Sejren sender Frankrig i toppen af gruppe D.

Danmark møder lørdag Frankrig. En kamp, der kommer til at spille en stor rolle for de danske muligheder for avancement til knockout-fasen.

331111104
4301213-21
Slut

Det slutter 4-1

Frankrig kom stærkt tilbage, efter Australien bragte sig på sejrskurs efter ni minutters spil.

I et opgør, hvor Giroud tangerede Thierry Henrys scoringsrekord for det franske landshold på 51 mål. Mon han når at overgå Henry i løbet af slutrunden?

90+5

Frankrig har belejret det australske felt, men gassen er gået af ballonen over de seneste par minutter.

86'

Spænding er væk

Der er gået lidt fransk legestue i den. Tempoet har lidt forladt opgøret, og begge parter kender godt til udfaldet. Australien spiller også mest sidelæns lige nu. De vil nok bare have det overstået.

82'

Griezmann finder Mbappe i dybden, men PSG-stjernen mistimer sin førsteberøring. Det kunne ellers meget vel være blevet 5-1 her.

Det er ikke sikkert, at vi har fået dagens sidste scoring.

80'

Jackson Irvine er for voldsom, og han får nu også en gul billet. De australske spillere er frustrerede, og man forstår dem godt. Det så virkelig godt ud for dem den første halve time. Men siden har der været klasseforskel.

76'

Australien skal have stoppet blødningen nu, for vi skal huske, at målscoren tæller før indbyrdes opgør. Det betyder, at det er rigtig skidt at tabe for stort. Det kan i hvert fald få markante konsekvenser.

Kommentar

Stefan Hilfling Larsen:

Hvis kylian mbappé, brugte tid på at øve sig i at sparke hjørne-/frispark så tror jeg han vil blive en go ny “Zidane” for Frankrig, en “Zidane” med fart

71'

Giroud tangerer rekord

Mbappe er i fokus igen, og den her gang sætter han perfekt Giroud op, der header Frankrig foran med 4-1. Det betyder, at Giroud nu har scoret 51 mål for Frankrig, og dermed er han nu, sammen med Henry, den mest scorende franske spiller i historien.

Vildt! Frankrig sprudler.

67'

Så gik den ikke længere! Dembele sender et flot indlæg ind til Mbappe, der helt køligt header Frankrig foran med to! Fuld fortjent. Så er kampen tæt på lukket.

Der har også kun været ét hold på banen efter pausen.

Sådan var opspillet ifølge Ritzau:

Mbappé sender bolden i kassen! Der har kun været et hold på banen i anden halvleg, og det udnytter franskmændende i sekvensen, hvor Ousmane Dembele, Frankrigs hurtige kantspiller, finder pladsen på sin kant. Dembele, der til dagligt spiller i Barcelona, slår et fint, følt indlæg ind til Mbappé, der hopper højest mellem to australske midterforsvarer, og sender bolden ind bag Matt Ryan i Australien-målet. Champagne–fodbold fra de forsvarende verdensmestre, der i den grad ligner et hold, der er i spilhumør.

Australien redder på stregen

Nu brænder det for alvor på. Griezmann er tæt på, men hans afslutning bliver akkurat reddet på stregen!

64'

Frankrig nærmer sig igen

Nu er det Konate, der også vil lege med. Den franske midtstopper kommer højest på et hjørnespark, men han header langt over, og Matt Ryan vinker køligt bolden over i det australske mål.

Det lugter af en snarlig fransk scoring.

62'

Frankrig har været dominerende i store dele af kampen, og har holdt flot på kuglen. Det har betydet, at franskmændende har haft 60 procent af spillet, mens australierne blot har 40 indtil videre.

59'

De seneste fem minutter har været Frankrigs. Mbappe er også ved at gøre det til 3-1 efter flot forarbejde at Giroud. I første omgang må PSG-stjernen nøjes med hjørne.

Der er lagt op til en snarlig fransk scoring.

55'

Mitchel Duke, der markede sig i første halvleg med et vildt langskud, går ud. I stedet kommer Jason Cummings ind.

53'

Giroud står klar i boksen sammen med flere af de andre franske spillere. Men bolden når aldrig så langt, for Mbappes frispark kikser fuldstændig.

Frankrig er kommet bedst ud fra pausen, men der er stadigvæk mange svimpsere fra de forsvarende verdensmestre.

49'

Neeeeej, Giroud forsøger sig med et form for saksespark, og han er faktisk ikke langt fra at score på det! Afslutningen går lige forbi mål.

Hvilken scoring det dog havde været.

47'

Dårligt indlæg af Goodwin til gengæld... Her skal Australien altså være mere skarpe.

47'

Nathaniel Atkinson tilkæmper sig et hjørnespark. Nu har Australien chancen.

46'

Anden halvleg

Så er vi i gang i gen. Ingen af de to mandskaber har skiftet ud i pausen. Det har vi ellers set i flere af de andre kampe.

Pause

Frankrig går til pause med en 2-1-føring efter at have været bagud.

