllands Politi. 

Sundhedsministeren vil indføre kighostevaccine til gravide

På grund af kighosteepidemien vil sundhedsminister Magnus Heunicke (S) indføre en midlertidig kighostevaccine til gravide. Det oplyser ministeren, der har besluttet det efter anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Uheld på Holbækmotorvejen skaber kø

Et uheld på Holbækmotorvejen fra København mod Roskilde, mellem Hvidovre og Brøndby, forårsager kødannelse, da kun ét spor er farbart. Oprydningsarbejdet forventes tidligst overstået klokken 16.30. Det oplyser Vejdirektoratet.

Mette Frederiksen skal mødes med FN’s generalsekretær

Statsminister Mette Frederiksen mødes med FN’s generalsekretær António Guterres, når han besøger Danmark 10.-11. oktober 2019. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelese. Det er António Guterres’ første officielle besøg i Danmark, siden han tiltrådte som FN’s generalsekretær i 2017.