45'

Stor australsk chance!

Jackson Irvine header på stolpen i tillægstiden af første halvleg.

Australierne har nærmest ikke haft bolden det sidste kvarter, men her kommer de tæt på en udligning.

Der er lagt seks minutter til.

45'

Kæmpe chance!

Griezmann sætter Mbappé op på flotteste vis. Stortalentet skulle bare prikke den det sidste stykke ind over stregen, men han får løftet bolden over mål.

42'

Griezmann har ikke gjort meget væsen af sig indtil videre, men han sender en kvalificeret afslutning mod mål.

37'

Dembele sætter sin oppasser af og sender bolden ind til Mbappé, der forsøger sig med en afslutning, som dog bliver blokeret.

Franskmændene kombinerer sig med lethed igennem Australiens kæder.

31'

Frankrig gør det igen!

Hvor er Frankrig pludselig gode! Rabiot dribler flot inde i feltet, og meget uselvisk sender han bolden på tværs til Giroud, der nemt kan score i tomt mål.

Det er et godt genpres, der i første omgang sender Frankrig på bolden.

Sikke en kampudvikling.

28'

Nu trykker Frankrig altså på. Det effektive genpres giver en chance til Giroud, der er tæt på at heade Frankrig i front. Nu er kampbilledet pludselig vendt lidt på hovedet.

26'

Fransk udligning

Rabiot kommer højt til vejrs, og han stanger en udligning ind. Lidt ud af ingenting er Frankrig tilbage!

Fremragende indlæg af indskiftede Theo Hernandez i øvrigt.

24'

Pavard sender en fejlpasning langt ud over sidelinjen. Det franske mandskab virker rystet. Det er Australien, der har været bedst de første små 25 minutter.

21'

Mitchell Duke er ved at gøre det til 0-2 efter en fransk forsvarssfejl! Angriberen forsøger sig langt, langt ude, men der er kvalitet i afslutningen! I sidste ende sniger bolden sig over mål. Det havde ellers været et vildt mål.

Spørgsmål

Silas:

Vil det ikke være meget godt, hvis Australien tager point fra Frankrig ift Danmarks muligheder for at vinde puljen?

Svar

Hej Silas. Det er der lidt delte meninger omkring.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker vil en stor fransk sejr være det bedste resultat for Danmark.

Det vil betyde, at Frankrig vil tage lidt nemmere på opgøret mod Danmark, mens Australien samtidig vil være hægtet en smule efter.

/ Oliver, TV 2 SPORT

18'

Frankrig har lige skulle ryste chokket af sig, for det hele er lidt kludret lige nu. Godt nok har Frankrig bolden, men Australien virker i kontrol. Det er meget spil på midten af banen, og det skader ikke australierne.

14'

Frankrig forsøger at reagere nu. Det er Mbappe, der hele tiden er i fokus.

Australien har også trukket sig langt tilbage nu.

13'

Lucas Hernandez kan ikke fortsætte, og hans lillebror Theo Hernandez, der til dagligt spiller i AC Milan, kommer ind i stedet. Vildt nok.

10'

I forbindelse med målet virker det til, at Lucas Hernández har slået sig. Han tager sig til knæet og er tydeligt i smerter. Dobbelt uheld for Frankrig.

8'

Australien scorer!

Frankrig får en chokstart! Goodwin bliver spillet helt fri på bagerste stolpe, og han sender kynisk bolden helt op i hjørnet uden chance for Lloris!

Sådan var opbygningen til målet ifølge Ritzau:

Harry Souttar, midtstopperen fra Australien, slår en lang bold ud på australiernes højrekant. Han finder Mathew Leckie, den australske kantspiller, der tager bolden ned, og slår et hårdt, fladt indlæg ind mod Craig Goodwin, der sender bolden ind i netmaskerne. Perfekt eksekveret angreb af Australien, der har været gode i kampens første 10 minutter.

Vild start på kampen! Video er på vej.

Spørgsmål

jose:

hvorfor skal vi betale for at se fodboldtkampen på tv2 play??

Svar

Hej Jose

Det skyldes, at det koster penge at have et aboennemt på TV 2 PLAY, ligesom det koster penge at abonnere på langt de fleste andre streamingtjenester. :-)

5'

Det er vildt, hvordan det kan blive ved med at overraske, hvor hurtig Mbappe er. Den franske wing spurter afsted i en nærmest uhørt fart, og det er hele tiden ved at blive farligt.

3'

Australien melder også ind nu. De presser højt, og det har allerede nu givet afkast to gange. Modigt og effektivt.

1'

Frankrig er farlige fra start. Mbappe sender et hjørnespark afsted, men det bliver afvist i første omgang. God start af det forsvarende verdensmestre.

1'

Kampstart

Så har vi fået sat kampen i gang. Det er Frankrig, der indleder kampen med bolden. God fornøjelse til alle.

Der har netop været nationalhymner, og nu varer det ikke mange sekunder, før vi kommer i gang. Det skal nok blive fedt.